Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 952 587
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 6 360
Дезинфектанти има и в ЛИДЛ .

# 6 361
В Гърция случая е в Солун. 100% съм убедена, че случаи има навсякъде вече, просто тези от Италия сега почнаха да ги хващат, досега нищо не са хващали, защото не са гледали.

Солун? Аз чета на някакъв остров...

Последна редакция: ср, 26 фев 2020, 14:08 от bubanka

# 6 362
В Гърция случая е в Солун. 100% съм убедена, че случаи има навсякъде вече, просто тези от Италия сега почнаха да ги хващат, досега нищо не са хващали, защото не са гледали.

То и у нас е така. Като тръгнат болните от пневмония да търсят помощ, тогава ще се разбере къде има огнище и къде са изолирани случаи, все още не успели да създадат стабилно огнище.

Слагайте маските!
Все някакво полза има от тях! Няма смисъл да стоят по шкафовете у дома.

# 6 363
BREAKING: Greece confirms its first case of coronavirus in Thessaloniki

https://twitter.com/BNODesk/status/1232624025144381441

# 6 364
От Иран взеха да излизат клипчета, като от Китай от януари. Падат хора на улицата, като ябълки от дървета. Няма да пускам клипа, който иска да гледа в туитър #coronavirus.

# 6 365
  • Стара Загора
Много бързо пишете Simple Smile по повод поста на една дама за дезинфекция на маска
За дезинфекция с лампа да търсите бактерицидни, ултравиолетовите за проверка на пари не стават за дезинфекция
https://www.otrovi.com/bakteritsidna-lampa-30w/
Линка е от първия резултат в гугъл, само за  да покажа

# 6 366
Безотговорни са хората и то най-вече към другите. В неделя пих кафе със семейство, за което се разбра в процеса на разговор, че предния ден са се прибрали от Италия. И то точно от Падуа, Верона, Венеция.
На въпроса защо не са ни предупредили, когато се уговаряхме да се видим, отговориха, че няма страшно, било по-леко от грип. Сега се възмущават, явно стреснати от последните новини, по соц.медии, че не можели да си направят тест, каква държава сме и т.н.

# 6 367

След като започнаха вече да отменят концерти, това значи че в България ВЕЧЕ ИМА КОРОНА вирус, просто не ни казват. Иначе защо ще отменят концерти?
И то точно военните отменят концерта, а по принцип военните знаят тайни неща преди всички други.

# 6 368
На фона на световната криза с вирусът и една Италия на 1000 км, не само концертите трябва да се спрат, ами всички такива прояви, събиращи хиляди хора.

# 6 369
Булгара, спокойно бе, човек. Те отмениха и някакво военно честване май беше, преди дни още.

Хем се паникьосвате че не взимат мерки, хем като се вземат се панирате трижди повече.

# 6 370
Булгара, спокойно бе, човек. Те отмениха и някакво военно честване май беше, преди дни още.

Хем се паникьосвате че не взимат мерки, хем като се вземат се панирате трижди повече.

А бе те сигурно взимат мерки, ама българина иска да получи официално писмо от министъра и президента с подпис, какви по точно мерки взимаме. Някъде имаше коментар, че и военни нямаме. Имаме, имаме, много работи имаме, за които дори не подозирате.

# 6 371
Записвам се да следя тук. Ние на работа всеки ден си имаме контакти със шофьори, пътуващи до и от Италия, та...не знам тръгне ли вируса как точно ще се предпазим.

# 6 372
Нека внеса малко яснота за заключението, че някои хора изпитват садистично удоволствие от данни за заболели тук-там Simple Smile /и аз да внеса позитивизъм, макар и само с емоджи/

Не изпитваме никакво удоволствие, още по-малко садистично.
Процедираме така от самото начало, когато вируса беше в далечен Китай.
Следим информацията за всеки един новорегистриран, междувременно следим и онлайн официалните броячи, след около 10-14 дни се търси инфо, как провинция или държава се е справила с единичния случай. Инфото, което те подават - дали случаят е привнесен от ифектиран регион или е местен, това е много важно за последствията, как и за прогнозите за ограничаване.
Така правим наша статистика и наблюдение на ситуацията кой, как се справя. Следим как са били хоспитализирани, излекувани и т.н.
По този наш /непрофесионелн метод, средно статистически съфорумен Simple Smile произведохме и добри новини, като например:

- първата излекувана възрастна пациентка в Тайланд, терапия с комбинирани препарати;
- първото малко огнище в Германия, от китайска гостенка на работно посещение и адекватното справяне на немските здр. власти със ситуацията. Тогава даже си отдъхнахме, че не е толкова страшно положението.

Беше преди около няма и 3 седмици.

Апелирам, ако посещавате темата за информация - такава има изчрепателна на първа страница от официални източници. /Благодарности за труда!/
Не поучавайте потребителите какво и как да публикуват, ние НЕ сме официална медия и източник.

# 6 373
  • София
И аз това се чудя, как точно да се предпазим - например спираме деца от детска градина / училище, а ние пускаме отпуска за да си стоим в къщи, то как точно ще се изолираме.... нали един все трябва да излиза и къде ще се прибира после .... при изолираните ...

# 6 374
Simple Smile Аз предлагам на всички инакомислещи които са недоволни че в темата вирусът се приема за заплаха, всяваме излишна паника и т.н. да ни обяснят защо той е по безобиден от обикновенният грип. Убедете всички в темата, че няма нужда правителството да взима никакви мерки, да пести ресурси за нещо друго по важно от борба с един грип. Хората спокойно да си ходят на екскурзии в огнища, да го чуем още веднъж популярният лозунг its just a flu bro. Давайте вие сте. Иначе и аз бях от инакомислещите в същата тая тема и даже обяснявах как хората излишно се панират, не виждат ли статистиката че вируса е победен, Китай го овладяват, случаите намаляват, въпрос на време е всичко да приключи......до Иран.

Общи условия

Активация на акаунт