Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 958 538
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 4 710
raptor, не знам какви хора тръгват на круизни пътешествия, но все си представям, че са горе-долу в добро здраве, независимо на каква възраст са. А в едно общество живеят всякакви хора, дори и такива, които не могат да отидат на пътешествие с кораб като те са и най-големите потенциални жертви на вируса. Ако по някаква причина голяма част от рисковите групи липсват, защо да не може статистиката да се изкриви с много. И спирам вече да коментирам това защото нито корабът е извадка, нито китайските статистики е ясно доколко са достоверни.

# 4 711
Дано си прав, Ванка, ама за ден минаха стотицата.

Факт, но не мисля, че ще продължава със същото темпо. 2000 до 5000 би ме притеснило много повече на този етап, отколкото 10 до 150. То е като графика на финансов актив, точно преди да достигне върха е най-стръмно изкачването , и после започва надолу.

# 4 712
  • Street of Dreams
Офф моля проверете най-после значението на думата паника и спрете да я използвате вместо думата страх, което е най-нормалното човешко чувство. Да не говорим, че в повечето случаи става дума за точно обратното на паника - здрав разум и действие, вместо вайкане.

# 4 713
Здрав разум е да не пътуваш до засегнатите държави и да не общуваш с хора, върнали се от там. Паника е да търчиш да се запасяваш от магазините без да имаш повод за това. Wink

# 4 714
Забравете го този Китай най-накрая и почнете да гледате, какво се случва извън него. Не го слагайте в сметките си. Хората там са затворени, как да стигнат до болница, че да се установи дали има коронавирус или не? В момента извън любимия Ви Китай има към 2000 болни, 82ма са с усложнения, това трябва да гледате вече. За справка за 1 седмица над 1000 нови случаи.

# 4 715
А нашите власти предприемат ли нещо спрямо пътникопотока от Северна Италия? Само за утре има 3 полета от Милано и един от Тревизо.

# 4 716
Приятелка живее в Болоня. Под карантина са до 02.03. Карантина, обаче градски транспорт - работи...Каза, че има заразени в много райони около тях, дори и в малки села. Положението е изпуснато. Под голям стрес са, лошото е, че няма отърване. За пример-в отбора на сина ми дете завърнало се от някъде далече, в училище друго от далече. В Пловдив имаше тази седмица международен панаир-една тумба с дръпнати очи бяха полазили... Не виждам да ни се размине,  да се молим да имаме късмет!

# 4 717
На който му е интересно - на този сайт има различни графики и показатели, които да се следят.

https://www.worldometers.info/coronavirus/coronavirus-cases/

# 4 718
Според мен в Италия ще стигнат в следващите седмица-две до определена бройка , но най-вероятно под 500, и ще затихне и там. Не намирам причини за паника.
Само ако всички носители на вируса се намират в карантинираните населени места, а това е малко вероятно. Както карантинираха Ухан когато започнаха масово да се появяват заразени там, но междувременно вече го бяха разнесли из други части на Китай. Сега ги изолират огнищата на зараза в Италия, но в близките седмици е най-вероятно да започнат да избухват и на други места.

# 4 719
  • Street of Dreams
Търченето е нещо друго, видяхме го в Италия. Аз съм супер спокойна и трудно ще изпадна в паника. На мен даже това викане "без паника" ми е много по-паническо. То се позовава на чувства, защото паника няма. Но всеки да го приема както иска, както и всеки решава и отговаря за себе си.

# 4 720
  • София
raptor, не знам какви хора тръгват на круизни пътешествия, но все си представям, че са горе-долу в добро здраве, независимо на каква възраст са.
Позната възрастна германка беше тръгнала с мъжа си в напреднала фаза на рак на круиз, за да пътували за последно ... на кораба при 3700 пасажери все е имало много стари, диабетици а сигурно и онкологично болни ...

# 4 721
Уейв, то точно сега е без паника. Ти ако чакаш да има повод, тогава ще видиш какво е паника. Simple Smile

# 4 722
На мен лично ми е притеснено. Колега на мъжа ми бил в Северна Италия преди седмица, обикалял и пътувал с влакове. Работят в международна компания с хиляди хора и ми става лошо направо.

# 4 723
Здрав разум е да не пътуваш до засегнатите държави и да не общуваш с хора, върнали се от там. Паника е да търчиш да се запасяваш от магазините без да имаш повод за това. Wink

Мъжа ми има колеги италианци(едния всяка събота и неделя се прибира,близо до Милано).Съседите ми са също италианци. Милано е на 4 часа с кола..седмица на модата е.Ваканция  е в Баерн,всеки е на някъде..

# 4 724
  • София
Мен не ме е страх, че ще се появи изкуствен дефицит на хранителни продукти, защото тотално луднали паники виждам само в темата. Повечето хора са нормални и не са тръгнали да се запасяват, а най-добре са си тия, които изобщо не са чували за вируса.

Общи условия

Активация на акаунт