Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 954 517
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 5 895
Иване, за теб може и да е разходка в парка, де да знам, при положение, че сме нападнати и че има жертви и то не малко за мен това е война.

Последна редакция: вт, 25 фев 2020, 21:06 от LillyM

# 5 896
В Иран вече имало заразени сред елита, депутати, мисля, че и министъра на здравеопазването. И въпреки това Ком не е под карантина, въпреки желанието на много иранци, духовни лидери от града казали, че това щяло да навреди на репутацията на града (бил втори по святост в Иран).

И още по-голяма глупост - комплексите с гробниците продължават да работят, ето на снимката долу се вижда, че поне ги пръскат с дезинфектанат, но кой знае досега колко хора са целували  и са се търкали в тая решетка (бях писал, че в друга шиитска джамия не можех да се доближа заради вонята от засъхнала слюнка по метала, най-вероятно и в Ком е същата работа).

Последна редакция: вт, 25 фев 2020, 21:11 от bonetti

# 5 897
Не е по смъртоносен за едни, а за други just a flu, просто здравната система също има значение. Никъде не намирам инфо дали Южна Корея не ги слага в статистиката като им прави КТ. В Италия според мен има повече, но се тестват само тези със сериозните симптоми.

# 5 898
  • на пистата
Не е приятно да се пишат несериозни публикации. Темата доста се разми!Повечето участници сме притеснени и четем информацията тук. Някои потребители обаче се отнасят несериозно. Не е никак приятно!!! Моля, вземете си забележка!
Явно визирате мен Simple Smile
Хората в Китай ги карат да танцуват вие тук се мръщите на една картинка.Хайде гледайте малко по ведро.Светът е оцелял защото се е смял 😉

# 5 899
Не знам дали е пускано това за Сингапур - може да е от топлото, от здравната система, а сигурно и от двете, но пише, че от 90 случая 53 напълно са се възстановили от инфекцията. Нямат смъртни случаи изобщо.

https://www.scmp.com/news/asia/southeast-asia/article/3052150/co … tpaces-infections

# 5 900
и от икономически последствия ще страдаме, понеже всичко е внос в Територията, а ще има проблеми с вноса сега.

освен че и като вирус ще го страдаме.

# 5 901
Малко черен хумор:
Към момента само за 154 лева може да идете в Милано с полет на 26.02 и да се върнете на 28.02 с автоматичното право да излезете болничен 14 дни под карантина. Така ще може да свържете с почивни дни не само 3 март, ами и 8-ми, че и 13-и, който се пада фатален, понеже е в петък и в ретрограден Меркурий. Успех.

# 5 902
Не е ясно тези случаи какви са, ако са на млади и здрави хора, повечето туристи и т.н. статистиките се изкривяват. Досега какви ли не теории се градяха, всички те рухнаха, когато вирусът започна да се разпространява на местна почва в Европа.

# 5 903
  • на пистата
и от икономически последствия ще страдаме, понеже всичко е внос в Територията, а ще има проблеми с вноса сега.

освен че и като вирус ще го страдаме.
Целият свят е зависим от Китай...

# 5 904
Определено здравната система и грижата, която се полага за болните има значение. Може би и като цяло карантината и отговорността на хората. От показаната статистика виждам, че няма жертви в Канада и  Австралия, а те имаха солидно присъствие на круизния кораб Даймънд Принцес.

# 5 905
Прави впечатление днес вече много се говори за вируса. Смятам, че хората ще вземат повече мерки, други няма да заминат... Неминуемо ше дойде и тук, но времето е необичайно топло за сезона, надявам се това да го спре и да не стигнем до епидемия

# 5 906
Според мен липсата на систематизирана информация води до страх и до паника. Проблем ли е да се подготвят клипове с подробна информация за симптоми, телефони за контакти, информация за лични  предпазни мерки и д-р подобни и да ги въртят по тв на определено време.  Аз лично бих била по спокойна, отколкото да се лутам из нета и да попадам на всякаква налудничава информация, със съмнителна достоверност.

# 5 907
  • София
В Иран вече имало заразени сред елита, депутати, мисля, че и министъра на здравеопазването. И въпреки това Ком не е под карантина, въпреки желанието на много иранци, духовни лидери от града казали, че това щяло да навреди на репутацията на града (бил втори по святост в Иран).

И още по-голяма глупост - комплексите с гробниците продължават да работят, ето на снимката долу се вижда, че поне ги пръскат с дезинфектанат, но кой знае досега колко хора са целували  и са се търкали в тая решетка (бях писал, че в друга шиитска джамия не можех да се доближа заради вонята от засъхнала слюнка по метала, най-вероятно и в Ком е същата работа).

Изобщо не вярвам, че точно Кум ще го затворят. Там става въпрос за истински фанатици - това е втората по святост джамия в Иран и денонощно лежат пред, в и около нея. Никой не може да ги убеди да се махнато от там. Много от хората дори чакат божествено изцеление..
Та там нещата не ги виждам да се оправят скоро.

Снимката е лична пред същата джамия в Кум.

# 5 908
  • на пистата
Според мен липсата на систематизирана информация води до страх и до паника. Проблем ли е да се подготвят клипове с подробна информация за симптоми, телефони за контакти, информация за лични  предпазни мерки и д-р подобни и да ги въртят по тв на определено време.  Аз лично бих била по спокойна, отколкото да се лутам из нета и да попадам на всякаква налудничава информация, със съмнителна достоверност.
Всичката тази информация я има на сайта на министерството.

# 5 909
  • София
Малко черен хумор:
Към момента само за 154 лева може да идете в Милано с полет на 26.02 и да се върнете на 28.02 с автоматичното право да излезете болничен 14 дни под карантина. Така ще може да свържете с почивни дни не само 3 март, ами и 8-ми, че и 13-и, който се пада фатален, понеже е в петък и в ретрограден Меркурий. Успех.

Няма болничен за карантина, в крайна сметка се оказа, както и очаквахме.

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2020/02/25/4033975_domashnata_ka … ef=home_mainStory

Познайте точно колко хора доброволно и от съвест ще се лишат от половин заплата или от годишната си отпуска, за да стоят под карантина.

Общи условия

Активация на акаунт