Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 958 573
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 4 695
https://www.vesti.bg/bulgaria/mlad-myzh-pochina-na-relsite-v-stolicata-6106092
Дано и това проверят, че такива падания ги гледахме вече в клипчетата в началото.

# 4 696
  • София
Няма смисъл да ги правите тези изчисления и статистика.Очевидно е ,че ни дават някакви данни ,които не са много актуални или въобще са прикрити,изкуствено завишени или намалени според процента ,който  искат да е виден и официален с цел да няма паника.Така си го обяснявам аз.И ми се вижда безсмислено да се смята нещо,което дори не знаем какво е и отговаря ли на истината?
Статистиците си имат достатъчно развити методи да разберат дали им подават изкуствено изкривени данни Simple Smile Преди време така едни руски математици бяха показали, че изборните резултати в един руски град няма как да отговарят на истината ... Няма смисъл от подобни конспиративни мисли. Китайците едва ли лъжат- просто такива са им възможностите по време на епидемия да набират информация.

# 4 697
Цитат
Aми аз ползвам кораба само за да забележа, че тежките случаи от кораба са около 5% а от Китай са 20%- онкоболните едва ли могат да са обяснение за такива разлики. Ако знаехме разпределението на пътниците по възрасти, щяхме да можем да разсъждаваме но не го знаем за съжаление.
Не знам защо не се публикуват. Ако се публикуват много изводи ще можем да си направим.
Цитат
Китайците едва ли лъжат- просто такива са им възможностите по време на епидемия да набират информация.
По назад в темата бяхме поствали статии от Китай че в статистиката не влизат огромен брой починали точно заради липса на капацитет, тези които преди смъртта им не са се доредели до теста който официализира короната не ги водят починали от нея. Затова аз гледам твърдите данни, ние няма как да знаем колко са тези хора, както и колко болни има които не са влезли в статистиката, но има официални данни с огромен масив от целият свят и те  показват 3,12% смъртност.

Последна редакция: нд, 23 фев 2020, 23:00 от Анонимен

# 4 698
Защо не коментирате факта, че новите  случаи в Китай са все по-малко всеки ден?

# 4 699
  • София

Няма да те возя в метрото!

В Китай са малко, ама Италия...

# 4 700
  • на пистата
Ами защото хората успяха до някъде да овладеят пологението.По притеснителното е,че ковид вече чука на вратата ни.

# 4 701
Превантивни мерки не се взеха и затова положението е такова, каквото е. Сега се мъчат да оправят нещо, дето вече не може да се оправи.
Обаче пвиждам, че пак взеха да се пишат разни недоказани неща. Някой може ли да ми обясни като на абсолютен лаик защо точно онкоболните са застрашени? И защо също така диабетиците са застрашени?
ПП Изключвам тези ,които в момента са в тежка фаза на болестта и организмът им е изтощен напълно. За тях разбирам защо са застрашени. Чудя се дали те ще бъдат прибрани в болнични заведения, за да бъдат запазени. Искрено се съмнявам.
Иване, аз не вярвам на китайците на никакви данни, които изнасят.Мисля, че всичко, което казват, е абсолютна лъжа, отначало до край. Изключение прави само фактът, че от тях тръгна страшна зараза.

# 4 702
Както всяка епидемия, може би е стигнала пика си там. Възможно е да се е изградил колективен имунитет и това да намалява случаите. Проблемът е , че сега се разпространява другаде.

# 4 703
От румънската преса - жена завърнала се в Румъния от Италия се е обадила за линейка поради симптоми наподобяващи тези на Ковид-19.

40-годишната жена е пътувала по работа в Италия, в един от карантинните райони. По непотвърдена информация жената се е грижела за възрастен италианец.

От Италия до Румъния тя е пътувала с автобус. Близо до Базау решава да слезе от автобуса, защото започва да се чувства зле и се свързва с Бърза помощ.
Става ясно, че по-рано през деня тя е получила телефонно обаждане, от което разбира, че колежката, с която са полагали грижи за възрастния мъж е хоспитализирана в Италия по подозрение, че е заразена с корона вируса.

https://www.capital.ro/alerta-in-romania-suspiciune-de-coronavir … e-simptomele.html

# 4 704
  • София
Не знам защо не се публикуват. Ако се публикуват много изводи ще можем да си направим.
  Знам ли- може компанията собственик да не иска да се разгласяват, а може и имащите достъп до данните да искат да са първи със статиите в яките списания Simple Smile
 Китайците между другото свършиха добра работа с това:
https://github.com/cmrivers/ncov/blob/master/COVID-19.pdf

# 4 705
Защо не коментирате факта, че новите  случаи в Китай са все по-малко всеки ден?

Няма да те возя в метрото!

В Китай са малко, ама Италия...

Според мен в Италия ще стигнат в следващите седмица-две до определена бройка , но най-вероятно под 500, и ще затихне и там. Не намирам причини за паника.

# 4 706
От румънската преса - жена завърнала се в Румъния от Италия се е обадила за линейка поради симптоми наподобяващи тези на Ковид-19.

40-годишната жена е пътувала по работа в Италия, в един от карантинните райони. По непотвърдена информация жената се е грижела за възрастен италианец.

От Италия до Румъния тя е пътувала с автобус. Близо до Базау решава да слезе от автобуса, защото започва да се чувства зле и се свързва с Бърза помощ.
Става ясно, че по-рано през деня тя е получила телефонно обаждане, от което разбира, че колежката, с която са полагали грижи за възрастния мъж е хоспитализирана в Италия по подозрение, че е заразена с корона вируса.

https://www.capital.ro/alerta-in-romania-suspiciune-de-coronavir … e-simptomele.html
Дано просто ѝ е станало зле от съобщената "новина".
В такива случаи, за мен най-удачно е да се държат под карантина всички пътуващи в автобуса, докато не излязат нейните резултати. Едни 24 часа..  В противен случай, тези хора може би са потенциално заразени също и ще щъкат из Румъния, докато не проявят симптоми..а до тогава още много могат да бъдат заразени.

# 4 707
  • София
Дано си прав, Ванка, ама за ден минаха стотицата.

# 4 708
Останалите пътници в автобуса са пуснати да продължат до Галаци. Жената е настанена в болница и е изолирана от останалите пациенти.

# 4 709
Защото онкоболните имат слаба имунна система. Не случайно пият имуностимуланти, подкрепящи лечението им. Диабетиците също имат по-слаб имунитет и лошо оросяване. Никога една болест не е сама по себе си - все има съвпътстващи усложнения.

Общи условия

Активация на акаунт