Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 958 368
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 4 740
Да идва и да се приключва тая мъка.

# 4 741
  • Маниакалното чистене е признак за неудовлетвореност.
Хич не ги мислете италианците. Нито има опашки по аптеките, нито хаотично бягащи хора!
По стечение на обстоятелствата съм на броени км от селищата със забрана за обществени мероприятия. Вчера съобщиха, че превантивно училища и детски градини/ясли няма да работят на 24 и 25 февруари. Толкова! Обсъждат да удължат “грипната” ваканция до 08.03!
Хората са свикнали на специални мерки при бедствия.

# 4 742
Какви лекарства ше си вземеш?
Има ли изобщо лекарства с/у корона вирус и продават ли ги по нашите аптеки?

Лекарства за болестите, които имам в момента.. кой знае какво ще се случи с доставките, ако стане беля..

# 4 743
Според тази статия в Дейли мейл не са спрени всички влакове в посока Австрия, а конкретен, в който имало двама с температура.
https://www.dailymail.co.uk/news/article-8034547/Giorgio-Armani- … 571&si=590139

Пише също, че първият починал италианец е бил в болница за съвсем друг здравословен проблем и чак аутопсията е установила коронавирус.
За втората починала жена, също постмортем са установили, че е имала вируса, като не е ясно, дали той е причината.
За третата жена знаем, че  е онкоболна.
На пръв поглед и тримата италианци са възрастни и са имали тежки заболявания, като ако е нямало аутопсии явно е нямало да установят вируса изобщо.

За форумката, която се безпокои, че лекарствата й са по рецепта със здравна каса - нека провери цените в града си, тъй като скапаната ни система позволява лекарствата свободна продажба да са по лев-два по-скъпи, отколкото ако са купени по каса. Поне ще е спокойна.

# 4 744
Останалите пътници в автобуса са пуснати да продължат до Галаци. Жената е настанена в болница и е изолирана от останалите пациенти.
Scream Как са ги пуснали?!

Нямам обяснение. Иначе дошлата на място полиция била с маски, а линейката пристига специално оборудвана. Ама другите, дерзайте към Галаци.

# 4 745
Информация за 38 годишният италианец от вчера има ли? И за съпругата му? В испанската преса не пише нищо.

# 4 746
  • Street of Dreams
Аз този апокалипсис го чакам от 2012г ама на..все ве идва и не идва 😁

Екоактивистите казаха на 22.02.2013, че имаме 7 дена да спасим света. Вчера изтече, всичко свърши. Grinning

Да си направим дружно сепуко. Някои и без това не правят разлика с това да имаш храна за черни дни. Все едно това казах.

https://www.rainews.it/tgr/tagesschau/articoli/2020/02/tag-itali … e1a0a27485d4.html
Австрия е спряла влак на границата си с Италия заради два случая на съмнение.
Тоест още не затварят границата, но във този влак е имало двама със симптоми.

# 4 747
  • София
И не са пили кафе и бира по заведенията и не са си купили вода на стадиона? Не вярвам.
Съдейки по "гостоприемството" в Разград по аналог с някои български мачове, полицията директно ги е навряла в "кафеза" и не ги е оставила да се движат из Разград. Е контакти с продавачи в крайпътни заведения все са имали.

Между другото вече двама познати, които са се ваксинирали срещу грип, караха нещо като грип приключил с пневмония  и се оправиха (и въобще никой не ги е изследвал за причинител)....  почвам да си мисля, че тоя вирус си се разхожда у нас. Може да е наивно предположение, но нищо чудно изведнъж да открият лавина от случаи.

# 4 748
Бе не знам колко са спокойни италианците ама почнаха да никнат снимки на изпразнени магазини.

Магазин в Болоня,  снимано преди час.

Клипче от магазин в Милано.

https://video.repubblica.it/dossier/coronavirus-wuhan-2020/coron … 2/355088?ref=twhv

# 4 749
Знаете, че винаги съм била честна във форума. Може понякога да съм сбъркала за нещо, като всеки жив човек, но никога не съм лъгала нарочно.

Този вирус е пандемичен. Притежава характеристики, които правят неговото спиране много трудно, направо невъзможно. Подозирах го от много време, но все се надявах. Шокът, който изживяват някои сега от развитието на нещата, аз го изживях преди няколко дни, когато видях накъде отиват нещата. Казвам всичко това не за да всявам паника, а защото вярвам, че трябва да си казваме нещата честно и такива, каквито са.

Аз ще бъда най-щастливия човек на света, ако това не се окаже вярно,но по дяволите, всичко сочи в тази посока.

Искам отново да напомня, че това не означава, че всички ще умрем, нито че всички ще се разболеем или че ще се случи някакъв апокалипсис. Да, вирусът е лош и още дълго време ще ни тормози, но борбата с него продължава.

# 4 750
Миналата година март месец, когато Великата Англия щеше да излиза от ЕС без спорузомение, в групите масово се пишеше да се запасяваме с какво ли не, всякаш ще кажеш армагедон идва. Дори имаше коментари, че няма да има тоалетна хартия.Накрая какво стана, отложиха Брекзит и си имахме тоалетна хартия. Всъщност за лекарствата съм съгласна и за маските също, но и аз не вярвам, че храната ще свърши.

# 4 751
Епидемията от коронавирус навлиза в нова фаза.
Южна Корея, Италия и Иран са под тревога
Световната здравна организация алармира, че възможностите за задържане на избухналия в Китай коронавирус намаляват.
https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/sviat/2020/02/23/403 … vliza_v_nova_faza

Ранни етапи на пандемия

Новият коронавирус, който произхожда от китайската провинция Хубей, доведе до над 76 000 заразени и 2442 жертви в Китай. Сега ситуацията в Южна Корея, Иран и Италия сочи към ранните етапи на пандемия, тоест глобална епидемия, при която вирусът се разпространява в общности в различни части на света.

"Ако имаме пандемия, ще бъде важно да се ограничи скоростта на разпространение на болестта", посочва анализ на ВВС. И допълва, че ако държавите успеят да я удържат по някакъв начин до края на зимата, някои специалисти смятат, че по-топлите температури ще намалят времето, за което вирусът може да оцелее във въздуха, както например при сезонния грип.

Явно надеждата ще е една от многото обсъждани теории в темата да се окаже вярна. А и немските учени го казват. Вирусът живее по дълго при студено и влажно. Т.е. чакаме лятото когато поне ще е топло, не е ясно колко ще е влажно.

# 4 752
  • Маниакалното чистене е признак за неудовлетвореност.
Бе не знам колко са спокойни италианците ама почнаха да никнат снимки на изпразнени магазини.

Магазин в Болоня,  снимано преди час.

И аз имам такива снимки и видео от Лидл.
Още вчера беше така. Утре ще заредят!
Амазон, куриерски фирми, международни компании и производствени предприятия използват работници от други градове.

Последна редакция: нд, 23 фев 2020, 23:51 от dias

# 4 753
Всеки си знае за себе си, просто казвам да си пестите нервите и да не призовавате хората да се притесняват също. Може някой да чете темата и да се побърка от притеснение и да търчи да купува храна и лекарства за половин година напред... чакайки Апокалипсиса.

Храна едва ли, но лекарства ще си взема.. не ми се виси по опашки с други болни хора, когато стане напечено..

Предполагам си лекар и знаеш какви лекарства да приемаш

# 4 754
Е, как какви лекарства - тези против коронавирус... както и в кристалното кълбо ще види всички болести, с които ще се зарази следващите няколко месеца.

Общи условия

Активация на акаунт