Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 952 272
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 6 105
  • София
За всички, които се колебаят дали да пътуват, един простичък въпрос е достатъчен - загубените пари или здравето са по-важни?

# 6 106
Ох,направо съм ужасена.
С приятелят ми планирахме с месеци пътуването си във Виена.Платили сме самолетни билети,престой в airbnb и карти и прочие....Наплашени сме,както и нашите близки.Пътуването ни трябва да е от 01.03 до 05.03.След обявеният случай и в Австрия в Тирол,просто сме много притеснени.Има вероятност,ако толкова бързо се разнася ,за седмица да стане страшно,да затворят границите с нас там...и т.н.
Виждам,че са започнали някои компании да връщат средства за Италия,но за нашите...едва ли.....

Оставам с впечатление, че си по-ужасена от това, че ще ти се провали почивката и ще загубиш пари.

Проблемът ти би трябвало да е съвсем друг!

# 6 107
Аз чакам Ани да каже мнение като биолог за възможността за генетично отравяне, която подхвърли друг специалист в друг форум. Възможно ли е?
Иначе да видим какво ни чака при обявяване на огнище у нас, защото няма да се държим по-различно от Италия

Цитат
Цари ли паника?
Като пред паника е – отделя се адреналин и хората се карат как кихат, как кашлят и кой да вземе последните яйца. Делят се на тия, дето драматизират повече от нужното и тия, дето им се подиграват, ама тайно се надяват да не са прави. Хората не вярват на абсурдното, ама абсурдното е повече от реално, защото Италия е третата най-засегната страна след Китай и Южна Корея. Добре е, че се вземат мерки, дори и да изглеждат прекалени, понеже не се знае до къде може да стигне здравословната ситуация. Напомнят за правилата на добрата хигиена, избягват се прегръдки и ръкостискания. Кой носи маска, кой каска, някои дори са с ръкавици. Но всички снимат за инстаграм.
https://www.lentata.com/page_16742.html?fbclid=IwAR21LUr_tZCnL3M … 5pd9AFCZIM1Upeg4A

У нас вече във всеки град почти има подозирани и под карантина, да видим кой ще бъде хванат първи
http://bgnews.space/2020/02/26/%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%B3%D0%B8-% … vnWnXrktdoOWK_cVo

# 6 108
Ако има и най- малко общо разпространението на Корона с тази на грипа, то затоплянето и високите температури няма как да не са фактор.
Ние 8 зими не сме в България, не сме хващали грип в Тайланд никога за цялото време, нито ние , нито малката, нито хората с които се засичаме всяка година. Грип на над 30 градуса няма или ако има ще е в много по- малък мащаб.
В няколко от пусканите назад статии пише, че не е устойчив на високи температури вируса.
Трябва да имаме надежда- първо иде пролет, второ работят по лекарство.
Ще се овладеят нещата у нас! Трябва!

# 6 109
  • ГО
Може да съм жестока, ама не искам българите от Италия да се прибират в Бг. Изобщо не мисля, че тук ще намерят спасение, напротив - ще докарат вируса тук, което за непосилната ни здравна система, заради нулевата ни култура и толерантност ще е кошмар.
Пак питам за границите? Тирове, тараджии. Кой следи от къде идват и има ли контрол и карантина за тях?

# 6 110
Хора, стига наистина с тия почивки, помислете ако не за вашето здраве, поне за това на близките ви, на родителите ви. Изчакайте поне да минат тия критични седмици, докато затоплянето евентуално спре вируса, или докато се измисли ефективно лечение и смъртността не е толкова висока. Тогава изобщо няма да е проблем разпространението на тоя вирус.

# 6 111
  • София
Кантарджиев запитан чисто човешки каза - не, няма да пътувам. И това съветвам - не пътувайте в страни с доказани случаи.

Аз ви казах, че работната ръка ще хукне от Италия. Каквото и да правим, тук са семействата им.

И цинизмът ми ще удари тавана, но се чудя дали връщат телата на роднините и как?!

# 6 112
Може да съм жестока, ама не искам българите от Италия да се прибират в Бг.
И аз.
Не се начекнаха с тези почивки. От два месеца има епидемия в Китай, а летищата са инкубатори, но е важно да се нащракаме в Тенерифе и пр.

# 6 113
  • София
И аз.
Не се начекнаха с тези почивки. От два месеца има епидемия в Китай и летищата са инкубатори, но е важно да се нащракаме в Тенерифе и пр.
Вие осъзнавате ли колко хиляди българи са на гурбет там? Туристите са росна китка.

# 6 114
  • ГО
Туристите спрямо гурбетчиите са нищожна бройка, а и те няма къде да останат, докато другите имат квартири, домове. Всичкото юруш ще си дойде тук и ще стане....
15000 българи само в Ломбардия.
5000 да си дойдат, пръснати из цяла Бг....

# 6 115
Не писах тук,за да ме нападате,как още сме планирали да пътуваме.Следим обстановката и новините,ние също мислим за близките си и едва ли бихме искали да рискуваме.Естествено,че факта със загубването на не малко пари,особено,когато си ги заделял трудно,за да пътуваш с половинката си -е повече от неприятен.Пиша,за да разбера дали все пак някой е минал и през това,за да знаем дали може поне да се опитаме да поискаме възвръщане на средствата ни!

# 6 116
  • Пловдив
Туристите спрямо гурбетчиите са нищожна бройка, а и те няма къде да останат, докато другите имат квартири, домове. Всичкото юруш ще си дойде тук и ще стане....
явно искат да избягат от там, ама вероятността да го хванат пътувайки...?

# 6 117
И аз.
Не се начекнаха с тези почивки. От два месеца има епидемия в Китай, а летищата са инкубатори, но е важно да се нащракаме в Тенерифе и пр.
Някои хора си планират почивките за повече от 2 месеца напред...

Интересно, тези които ги изведоха първи от китай дали ще искат сега да ги върнат там, че по цифрите китайците поне стабилизираха, а у дома не се знае какво ще става.

# 6 118
  • София
Ако имате застраховка “ Отмяна на пътуване” иначе в разговор с туроператора.

# 6 119

Пак ли ще станем 8 милиона (поне за кратко) Grinning Мечтата на управляващите, които ще се хвалят как са върнали българите от чужбина Grinning

Общи условия

Активация на акаунт