Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 953 321
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 5 985
Мога да не водя голямата на училище. Близначките са малки още. Още вчера за запасих с продукти. Ходят на плуване и трите, но приключиха за тази и другата седмица.

# 5 986
Е ти може и тогава да го мислиш, ама на мен майка ми е личен лекар.

# 5 987
Не знам как е в Испания ,ама аз на своя глава повече от 3 дена не мога да си спра детето от училище..(Германия/Мюнхен)
При нас имаше 14 човека..спокойно Мариана!

Аз не само не мога да го спра, но и днес здравния министър каза да си мием ръцете и като има червено гърло детето, да не ходом на лекар, а да извикаме личния лекар в къщи. Той и с хеликоптер да се сдобие от здравната каса, ще успее да дойде към великден. Направо да пускат приложение за телефон за болнични и до машините за изкупуване на бутилки да сложат автомати за лекарства от първа необходимост с обичайната такса от пет евро.
Не знам колко е опасен този вирус, но предизвика световен цирк. Италианците водят в номинациите за наградите.

# 5 988
Мариана, ето, ти си взела вече мерки. Сапун, дезинфектанти, маски?

На твое място, не бих я пуснала, докато се разбере за какво става дума.

Е ти може и тогава да го мислиш, ама на мен майка ми е личен лекар.

Съчувствам ти. Лекарите са от най- изложените на риск професии.
С моята лекарка се смяхме , че ще сложи обеззаразяваща камера на вратата

# 5 989
Тази вечер минах през кварталната аптека. Та от разговора ми с фармацевтката - маски няма , но за последните 2 седмици 1 брой маска от 12 стотинки е станала 1 лв , и то тези маски тип "хирургически " , които общо взето не предпазват . Като получат пак, не се знае на каква цена ще са.
А някъде около 5-6 февруари питах в Ремедиум, имаха и бяха по 7ст.

# 5 990
https://gisanddata.maps.arcgis.com/apps/opsdashboard/index.html# … 99423467b48e9ecf6
Статистика в реално време за целия свят.От сайта на Министерство на здравеопазване на Холандия.
Смъртността в официалните данни продължава да се качва. Преди преди 4 дни беше 3,02% а вече е 3,36%. От началото на епидемията през няколко дни се съобщават за откити успешни лечения които дават резултат. Преливания на кръв от излекувани, лекарства против Хив, лекарство против Ебола, против Малария, това обаче продължава да не се вижда в официалните данни и смъртността продължава да расте с бързи темпове. Чудя се колко време ще и нужно на медицинита да измисли ефективно лечение. Ясно е че вирусът е съвсем нов и непознат, но все пак. Със сигурност се полагат всички усилия, но явно науката ни не е всесилна и не може да измисли всичко сега и веднага.   

Цитат
Тази вечер минах през кварталната аптека. Та от разговора ми с фармацевтката - маски няма , но за последните 2 седмици 1 брой маска от 12 стотинки е станала 1 лв

Бойко къде спи, в Южна Корея и Русия има затвор за спекулантите на маски. Отнемат се лицензи на аптеки.

# 5 991
  • на пистата
Тук е демокрация,не като в Китай.И аз по напред пуснах снимка,6лв броя еднократна маска.Да си ги ползват със здраве!

# 5 992

Бойко къде спи, в Южна Корея и Русия има затвор за спекулантите на маски. Отнемат се лицензи на аптеки.

Това ми напомня за:

Мернах ги днес в OLX за 6лв, имаше и други за 12лв, пак с някакви дупки.

# 5 993

В Германия е пълно с всякакви маски, включително и в дрогериите и в магазините за строителни стоки. Някой в началото на темата писа, че били изчерпани, но не е вярно. Даже не се ползват.

https://www.google.com/search?client=ms-android-huawei-rev1& … ....0.8DugkjZTh98

# 5 994
  • София
По повод на "вируса повтаря" питах човек компетентен относно вируси и имунология. Отговора беше в стил, че НЕ вируса не повтаря! Просто в Китай явно между тези 75000 има 200, които не са образували имунитет (т.е.  около 1% от излекуваните), които явно страдат от някакъв тежък проблем с имунната си система.

# 5 995
https://avtomateriali.com/maski-za-boyadisvane-i-filtri/1611-res … -klapan-ffp2.html
Поръчах от тези за всеки случай ,ще вършат ли някаква работа? Гледам,че тези дито са 3М са свършили
Да, тези стават <94% спират. Приеха ли ти поръчката, имат ли ги в наличност?

# 5 996
Не е вярно за маските в Германия . Сестрата на ММ е там сега и си писахме преди час - няма маски.

# 5 997
Е и аз съм там и твърдя, че тази вечер видях много видове в аптека, а вчера в Obi. Онлайн е излишно пак да ги показвам. Човек с маска още не съм видяла, същото твърдят и съфорумките в немската тема. Остана и нечия сестра да каже, че суперите са опразнени.

# 5 998
Сан Франциско обявява извънредно положение, за да се помогне на подготовката срещу разпространението на коронавируса, въпреки че в града официално все още не са съобщени случаи

https://twitter.com/BNODesk/status/1232422484022087681?s=19

# 5 999
Soft Click, и тя каза, че никой не носи 🤷♀

Общи условия

Активация на акаунт