Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 943 074
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 4 125
Не всички настинки са коронавируси. Просто сред тях има и от коронавирусите. Иначе те са цял букет аденовируси, риновируси, парагрипни и др. Идентифицирани са повече от 200 които обикалят.

# 4 126
  • Terra incognita
Според СЗО 80% процента от заразените оздравяват, което е оптимистично до някаква степен. Някой има ли инфо какъв процент е смъртността при сезонния грип?

# 4 127
Скрит текст:
Интересно е да се изгледа и донякъде внася яснота по доста въпроси, до колкото на този етап това е възможно. Попаднах случайно на него.
https://www.youtube.com/watch?v=CKWV0TlKYGg Руски документален филм "Коронавирус, всичко което трабва да знаем." С анализи и съвети на учени  – д.м.н. Геннадий ОНИЩЕНКО професор, доктор-епидемиолог и др.

Много добър филм !!!! Много информативен и информацията е поднесена по разбираем начин.

Руснаците доста бързо са разработили тест с натривка от гърлото, който за 2 часа показва има ли вирус и идентифицира нуклеотидите, какъв е видът на вируса. Теста е изпратен до всички градове в Русия. Всички, влизащи от Китай , са тествани.

На 23:47 мин. казват, че вирусът преживява на пластмаса и дърво до 48 часа, на хартия и дрехи - до 12 часа, а на метал  в автобуси и метро, запазва способност за заразяване до 24 часа.

Казват, че бактериите се размножават на 20 минути, а вирусите - 100 000 пъти по-бързо.
Казват също, че вирусът им е ясен като структура и модел и бързо ще изработят ваксина, изисква се обаче технологично време за клинични изпитания, което е около година. Наистина е хубав филма и някак успокоява хората, че все пак е това е само вирус, каквито е имало и ще има.

# 4 128
  • Другата България
Скрит текст:
Аз никъде не намирам данни за отложена олимпиада, но ако нещата продължат така, нали не мислите, че ще има олимпиада?! Много оптимистично мислене, Япония ще ги пишат по историята после, първо Фукушима, а сега насред ПАНДЕМИЯ да си правят Олимпиади те... това не ми се струва много възможно. Аз покрай Италия, като че ли изключих малко, ама японците и те не са много добре, така че, тия мечти за олимпиади там, ще си останат само мечти.А между другото сега да си резервираш екскурзия с Круиз и да се надяваш, че тя наистина ще се осъществи, също си е голям оптимизъм, аз имам приятелка, която се е наканила за Април и ми казва, че от 6м е направила резервацията и сега не може да се анулира. Дори тя се е замислила, дали не е по-добре все пак да и изгърмят парите, без да чете толкова за вирусът, както аз например.
Аз не критикувам никой, затова че ще пътува, ама да го напишеш в тема, в която се коментира вирус, който както гледам си е пандемичен и да се хвалиш, че ще ходиш в Италия и едва ли не си робот и теб нищо не те лови, явно антивирусната е доста добра за да имаш това мислене, само че има една съществена разлика, уиндоуса ще го преинсталираш, ама белите дробове няма начин да ги преинсталираш.
Иване почни да четеш вече, не само отвреме-навреме да пишеш. Абсолютни безмислици говориш, то за това ни е такова положението в България, още вчера ти казах, че точно заради хора като теб и г-жата с билета за Италия, се случва войната и на пътищата, така че и коронавирусът няма да ни пропусне в това съм сигурна, ама хора като Вас, който си мислите, че сте над всичко, ще се сдухат най-много, защото ние тук може да пишем глупости според Вас, но ние малко или много сме информирани, как действа, на какво действа, какво може да се направи, какъв е шанса нещо да ни се случи, вече някак си за нас тоя вирус не е толкова непознат, което намаля паниката и страха в нас, ама има хора в България и името не му знаят и те като разберат и не знаят нищо, е тогава стана страшно.
Преди време няколко човека ти казаха, че пишеш пълни глупости. Пак с уговорката, че не смогвам да изчета всичко, но сега ще се включа и аз към тези хора, за глупостите. Първо - потресаващ правопис, това "й" за нищо го нямаш, знанията за използването на главна буква  /учтива форма/ явно някъде са се загубили още при основното образование. Ако изобщо ги е имало. И оше, и още. Дори и да казваш и пишеш истини понякога самият факт, че са написани неграмотно ги кара да олекват. Второ - горното...нещо, за това как заради Иван и Алина положението ни е такова, в България /"любимото" ми обобщение/, как отново заради хора като тях се случва войната по пътищата /WTF???/, как точно заради такива като тях вирусът няма да ни пропусне, и още някакви неразбрани заключения предвид дължината и сбъркания словоред на изречението, заемащо 8 /осем/ реда, та горното "изречение" звучи не абсурдно, а трагично. Никаква връзка с кораба-майка, да не говорим колко обидно е за Алина специално. Жената просто сподели, тя не каза, че ще тръгне, доколкото я "познавам" е много отговорен родител, преди време писа как това ще е първото пътуване на детето със самолет, направила е подарък за рождения му ден и детето се вълнува повече от нея. Никъде не написа, че въпреки всичко ще пренебрегне сигурността на децата си и ще се юрне по летищата, жената има още едно дете, не е куха лейка или кифла, за която това да си направи кефа е на първо място. Нападнахте я без да сте прочели, един написа неистина и още двадесет и един запяха в хора на "загрижените" и притеснените. Грозна работа. За войната по пътищата и сравнението с нея пък да не отварям дума, нерде Ямбол, нерде Стамбул....
Емоционална съм, но всички сме притеснени повече или по-малко и това не бива да влияе на човешкото и отношението към околните, защото наистина никой не е застрахован. Всеки си знае битките, войните, страховете и притесненията, но не бива заради нашите демони да гоним чуждите дяволи, особено там, където ги няма.
Никола Тесла, използвам момента да ти се извиня. Ти знаеш за какво.

# 4 129
  • София
Може ли някой да обобщи съдържанието, на споменатия по-горе филм, аз не говоря руски, а искам да науча какво казват....Мерси!

# 4 130
  • Буркина Фасо
Никой не твърди, че децата не се разболяват едва ли не, просто го карат като обикновенна настинка, всъщност и настинката е коронавирус, явно при възрастните е различно, защото сме по подложени на стрес, пушим, а бе всякакви гадории и техните бели дробове са по чисти от нашите.
успокои ме ....Smiley
не пуша и всеки ден дишам чист медицински кислород  Smile

# 4 131
Между 0.05 и 0.1% е смъртността при сезонния грип. И това не са само пневмонии, а и индиректна смъртност. За короната никой още не изчислил дълготрайни и индиректни поражения. Според сегашните данни е поне 30 пъти по-смъртоносен, вероятно повече.

# 4 132
Колкото се отмени Берлиналето, което се провежда тази седмица в Берлин.

То пък защо да се отмени? Ако става дума и карнавалите не са отменени и никой не се е спрял заради вируса да ги посещава.

# 4 133
  • Terra incognita
Отменени са карнавалите в няколко общини около огнищата.

# 4 134
Може ли някой да обобщи съдържанието, на споменатия по-горе филм, аз не говоря руски, а искам да науча какво казват....Мерси!
В момента го гледам, не съм стигнала до края и ще продължа да попълвам в предишния ми пост.

https://bg-mam.ma/p/1174414/40231482

ПС Има възможност за вклюване на превод на бг на субтитрите. Има тук там неточности в тях, но те са и в руските субтитри и не се отразяват чак толкова много, разбираемо е като цяло.

# 4 135

За къде става дума? Аз говоря за карнавалите в Германия в отговор на коментара за Берлиналето.

# 4 136
  • Terra incognita

За къде става дума? Аз говоря за карнавалите в Германия в отговор на коментара за Берлиналето.
В Германия овладяват ли положението, как е?

# 4 137
В Италия 51 случая. В Ломбардия 39 във Венето 12. Двете огнища не са свързани.

# 4 138
  • Terra incognita
Имале и двама- трима китайски туристи в Рим, ама явно там са овладели положението.

# 4 139
В Германия овладяват ли положението, как е?

Нищо ново, чета че повечето болни са оздравели и изписани, други се подобряват. Това е от сайта на здравното министерство.

Aktuelle Lage (22.02.2020)
Insgesamt sind in Deutschland 16 laborbestätigte Fälle von Covid-19 bekannt. Die meisten Personen sind bereits wieder gesund und aus der Klinik entlassen. Auch die übrigen Patienten sind auf dem Weg der Besserung.

Аз досега не съм видяла човек с маска, нито народът по улици и площади да е намалял.

Общи условия

Активация на акаунт