Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 951 763
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 6 495
Днес ми свършиха антибактериалните кърпички и гелчето.. Винаги си използвам, без значение сезон, вируси, грипове...
Реших да потърся в центъра на София - не успях да открия в нито един магазин и аптека...
От ДМ ми казаха, че има нареждане временно да се прекратят доставките...
Колко е истина не знам...
Учуди ме и факта, че никъде няма, предвид че винаги рафтчетата са препълнени, дори и през зимата. С толкова мръсни ръце ли ходим през останалото време?

Последна редакция: ср, 26 фев 2020, 17:39 от Анонимен

# 6 496
  • Варна
Днес ми свършиха антибактериалните кърпички и гелчето.. Винаги си използвам, без значение сезон, вируси, грипове...
Реших да потърся в центъра на София - не успях да открия в нито един магазин и аптека...
От ДМ ми казаха, че има нареждане временно да се прекратят доставките...
Колко е истина не знам...
Очуди ме и факта, че никъде няма, предвид че винаги рафтчетата са препълнени, дори и през зимата. С толкова мръсни ръце ли ходим през останалото време?
Не. Ръцете са чисти, когато са измити. Дезинфекцията не е чистота. Няма какво да се Очудваш.

# 6 497
  • Другата България
Никола Тесла, относно това
Цитат
Мери Ан репликирах ти поста въпреки че вече е доста назад в темата заради хипер-активността и понеже видях че е харесан от много хора, а според мен тия разсъжданения и съвети са неправилни. А и малко бъди по тактична, винаги влизаш с бутонките и точилката към потребители с които не си съгласна а Ън е абсолютно права в това което е написала:
Пропусна да отбележиш, че болднатото е само твое разсъждение и предположение. За Ън. Която чета от години във форума, знам за здравословните ѝ проблеми, и не се опитвам да ги омаловажа. Просто мисля, че е притеснена повече от необходимото, което я кара да вижда и предполага несъществуващи ситуации. Поласкана съм, че следиш и колко хора са харесали написано от мен, честно казано аз не съм следила това отново поради липса на време, както казах основно чета /и то не всичко/. Не знам дали си прочел всичко, което съм написала и което освен мои разсъждения е и информация от първа ръка-аз работя в системата, не точно в тази на здравеопазването, но абсолютно всичко, което написах е сигурна информация, която към днешна дата не се е променила. Ако се промени, ще го напиша. А именно, че СП не транспортират болни със съмнение за коронавирус. Никъде не съм написала, че хората трябва да се движат с обществен транспорт, това все пак е въпрос и на самосъзнание, написах и че затова има телефони, на които да се обадят първоначално и на които им се дават, ще се дадат указания за последващи действия. Написах и че не трябва да се ходи при ОПЛ-тата, заради отново такива указания, заради безопасността на околните и останалите пациенти, а и вече много ОПЛ-та са го написали това нещо или на кабинетите си, или в групите по населени места, или в сайтовете на съответните Общини-отново служебно го знам. Никога не съм говорила празни приказки, това, че ти не си съгласен с тях не ги прави автоматично неправилни, аз го пиша за информация, а четящите хора сами преценяват на кого и за какво да вярват.
И понеже си позволяваш да ме квалифицираш лично, нещо, което аз не правя, ще се наложи отново да повторя казани неща. Вече. Никого не обиждам, не правя лични квалификации за потребители, бутонки не нося, непознати хора не квалифицирам - направих го веднъж с теб и после се извиних. Просто съм емоционална, а тук наистина колкото и да се отрича има доста панирани хора и понякога се пишат неистини. Които като ги прочета и спонтанно реагирам. Все пак темата не е само линкове и статистики, а и инфо от хора, които са "вътре" в нещата И по някакъв друг начин, не само зад монитора. Писането на приказки от шипковия храст не е  умишлено предполагам, но именно притеснените хора вярват на всичко и така се тръгва по една верига, която има доста слаби брънки и неминуемо се къса в един момент.
Отново от практиката - вече наистина доста паникьосани хора звънят на 112 и СП със съмнение за коронавирус, линиите се претоварват, хората са изнервени, изнервят и този отсреща, линията се задържа, а в същото време друг чака и звъни за инфаркт, инсулт, катастрофа или дете с епилептичен гърч. И вместо да се реагира бързо, служителят обяснява на изнервения и притеснен гражданин със съмненията за корона къде да се обади, какво да направи, и в крайна сметка линейка няма да отиде разбира се. А времето е загубено, за всички. И потърпевш е трети, четвърти, пети....това исках да обясня, а не да пращам болните хора в метрото или ГТ.
Прави ми впечатление и друго, отново с уговорката, че не чета всичко. Позволяваш си да квалифицираш всеки един, който ти опонира за нещо, като го "пращаш" да напуска темата, "съветваш" го да не пише, да прави или да не прави каквото и да било друго - всъщност нещо, в което обвиняваш мен. Всъщност нещо като приказката за гредата и сламката в очите, нашите и чуждите. Забелязвам и доста несъгласни с твоите наистина плашещи на моменти цифри хора, които като го напишат "скачаш" веднага и нападаш и ти. Ами...сам прецени, аз нито ще тет пращам някъде-напротив, чета те, но смятам, че ти също се налага да си по-толерантен в определени моменти.
Благодаря за думите за детето ми, 16-ти ден е днес от прибирането му, добре е, на път е да ме блокира в Месинджър, защото досаждам с въпроси.Blush И естествено с препоръки, от които му е писнало със сигурност, но няма как да е иначе.

# 6 498
  • София
raptor,  има вероятност по-младите да са част от персонала на кораба , а те са били в най-голям досег с пътниците и съответно най-изложени на заразяване. И въпреки това, дават най-малък брой заразени. Дано младият организъм , наистина е толков устойчив и вируса да не му влияе толкова.
Може наистина да се окаже, че персонала е основно в групата под 50 а на всичкото отгоре както се разбира персонала е в каюти с доста повече легла т.е. наистина това чудо съвсем ясно е доста по-слабо заразно за млади хора.

# 6 499
  • София
Аз не ползвам геловете и мокрите кърпи - гадно ми е. Ползвам сапун и вода.

# 6 500
Не навсякъде мога да използвам сапун и вода, особено след като съм пътувала с обществен транспорт.

# 6 501
Аз не ползвам геловете и мокрите кърпи - гадно ми е. Ползвам сапун и вода.

А когато си навън?
Гелчета има в Лидл

# 6 502
  • ГО
Маникюристката ми пръска нещо по ръцете си и инструментите, което мисля, че е дезинфектант. Според мен е по-удачно от гелчета и кърпички, а и може да се ползва върху повърхности.

# 6 503
Благодаря, Love_fairy, ще потърся там.

# 6 504
  • София
http://www.nationalgeographic.bg/?cid=120&article=9511&f … JCLEhysBiZJPEOngY

Статия относно сезонността на вирусите - при по-висока влажност и по- топло време разпространението се ограничава.

# 6 505
Чист спирт не върши ли същата работа, като дезинфектантите?

# 6 506
Чист спирт не върши ли същата работа, като дезинфектантите?

Не е добре да е "чист" (т.е. 95 %) защото би изсушавал прекалено много кожата. 70% е идеалната концентрация за приложение върху кожата. Върши работа и за дезинфекция на повърхности Можете да добавите и няколко капки глицерин, отново с цел намаляване на ефекта на изсушаване на кожата.
Върши същата или по-добра работа от фабричните формулировки, но не е вискозен. Апропо, повечето от тях съдържат точно това, като основно вещество.

# 6 507
  • София
Здравейте,
Имам въпрос-какво мислите, удачно ли е по празниците, втори-трети март, да се правят двудневни екскурзии в БЪЛГАРИЯ, т.е с преспиване една нощувка или ....?

# 6 508
С какво да се разреди с вода ли ?

# 6 509

Общи условия

Активация на акаунт