Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 958 648
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 4 680
Че той шефа на болницата си се смееше. Нещо забавно му беше. В репортажа по новините на Нова.

# 4 681
Моят мъж

Шегуваме се nameika-31, че то такава паника ни обзе всички.
Уж не съм от паникьорите, но и аз почнах да се замислям дали да се запася с някои трайни продукти.
Не за друго, ами ако настане истерия и започнат масово да изкупуват хр.стоки, ще ме е яд,
ако за едно олио и кило захар обиколя половината град.

# 4 682
Те и в Италия се смяха, докато не им опря ножът  до кокала. Аз си мислех, че само нашите са загубени ама гледам е повсеместно.

# 4 683
  • София
Все още не е доказано да речем дори дали съществуват хора които имат имунитет срещу вируса, могат да го носят, могат да заразяват но никога не се разболяват. Вероятно има, аз не го изключвам.
Имаше една статия с анализ на пациенти пристигнали в карантинен център в САЩ от Ухан- от далите положителен резултат две трети не са развили симптоми. Ако я намеря ще пусна връзка.
 В крайна сметка примерно западнонилската треска има 80% безсимптомни заразявания. От останалите 20 със симптоми 2 умират (10% от тия със симптомите). В България в последните години има починали. Е ако не се правеха изследвания заради много случаи лесно щяха да се заблудят че сме нападнати от епидемия с 10% смъртност, а смъртността си е 2%.
 Абе в крайна сметка по италианските и корейските случаи така или иначе ще се разбере доста по-ясно за какво става дума- смъртност/ тежки случаи и т.н.

# 4 684
За онкоболните на лечение и най-обикновен грип е много смъртоносен така или иначе.

Какво означава това "така или иначе"? Хайде малко по-сериозно. Това че онкоболните са рискова група не е причина да ги изключвате от статистиката, а е точно обратното. Но и вие сам признахте, че корабът не е представителна извадка, въпреки това го давате за пример и то без да правите корекциите, за които говорите.
Аз също смятам, че в китайските статистики (ако изобщо са достоверни де, но скоро ще имаме възможност да ги проверим) е възможно да има и невключени леки/асимптоматични случаи. Но и вашите сметки не ми харесват.Тук не всички сме специалисти по статистически данни, но някои имаме набито око.

# 4 685
Според линк в Туитър Австрия е спряла влаковете от Италия.  

Ройтерс потвърждава

https://www.google.bg/amp/s/mobile.reuters.com/article/amp/idUSKCN20H0RJ

Според вътрешния министър на Австрия има заподозрени 181 заразени, а потвърдени към момента 0.

# 4 686
  • на пистата
Моят мъж

Шегуваме се nameika-31, че то такава паника ни обзе всички.
Уж не съм от паникьорите, но и аз почнах да се замислям дали да се запася с някои трайни продукти.
Не за друго, ами ако настане истерия и започнат масово да изкупуват хр.стоки, ще ме е яд,
ако за едно олио и кило захар обиколя половината град.
Чак пък голяма паника,не ме е налегнала.Точно това е причината да се запася с неща от първа необходимост.Защото искам да си стоим вкъщи ако има проблем.Не да обикалям за един хляб.А и съм от малък град.

# 4 687
Аз си мислех, че само нашите са загубени ама гледам е повсеместно.

Не е повсеместно. Просто италианците по принцип са изключително загубени. Не знам как някой може да ги сравни не със западна цивилизация, а с която и да било друга нация в Европа поне. Щях да кажа, че сърбите са изключение, но те и тях бият. Затова пък са обрали всичкия исторически късмет. Исках да кажа, че изобщо не е чудно, че са отървали положението и грам не им се вързвам на оперните драми. Чак и нов вирус измислиха. 🤥

# 4 688
Няма смисъл да ги правите тези изчисления и статистика.Очевидно е ,че ни дават някакви данни ,които не са много актуални или въобще са прикрити,изкуствено завишени или намалени според процента ,който  искат да е виден и официален с цел да няма паника.Така си го обяснявам аз.И ми се вижда безсмислено да се смята нещо,което дори не знаем какво е и отговаря ли на истината?

# 4 689
  • I want it all and I want it now.
Сега и другите дьржави ще направят сьщото с влакове и може и границите да затворят.

# 4 690
  • Street of Dreams
За мен италианското решение да се вика линейка, вместо да пътуваш до болницата е много адекватно. Дано да имат ресурс да се справят, стискам палци.

# 4 691
Мисля че тези са добър вариант и са Н99з
Да, сега видях, че са с N99 филтри. Какъв е смисъла обаче да се купува маска за тези пари като тя с нищо не превъзхожда например такава. https://rabotnioblekla.bg/%D0%A1%D0%B3%D1%8A%D0%B2%D0%B0%D0%B5%D … -LYNX-P3V-W733400

# 4 692
А колите как ще ги спрат, след като спрат влаковете? Самолетите също не спират да излитат и кацат. Според мен няма нужда от европейска паника заради италианците. Утре и гърците може да се обадят. Това е просто грип.

# 4 693
  • София

Какво означава това "така или иначе"? Хайде малко по-сериозно. Това че онкоболните са рискова група не е причина да ги изключвате от статистиката, а е точно обратното. Но и вие сам признахте, че корабът не е представителна извадка, въпреки това го давате за пример и то без да правите корекциите, за които говорите.
Аз също смятам, че в китайските статистики (ако изобщо са достоверни де, но скоро ще имаме възможност да ги проверим) е възможно да има и невключени леки/асимптоматични случаи. Но и вашите сметки не ми харесват.Тук не всички сме специалисти по статистически данни, но някои имаме набито око.
  Aми аз ползвам кораба само за да забележа, че тежките случаи от кораба са около 5% а от Китай са 20%- онкоболните едва ли могат да са обяснение за такива разлики. Ако знаехме разпределението на пътниците по възрасти, щяхме да можем да разсъждаваме но не го знаем за съжаление. Не съм бил на такива кораби, но мисля че доста пенсионери пътешестват с подобни кораби??? Японските случаи също показват много по-малък % тежки случаи от 20% Набива се на очи, че % тежки случаи на доста места е много различен от китайският.

# 4 694
Не всявайте излишна паника, това е най-големият враг на разумния човек. Ако ни дойде на главата тогава ще го мислим. Взимат се превантивни мерки, което е добре.

Общи условия

Активация на акаунт