Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 958 397
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 4 530
  • София
Никола Тесла, абсолютно не вярвам, че няма случаи в Южна Америка и Африка, като им пристигнат тестовете, ще стане ясно.
В следващите седмици ще се изясни също така:
1. Какъв процент е смъртността от коронавируса;
2. Какви хора боледуват от него най-вече (подозирам всякакви);
3. При какви условия му е най-добре (подозирам при всякакви), както и
4. Господ българин ли е.

# 4 531
Толкова за отговорните българи!

# 4 532
16:15: 4 нови случая в Обединеното кралство. Те са бивши пътници на круизния кораб Diamond Princess.

# 4 533
Аз мисля, че в Африка са по-подготвени от нас. Те преминаха през ебола. Въпреки многото жертви, медицинските им центрове са запазени, имат опита с международни екипи от лекари, с които се бориха заедно срещу заразата. Населението също пази опита и спомените за тази ситуация и ще реагират по-адекватно. Трябват им конкретните тестове точно за този вид корона вирус. Нека имаме предвид, че ебола е в официалния списък на патогените, считани за биологично оръжие.
Иначе на мен ми прави впечатление, че в Индия, която е в непосредствено съседство с Китай, има само 3 диагностицирани случая. А Индия е известна от последните 20 години с борбата си срещу различни типове и щамове на корона вирусите и доста бързото им локализиране.

# 4 534
За Африка не бих се и учудила, ако е от липса на тестове, но не вярвам и с Бразилия да е така. Също така при предната епидемия от SARS, сухите страни, пак не са били засегнати. Нас това не ни спасява, в България е влажно, но тогава вероятно се е разпространявал по-бавно, не е бил толкова заразен като сегашния щам и затова не е достигнал, това си е за мен цяло чудо.

# 4 535
Време е да кажат какво предстои.

# 4 536
  • Варна
Цитат
Не е отишъл, защото не са отишли заразени там. Не за нещо друго.
В Южна Америка особено в Бразилия има огромни популации от китайци.
Е точно в Бразилия климатът е влажен.

# 4 537
  • Mediterraneo
Това сега пък с влажността на въздуха откъде дойде?! Досега топлото време  беше успокоение, сега влажността. Не стана ли ясно, че чак такава зависимост от атмосферните явления вирусът няма и не подбира влажно ли е, сухо ли е и каква е температурата. Пишете само в сферата на личните разсъждения, нали?

# 4 538
  • Germany
Части от интервюто с д-р Вендтнер, главен лекар на инфекциозното отделение на Клиника Швабинг ( Мюнхен), където се лекуваха 10 заразени. В момента са само 2-ма, другите са изписани :
“ Около 10 дни след появата на симптомите видяхме имунитет при всички пациенти”, казва Вендтнер. Това време е достатъчно, за да може тялото да разпознае вируса и да образува антитела” . Според данните, които лекарите са събрали, пациентите вече не са заразни ако в пробите от носа и гърлото има по-малко от 100000 вирусни частици на мм. “
Цялото интервю е тук https://www.sueddeutsche.de/gesundheit/coronavirus-klinik-muench … hwabing-1.4806060

# 4 539
Аз не съм казала да ми вярвате, аз Ви споделям кое е общото, многократно повторих, че това си е моя теория и никъде няма инфо по въпроса. Аз не съм учен и не твърдя, че това е така със сигурност.

# 4 540
  • София
https://dnes.dir.bg/intsidenti/pochinaliyat-kitaets-v-bansko-ima … -udebeleno-sartse
Китаецът, починал в Банско, е имал сърдечно заболяване. Взета е и микробиологична проба, но е почти сигурно, че  не е коронавирусът.

# 4 541
Чудя се да плача, или да се смея с бг мерки.
Купуват 6 пръскалки за болнични стаи и линейки, но разчитат, че пациентите ще ходят до болницата с коли. Дали ще ги дезинфекцират и тях? А с шофьора на колата какво?
Като сравнявам с клиповете как пръскат по улиците в Ухан - 6 мощни коли се наредили една го груга и яко пръскане.
Хрумна ми, че точно заради дезинфектантите не им дават да отварят прозорци. Изглежда и те са доста опасни.

Още делят  пристигащи от Китай и Европа, Азия.
Няма пари за предпазни екипи....

Скрит текст:
https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/zdraveopazvane/2020/ … _za_koronavirusa/
Как ще работи болницата?

Източник на "Капитал" разказа как е организирана работата на триетажната болница във ВМА, в която са предвидени 60 легла за лечение на болни с коронавирус.

Болницата във ВМА е отделна сграда с голям паркинг за повече от 60 коли, тъй като се предполага, че голяма част от пациентите ще идват с коли. Автомобилът може да се използва като изолатор и пациентът да излезе от него, след като бъде повикан, за да не се среща с друг болен. Освен това там е оборудвана площадка за дезинфекция на транспортните средства, през която минават и автомобилите на персонала.

Първият етаж е отделен за триаж (сортиране) на пациентите, които идват от рискова зона А - Китай. За тях важи правилото за изолация поне 14 дни, прави им се тест за вируса и след това се насочват за лечение на 3-ия етаж, като всеки е в отделна стая. Храната и консумативите се качват с асансьор и дежурен служител ги раздава. Персоналът на третия етаж работи само в изолационни костюми.

На втория етаж е зона, в която се приемат пациенти, пристигащи от САЩ, Европа, Азия и др. Те не са на строг карантинен режим, прави им се тест, преглеждат ги и ако нямат никакви симптоми, ги насочват за домашна изолация за 14 дни. Персоналът там не работи с изолационни костюми, а само с маски и ръкавици.

Ако в болницата бъде открит дори един положителен случай на коронавирус, и трите етажа стават карантинни и персоналът не се прибира у дома до 14 дни след изписването на последния болен.

И в руския филм, специалистите казват, че влажният въздух допринася за разпространение на вирусите. И то е логично, нали се разпространяват в капчици, а на сухо по-бързо изсъхва самият  вирус. Затова и на метал и пластмаса живее в пъти по-дълго, отколкото на хартия и дрехи.

# 4 542
Абе има нещо, това че тоя вирус следва същото географско разположение като САРС, който също по някаква причина е избягвал да мине под екватора не може да е съвпадение. Аз затова мисля че теорията на Снежана е вярна. Пък и дано да е така на принципа на оптимизма на Иван, в наш интерес е да е така. Въпреки че ние не сме под екватора но за света е по добре да пламне в най-лошият случай половината свят, а не целият. Все пак живеем в една съща с-ма. Ще има повече ресурси за справяне с вируса ако в най лошият случай пламне половината а не целият свят.

# 4 543
Италия съобщава за 3-ти смъртен случай.

https://twitter.com/BNODesk/status/1231618631487893505?s=19

# 4 544
  • В офиса
Също така при предната епидемия от SARS, сухите страни, пак не са били засегнати.
За сметка на това пък MERS е главно в сухите страни. Никаква връзка няма вирусът с влажността.

Общи условия

Активация на акаунт