Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 958 529
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 4 395
Северна Италия - Франция. Много скоро ще има нова информация и от Франция. Предполагам, че и те под пара си проверяват в момента болните и симптомите им. Пускат се тестове.
Наистина ли има информация, че тестовете в Италия са готови за 2-3 часа? Преди това имаше информация, че резултатите излизат след 24 часа.

# 4 396
Излязло е ужасно хеви метъл видео със сцени от Китай, които до сега поне аз не бях виждала. Аз, която съм ЗА споделянето на всякаква информация, се спирам да го пусна на фона на Италия и Ирак.
Откога е видеото? Сложи го в скрит текст.
OnDiNe_ беше тази, която пусна видеото с детските трупове тук. Добре е, че сега се ограничава само с намеци.
Редактирам се,  видях че не се е въздържала.  Сензации и зрелища, типично.

Половин Германия е във ваканция тази седмица,  традиционно използвана за ски. За голяма част немци дестинацията за ски е Италия.

# 4 397
Наистина ли някой вярва, че феновете само могат да докарат вируса? Погледнете сайтовете на летищата в секцията "Пристигащи". Отделно и сума ти народ постоянно се движи с коли, автобуси и камиони.

# 4 398
Гледах го това видео, някаква смесица е от истински кадри и кадри от филм. Това с масовите гробове е от филм, знам, защото съм го гледала Contagion от 2011 г. Много реалистичен филм, между другото.

# 4 399
Гледах го това видео, някаква смесица е от истински кадри и кадри от филм. Това с масовите гробове е от филм, знам, защото съм го гледала Contagion от 2011 г. Много реалистичен филм, между другото.
Всяващо паника и ужас видео, не е информиращо и полезно. Компот от сглобени кадри с ясна цел. Поне няма детски трупове.

# 4 400
От последните три часа. Снимам и грубия български превод, за тези, които не знаят английски.

# 4 401
При нас всичко е пунта мара и шменти капели.. ще ни свали за една седмица..

# 4 402
  • тук-там
Добре, де в Иран от 15 нови - 3 ма починали.  Това означава, че са ги регистрирали в последния момента. Т.е само много болните явно търсят помощ.

# 4 403
  • София
От това, което се случва в Италия ми става ясно, че Китай е лъгал и продължава да лъже...., но поне да бяха овладяли положението .....

# 4 404
От петък сме семейно в Рим. Изплашена съм и ако знаех, нямаше да тръгнем изобщо. Решихме да ограничим градския транспорт и ще обикаляме с кола в покрайнините на Рим, докато си тръгнем във вторник с полет.
От днес виждам много хора с маски и със шалове през устата. Има безпокойство. Не разбрах, колко са случаите в Рим? По телевизиите се обсъжда непрекъснато, но нищо не разбирам

# 4 405
Момичета и момчета, споделете с какви лекарства се запасявате? Дано не се стига до употребата им, но все пак...

# 4 406
Добре, де в Иран от 15 нови - 3 ма починали.  Това означава, че са ги регистрирали в последния момента. Т.е само много болните явно търсят помощ.

Само най-болните ги тестват или крият информация. Иран се очертава да е новият Ухан, нищо че пълната картина там все още не се е разкрила. Най-много смъртни случаи, един куп заразени в други държави (какъв е шанса?) ясно е за какво става дума.

# 4 407
Клипчето показва доколко реалността е заприличала на филм на ужасите. Но е реалност вече в няколко страни.
Това че го пускат може да помогне да се разбере разликата със сезонния грип. Даже по телевизиите трябва да пускат подобни, тогава няма да разчитаме на културата за самоизолация, а масово ще намалеят пътувания и събирания. Което за този момент е единственото, което може да се направи.

# 4 408
Спряхме детето от обучение във Франция, утре трябваше да тръгне и сега му е много тъжно. И на нас. Не знам дали не е глупаво решение. Никъде не е спокойно и сигурно.
Помисли си как ще се чувствате, ако отиде и нещо се случи.

Последна редакция: пн, 24 фев 2020, 10:14 от Lemy

# 4 409
Туит отпреди 4 минути:

Китай с изявление, че е намерен потенциален лек за Ковид. Пресконференция е дадена на 17ти февруари.

Става въпрос за лекарството Chloroquine, което е на пазара от 70 години и се използва за лечение на малария.

Клиничните тестове на това лекарство в над 10 болници в Китай дават положителен резултат при лечението на Ковид-19.

За пример е даден 54годишен мъж, който е хоспитализиран с положителен тест за корона вирус, 4 дни след избухването на епидемията и доброволно е бил подложен на експериментално лечение с chloroquine. Седмица по-късно е бил тестван повторно за Ковид и е дал отрицателен резултат, след което бива изписан.

При проведени над100 клинични теста не се установяват странични ефекти при използването на това лекарство.

Линк за пресконференцията

https://youtu.be/w5Ok7MQyCpE

Общи условия

Активация на акаунт