Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 952 320
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 6 000
По повод на "вируса повтаря" питах човек компетентен относно вируси и имунология. Отговора беше в стил, че НЕ вируса не повтаря! Просто в Китай явно между тези 75000 има 200, които не са образували имунитет (т.е.  около 1% от излекуваните), които явно страдат от някакъв тежък проблем с имунната си система.

Или по-скоро, както предположихме тук, не са били доизлекувани. Тестовете не са на 100% сигурни, както вече многократно се изтъкна дори и у нас, при малко на брой вируси, дават фалшиво отрицателен резултат. Може точно така да е било, спират лечението, пускат ги набързо, поради липса на легла и инфекцията пак се разразява.

# 6 001
Е и аз съм там и твърдя, че тази вечер видях много видове в аптека, а вчера в Obi. Онлайн е излишно пак да ги показвам. Човек с маска още не съм видяла, същото твърдят и съфорумките в немската тема. Остана и нечия сестра да каже, че суперите са опразнени.

Зависи къде си!При нас няма от аптеката каза-няма и да има скоро доставка..
Онлайн поръчах и нищо не дойде от някакъв магазин на едро..(върнаха ми парите).
От онлайн магазин на едро ,начисляват допълнителни такси за покупка на дребно.
Онлай големите аптеки до преди 2 седмици всичко беше изкупено.
Вече си имам и не съм търсила..

# 6 002
Айде да не го сравняваме с война , смятам, че е кощунство спрямо хората,наистина преживяли войни.
Ако се зарази 60% от населението на света и жертвите са 1% това са повече от 40 милиона.

# 6 003
  • София
По повод на "вируса повтаря" питах човек компетентен относно вируси и имунология. Отговора беше в стил, че НЕ вируса не повтаря! Просто в Китай явно между тези 75000 има 200, които не са образували имунитет (т.е.  около 1% от излекуваните), които явно страдат от някакъв тежък проблем с имунната си система.

Или по-скоро, както предположихме тук, не са били доизлекувани. Тестовете не са на 100% сигурни, както вече многократно се изтъкна дори и у нас, при малко на брой вируси, дават фалшиво отрицателен резултат. Може точно така да е било, спират лечението, пускат ги набързо, поради липса на легла и инфекцията пак се разразява.
Да- и това можело да е- можело и фалшиво положителен резултат да има след излекуването, но това в сферата на предположението. В Германия всички лекувани образували антитела.

# 6 004
Първи случай в Мадрид.

https://twitter.com/BNODesk/status/1232426848820322310?s=19

Сега всички почнаха да гледат италианската връзка и да ги ловят. Ако в Италия не се беше разкрило, както беше само допреди няколко дни, всички тези щяха да минат незабелязано. 100% съм сигурна, че това вече се случва, но от други места.

Относно тези, които ги повтаря, по принцип една част от хората реагират по-слабо на антигени, тях и ваксини не ги ловят, ако са само 1% пак добре.

Последна редакция: ср, 26 фев 2020, 00:25 от LillyM

# 6 005
Аз писах, че няма маски при нас в аптеките, още преди седмица. Продължава да няма. В аптечните складове също няма - инфо от близка приятелка аптекар.

Ваканционна седмица е, половин Германия е на ски. Случаите на корона вирус в Германия ще се увеличат до дни скокообразно, след като хората почнат да се прибират в къщи.

# 6 006
Цитат
По повод на "вируса повтаря" питах човек компетентен относно вируси и имунология. Отговора беше в стил, че НЕ вируса не повтаря!
Китайските учени не ги ли знаят тия неща. Защо всяват паника казвайки че имат 195 доказани случая на повторно заразяване, а става дума за недоизлекувани хора или такива които не развиват имунитет. Има ли официална информация какво се случва с вече излекуваните.

# 6 007
Е и аз съм там и твърдя, че тази вечер видях много видове в аптека, а вчера в Obi. Онлайн е излишно пак да ги показвам. Човек с маска още не съм видяла, същото твърдят и съфорумките в немската тема. Остана и нечия сестра да каже, че суперите са опразнени.
Защо не цъкнеш на онлайн линковете и да видиш, дали ще можеш да си купиш? Че и от Германия? Коя Германия?
Когато питам по дрогериите, вдигат рамене, че няма от седмици. В ибей се продават, на безумни цени. Няма маски от много време. Тук, там ако се появят ги разграбват веднага

# 6 008
Човечеството досега не си е давало сметка че това е можело да се случи, зараза която се предава по въздушно капков път толкова лесно и със смъртност 10-ки пъти по висока от тази на грипа. Няма как да има маски за всички. Досега тази стока въобще не се е търсела и производството и по света е било недостатъчно се оказва сега.

# 6 009
  • София
Цитат
По повод на "вируса повтаря" питах човек компетентен относно вируси и имунология. Отговора беше в стил, че НЕ вируса не повтаря!
Китайските учени не ги ли знаят тия неща. Защо всяват паника казвайки че имат 195 доказани случая на повторно заразяване, а става дума за недоизлекувани хора или такива които не развиват имунитет. Има ли официална информация какво се случва с вече излекуваните.
E те китайските учени до момента не са публикували научна статия с твърдение за "повтаряне". А лекарите на терен сигурно не всички са запознати с детайли около тестването в лаборатории.  Сигурно и там има такива дето търсят съмнителна слава. Ами не виждам да има информация какво се случва с излекуваните- при толкова много в болници едва ли на китайците им е до излекуваните. Отделно че едва ли и самите изписани сигурно не държат да се знае много- лесно може да почнат да ги отбягват че и по-лоши неща.

# 6 010
Човечеството досега не си е давало сметка че това е можело да се случи, зараза която се предава по въздушно капков път толкова лесно и със смъртност 10-ки пъти по висока от тази на грипа. Няма как да има маски за всички. Досега тази стока въобще не се е търсела и производството и по света е било недостатъчно се оказва сега.
Ами не е достатъчно производството. Производствените мощности са според търсенето + малък запас. Като скочи търсенето в десетки пъти настъпва дефицит.

# 6 011

О абсолютно си е давало сметка, мога да ти дам един тон линкове, в които експертите от години предупреждаваха колко сме уязвими с нашата глобална цивилизация и как изобщо не сме подготвени, че е само въпрос на време и т.н. Самата аз съм писала за това в този форум, че може да се случи и какви са рисковете и въпреки това все още не мога да повярвам, че се случва и не искам да се случва. Но на политиците по принцип кръгозора им е ограничен в едни 4 години или колкото са там на власт, никой не мисли с дългосрочна стратегия, всеки кара по инерция, а пандемия съм сигурна, че им е било някъде в края на списъка с приоритетите.

Последна редакция: ср, 26 фев 2020, 00:43 от LillyM

# 6 012
Какви ги говорите, че вирусите не повтаряли? Ами скарлатината?

# 6 013
Данните че има доказани 195 случая на повторно заразяване са публикувани официално от Държавния комитет по въпросите на хигиената и здравеопазването на Китай. Не идват от лекари търсещи медийна слава, аз затова се съмнявам че са се объркали. Те са на терен и имат пряк досег с вируса, докато се съмнявам че този специалист който ти е казал че вирусът не повтаря е по наясно с нещата от китайците.

# 6 014
Скарлатината се дължи на бактериална инфекция. Не е вирус.

Общи условия

Активация на акаунт