Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 943 097
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 4 095
Колата не прави епидемия, аз не съм казала това, но с това мислене се случва в България да сме на челните места по тежки ПТП, щом се налага МВР да лъже ЕС, направете си сметката, аз съм шофирала и тук и навсякъде в Европа и това нещо се забелязва. В Германия например има магистрали, където ще видиш коли да хвърчат с 200 да, ама пътя им позволява на тези коли и са културни шофьори, няма да чуеш да свирят, няма да видиш да те засичат, няма ги тези филми и въпреки това пак има катастрофи.

# 4 096
Иване, хайде да си говорим пак за заболелите в Европа след месец, а великата имуноложка от горните постове вместо да плещи глупости, да ходи в Китай да подсилва имунната система на заразените, че за три месеца милите не са се сетили така да се предпазват и лекуват.

Ок, съгласен съм. Според мен няма да са повече от 500. Ако не съм прав, ще  си призная.

# 4 097
  • София
Аз в Китай няма да отида, но не, защото ме е страх от вируса, а защото не ми допадат като цивилизация и култура.
И не съм аз с билета за Италия. Аз само казах, че бих отишла там без грам притеснение.

п. п. Имунна система не се подсилва за 3 месеца, а цял живот. Непрекъснато се грижиш за това, като преди всичко внимаваш, какво ядеш и пиеш.

# 4 098
А има ли починали деца?

Не. Учените считат това за феномен и не знаят защо се случва. Все пак имат някакви теории, например вродения имунитет и борбата му с патогените. При САРС е било същото.
https://www.google.com/amp/s/www.livescience.com/amp/why-kids-mi … avirus-cases.html

# 4 099
  • Буркина Фасо
Те точно от такива безхаберни ме е страх.

Като искат да се затриват тях и семействата им, да се затриват, ама ще страдаме и ние, които не сме толкова смели и безотговорни. Е от такива започва края.

Верно, че никой не е застрахован, ама все пак когато става въпрос за почивка, не мисля че е жизненоважна, че детето щяло да плаче и страда, че пари ще се изгубят... Наистина не мога да проумея защо някои си мислят, че са недосегаеми и нищо не ги лови.

що така бре, моме? не се мислят за недосегаеми. и аз също.
ти мислиш ли се за безсмъртна ако така се паникьосваш и се затвориш в барокамера ?  ще ни дойде реда на всички ни. Smiley

# 4 100
  • Terra incognita
Слава Богу. Значи, все пак има нещо положително.

А има ли починали деца?

Не. Учените считат това за феномен и не знаят защо се случва. Все пак имат някакви теории, например вродения имунитет и борбата му с патогените. При САРС е било същото.
https://www.google.com/amp/s/www.livescience.com/amp/why-kids-mi … avirus-cases.html

# 4 101
В Германия например има магистрали, където ще видиш коли да хвърчат с 200 да, ама пътя им позволява на тези коли и са културни шофьори, няма да чуеш да свирят, няма да видиш да те засичат, няма ги тези филми и въпреки това пак има катастрофи.

В Германия по всички магистрали се кара редовно с 200 и нагоре. Не свирят, защото няма да се чуят, но залепяне отзад и святкане с фаровете за да минеш в ляво се прави постоянно. И катастрофи, и всичко си има, но това няма връзка с нищо от темата.

# 4 102
Иване, хайде да си говорим пак за заболелите в Европа след месец, а великата имуноложка от горните постове вместо да плещи глупости, да ходи в Китай да подсилва имунната система на заразените, че за три месеца милите не са се сетили така да се предпазват и лекуват.

Ок, съгласен съм. Според мен няма да са повече от 500. Ако не съм прав, ще  си призная.

Има под 100 регистрирани случаи. Правете разлика между реални и доказани случаи. Хората, които го карат леко си мисля, че са обикновена настинка и няма как да бъдат открити. Дори и тези, които го карат по-тежко, ако не развият много сериозни усложнения и нямат нужда от спешна медицинска помощ ще решат, че карат грип. Досега се тестваха само хора, които имат връзка с Китай. Тепърва започва серизното тестване. Италия само за последните 24 има регистрирани 27 души и непрекъсно растат. Недоказаните със сигурност са хиляди.

За пътуване в момента до Италия дори не искам да коментирам. Всеки със здрав разум и капка съвест би го отложил. А ако не отменят мача другата седмица в Милано ще бъде върховна глупост. Ето такива пътувания - спортни, културни събития, ексукрзии и безмислени "бизнес" срещи трябва да бъдат спрени. Никой не е казал да се спре вноса и износа на стоки от първа необходимост и да спре всичко ВЪТРЕ в държавата, а просто хората да си седнат на Д-то за малко. Не е толкова трудно.

# 4 103
  • на пистата
Лили,знам че се интересувашот ваксините.Мислиш ли,че може ваксините които се поставят сега на децата да играят някаква роля в това,че няма тежки случаи при тях.Примерно ние над 35-40г имаме само половината ваксини от тези,които сега децата имат.Не знам,вече нищо няма логика...такова чудо..

# 4 104

Има под 100 регистрирани случаи. Правете разлика между реални и доказани случаи. Хората, които го карат леко си мисля, че са обикновена настинка и няма как да бъдат открити. Дори и тези, които го карат по-тежко, ако не развият много сериозни усложнения и нямат нужда от спешна медицинска помощ ще решат, че карат грип. Досега се тестваха само хора, които имат връзка с Китай. Тепърва започва серизното тестване. Италия само за последните 24 има регистрирани 27 души и непрекъсно растат. Недоказаните със сигурност са хиляди.

За пътуване в момента до Италия дори не искам да коментирам. Всеки със здрав разум и капка съвест би го отложил. А ако не отменят мача другата седмица в Милано ще бъде върховна глупост. Ето такива пътувания - спортни, културни събития, ексукрзии и безмислени "бизнес" срещи трябва да бъдат спрени. Никой не е казал да се спре вноса и износа на стоки от първа необходимост и да спре всичко ВЪТРЕ в държавата, а просто хората да си седнат на Д-то за малко. Не е толкова трудно.

Няма как да отменят мач на такова ниво, освен ако не стане война например.

# 4 105
В Германия например има магистрали, където ще видиш коли да хвърчат с 200 да, ама пътя им позволява на тези коли и са културни шофьори, няма да чуеш да свирят, няма да видиш да те засичат, няма ги тези филми и въпреки това пак има катастрофи.

В Германия по всички магистрали се кара редовно с 200 и нагоре. Не свирят, защото няма да се чуят, но залепяне отзад и святкане с фаровете за да минеш в ляво се прави постоянно. И катастрофи, и всичко си има, но това няма връзка с нищо от темата.

Пътната обстановка в Германия, а и не само, позволява това шофиране. Все пак те карат коли 2015г.+, не коли 2000г.-. Е затова тук стават, а там не стават тия неща, между другото, на мен не са ми светили, ама и аз не съм живяла там, минавала съм само транзит.

# 4 106

Няма как да отменят мач на такова ниво, освен ако не стане война например.

Не знам какво има и какво няма как. Аз не казвам, че ЩЕ го отменят, даже мисля, че няма да го направят, ясно е защо. Просто казвам, че това е върховна глупост и престъпление спрямо населението. Те много други мерки също не се взеха. И няма мач, който да е от "такова" ниво, че да си струва заради него да умрат хиляди хора и да се срине здравната ни система. Това не е нещо значително, жизнено важно, а едно напълно безсмилено събитие. Но това е друга тема.

# 4 107
  • Terra incognita
В Милано има доста китайски и японски турсти. Арабски- също. Освен това центърът е претъпкан. Аз не бих рискувала.
Даже и посещенията в мола съм ограничила, както и спортните мероприятия на сина ми.
То вярно, че не знаеш от къде може да ти дойде, но по- добре да не сислагаш главата в торбата.

# 4 108
  • Варна
Лили,знам че се интересувашот ваксините.Мислиш ли,че може ваксините които се поставят сега на децата да играят някаква роля в това,че няма тежки случаи при тях.Примерно ние над 35-40г имаме само половината ваксини от тези,които сега децата имат.Не знам,вече нищо няма логика...такова чудо..
Не мисля. Имунизационния календар в Китай също не познавам, но вероятно от страна до страна имат разлика.

# 4 109
  • Буркина Фасо
просто възрастните са в тежест на всички. за това от тях започва "чистката" .  ако не е направено нарочно , значи че оня отгоре си знае работата.

Общи условия

Активация на акаунт