Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 958 683
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 4 635
Относно маските да кажа. Търсете не само в аптеките, в железариите и агроаптеките също се продават такива. Утре и аз смятам да купя, дано имат наличности.

# 4 636
  • София
Относно маските да кажа. Търсете не само в аптеките, в железариите и агроаптеките също се продават такива. Утре и аз смятам да купя, дано имат наличности.
Аз поръчах онлайн от Ташев галвинг.

# 4 637
Няма вече и там - нито в магазините за работно облекло, нито в железариите. В петък купих три - да има, в събота се паникьосах и тръгнах да търся още и нямаше никъде. Тази вечер ми казаха, че в Практикер се намирали и днес и утре след работа ще търся и там.

# 4 638
Цитат
Aми то затова ми се струва, че смъртността има смисъл да се разглежда по възрастови групи, а не общо.
Естествено, ние ги знаем тия данни, и че колкото повече се качва възраста се качва и смъртността. Под 30 починали са 1-ици, над 80 огромна част, повече мъже отколкото жени, деца за щастие няма. Но това прави ли твърдите данни според които смъртността в глобален план на всички регистрирани случаи на млади, стари, мъже, жена, деца, която от няколко дни насам не спира да се качва неистинска.

# 4 639
Четох на Никола поста и се сетих как някой каза, че в Бг ще се пие ракия и ще се вика "да не дава Господ"... Grinning

Казах ви за супермаркетите и пак казвам - зареждайте се.
https://twitter.com/mogan_angela/status/1231656486411087872?s=19
Нещата стават бързо. Каквото и да стане, пак ще се изяде.

Това е често срещано при нас 😂 като има няколко почивни дни..все едно идва края на света.
Аз ще напълня обаче фризера тия дни🤪..да има.

# 4 640
  • на пистата
Аз поръчах онлайн от Ташев галвинг.
Дано ви ги доставят.За мен за много несериозни.Преди времи поръчахме прахосмукачка за над 1000лв...нито се обадиха нито писаха,че няма наличност.След 1 месец ми пристига без да се обадят.

# 4 641
Според мен храната няма да свърши, дори и да са опоскали всичко, както вече са направили в Италия, ще заредят отново. В Китай, където почти милиард души бяха под карантина, пак имаха доставки на храна. Виж маските и лекарствата са друго нещо.
Естествено аз ще заредя и храна.

# 4 642
  • Варна
Според мен храната няма да свърши, дори и да са опоскали всичко, както вече са направили в Италия, ще заредят отново. В Китай, където почти милиард души бяха под карантина, пак имаха доставки на храна. Виж маските и лекарствата са друго нещо.
Естествено аз ще заредя и храна.
Защо в минало време? Нали все още са под карантина или са я вдигнали?

# 4 643
  • Street of Dreams
Как ще заредят, ако се окажем в локдаун? Или просто не искаме да ходим в супера, иначе язък за карантината.

В Ухан днес ли стана месец?
Поглеждам в кристалната топка и предвиждам, че и в Италия няма да е само една седмица затворено всичко...

# 4 644
  • на пистата
Аз имам около 50бр хирургически ръкавици и маски.Няма да се смеете,но мисля да си купя около 20кг брашно,боб,леща и картофи.Имаме месо във фризера и то много.Винаги ще се изядат тези неща.Само не знам какви лекарства мога да си купя?

# 4 645
Хирургически маски не стават май.
За храна не знам...

# 4 646
Купи си и калцуни, че както писаха за плюването на китайците по улиците, не се знае
какво лепне по обущата. Wink

# 4 647
  • Варна
Аз имам около 50бр хирургически ръкавици и маски.Няма да се смеете,но мисля да си купя около 20кг брашно,боб,леща и картофи.Имаме месо във фризера и то много.Винаги ще се изядат тези неща.Само не знам какви лекарства мога да си купя?
Това е излишно. Създавате изкуствено дефицит, не го разбирам това поведение..
Айде хронично болните да се запасят с лекарства..
Ама смятате, че ще гладувате ли?

# 4 648
  • София
Но това прави ли твърдите данни според които смъртността в глобален план на всички регистрирани случаи на млади, стари, мъже, жена, деца, която от няколко дни насам не спира да се качва неистинска.
Всъщност знаем едни 10% които непрекъснато намаляват (до преди седмица бяха  над 15). Между другото инфектираните на кораба се знаят добре - 691 и от тях тежки случаи са 36 (5%) докато в Китай тежките случаи са 20%, което общо взето потвърждава че около 70-80% в Китай са недиагностицирани/ безсимптомни. Смъртността от 10% в Китай е на база данни за излекуваните, които също са неточни- обяснението, което прочетох, е че по време на епидемия обичайно е да не се регистрират част от изписаните по липса на време на персонала, така че в Китай много изписани вероятно не са отчетени и съответно китайската смъртност в болници е под 10%

# 4 649
В Китай им позволяват да излизат през определено време само по 1 човек до магазина и си купуват храна. Няма как да ги оставят без храна. Не сме чули някой да е умрял от глад, а едва ли всички са се презапасили предварително.

Общи условия

Активация на акаунт