Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 955 453
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 5 415
  • София
Днес български експерти ще симулират какво да се прави по летищата, ако има болни. Поканени са журналисти. Много вероятно и Бойко да ходи... НО акцията е толкова показна, че ми се повръща. Майка ми е лекар и управител на медицински център. До момента нямат АБСОЛЮТНО нищо изпратено като разпоредби какво да правят. Изобщо не говорим за указания за предпазни средства и степен на заразата, която всеки лекар трябва да знае. Не са им казали какви са симптомите, а трябва да научават от Интернет или медиите. Ето това е престъпно. Вчера един лекар от Пловдив каза, че нямат абсолютно никаква информация за това, което св случва. А ние ще правим показни акции по летищата за симулация на дейност. И после ако недай си Боже дойде вирусът у нас ще има все някой да каже как "нашите лекари" са некадърни.
Уви вече от няколко доктори чувам, че топлото време може да забърза вируса, а не да го забави. Но всичко това са предположения

# 5 416
В Кьолн има мъж със съмнение за коронавирус. В понеделник се върнал от пътуване в Ломбардия. Имал температура. В пресата се коментира, че служител на бърза помощ е имал контакт с него, очевидно без предпазни средства, защото към него момент никой не е обявил Ломбардия или Италия за рискова зона. Германците работят по ясни инструкции само, както е известно. Даже не просто някой, а конкретен институт не бил обявил опасността.

https://www.google.com/amp/s/www.wz.de/nrw/koelner-italien-touri … 7075%3foutput=amp

# 5 417
Нали и аз това казвам за ваксините, имаме и такива за вируси, към които по принцип трудно се изгражда имунитет или болестта е хронична като например ЧПВ и хепатит B. Така че не се отчайвайте предварително, че няма да имаме ваксина. Сега в момента това, което ни трябва е време.

# 5 418
Жената в Пловдив е с отрицателен тест. Сега казаха по БТВ. Още снощи вечерта е излязал резултата.

# 5 419
  • Пловдив
Нали и аз това казвам за ваксините, имаме и такива за вируси, към които по принцип трудно се изгражда имунитет или болестта е хронична като например ЧПВ и хепатит B. Така че не се отчайвайте предварително, че няма да имаме ваксина. Сега в момента това, което ни трябва е време.
този светъл лъч чакахме...!

# 5 420
По принцип други хора имах предвид, за вас антиваксърите ми е ясно, че нищо не чакате, вие сте подпалвачи на епидемии така или иначе, дори от болести, които отдавна трябваше да са изчезнали.

Последна редакция: вт, 25 фев 2020, 08:39 от LillyM

# 5 421
Жената в Пловдив е с отрицателен тест. Сега казаха по БТВ. Още снощи вечерта е излязал резултата.
Положението май е една стъпка пред гражданска паника. Много хора покрай мен говорят и реално се запасяват за бедствие. От днес за днес специални срещи на управлението и ПР акции как ни пазят. От тук нататък очаквам безпардонно да си ни дават информация предотвъртяваща паника и никаква друга. Само дано на болниците им дадат инструкции адекватни.

# 5 422
А по нова, казаха че още не са излезнали резултатите. На кой да се вярва сега...

# 5 423
Гледах националния здравен консултант по БТВ, който с назидателен тон обясни да не се обикалят пазарите да питаш какво да правиш когато се чудиш дали си болен.

Не отговори положително, че ще се дават болнични за карантина, а да се вземе отпуск, защото кое е по-важно здравето на нацията или  някаква си почивка. Колко мъдро.

Да намерят свестен говорител на тая служба вече!

# 5 424
Хора завърнали се от Китай са под карантина:

https://btvnovinite.bg/bulgaria/10-dushi-v-sliven-varnali-se-ot- … od-karantina.html

# 5 425
Както винаги изобщо не са подготвени. Китай направи и невъзможното да даде глътка въздух на останалия свят. През това време всички останали трябваше трескаво да се подготвят. Вместо това те дори престанаха да коментират. И сега като започнаха залповете в Европа ох леле, мале и се започва едно търчане насам-натам и хаотични действия през глава. Мила родна картинка.

# 5 426
  • на пистата
https://www.zmescience.com/science/anti-malaria-covid-19-0523/

Не знам дали е коментирано,някаква съставка от лекарствата за малария помага при лечението на Ковид-19(поне аз така си го превеждам)постната е на стената на доктор от Пирогов.

# 5 427
  • Варна
Ето подробности за ваксината, разработвана в Китай :

https://www.globaltimes.cn/content/1180695.shtml

Университетът Тиендзин разработва орална ваксина за защита срещу COVID19

"Университетът Тиендзин успешно разработи орална ваксина за защита срещу нова коронавирусна пневмония (COVID-19). Хуанг Джинай, професорът, който ръководи проекта, сам е приел четири дози и не е имал странични ефекти. В момента университетът търси партньори за насърчаване на клинични изпитвания и широко приложение.

Екипът на Huang е произвел проби от оралната ваксина под формата на капсули, млечни таблетки и гранулирани форми. Те също така са разработили основни технологии в изграждането, подбора, експресията на протеини и ферментацията на рекомбинантните щамове, които са от решаващо значение за развитието на ваксината, се отбелязва в изявлението.

Хуанг каза, че ваксината, приета през устата, може да стимулира локалната имунизация на лигавицата, за да се предотврати инфекцията. Той би могъл да послужи и като потенциална терапия за инфектирани пациенти за борба с коронавируса.

"Ваксината има много високо ниво на сигурност, удобна е за употреба и може бързо да бъде произведена в голям мащаб", се казва в изявлението Хуан. "

А, дано.

# 5 428
Иран съобщават за още 2 смъртни случая. Така случаите стават общо 14.

https://twitter.com/BNODesk/status/1232192336093949952?s=19

# 5 429
Това, което ме тревожи, е състоянието на здравеопазването и готовността на лекарите у нас. Представям си следната картина: връща се някой нахакан индивид от екскурзия в Италия. След няколко дни вдига температура. Цялата му арогантност на недосегаем и безсмъртен се изпарява моментално и хуква като луд при джипито. Ако е изтеглил късата клечка, става интересно. Ще зарази ЛЛ, защото за тях никой не е осигурил хазмат костюми, нито някакви сериозни предпазни средства, а оттам още хора, които случайно са ходили в близко време там. Близките и съседите, колегите също.... Джипитата ще дадат фира първи, това ще повлече ужасно много проблеми.У нас всяко нещо започва с направление от джипито. Ако не те изпрати, не ти обръщат внимание. Повечето хора познават само джипито си и нямат идея какво да правят, защото Бърза помощ в България на практика няма. А и не са оборудвани да превозват заразени от смъртоносни болести. Това е другата слаба брънка във веригата. Бърза помощ просто няма да дойде, нито ще приемат хора по спешните кабинети. Няма подготвени болници за много хора и най-лошото няма налични лекари. Паниката ни е сигурна, защото всички ще се изпокрият. Само мисълта, че тук ако се окажеш заразен е същото като да си сам в пустошта, като онзи по един американски канал, би ме накарало да се замисля сериозно дали да отида някъде и най-важно - ако отида дали да се връщам изобщо....

Общи условия

Активация на акаунт