Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 950 789
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 6 750
На мен ми казаха, че има 2 регистрирани случаи във ВМА... но естествено това е информация от уста на уста... Моля някой, който има близки, работещи във ВМА, да потвърди дали е истина.
И аз чух същото.

Дали става въпрос за тези ?
https://www.google.com/amp/s/www.168chasa.bg/amp/8232365

# 6 751
Четейки за засягането на белите дробове при вируса, се замислям за инхалатора....Преди на малкия правехме инхалации по 10 дена два пъти в годината с физиологичен разтвор .Дали да не го извадя пак??Също така инхалации с лайка  над пара дали профилактично не е добре да се правят??
Не е добре профилактично да се правят инхалации.

# 6 752

Лъжат . Нарочно не казват, да не им се срине туризма и като цяло икономиката.

Да, няма начин да не лъжат. А гражданите им са слабоумни, неми и нямат интернет.

И като имат интернет какво? Интернет ли ще публикува тестовете вместо здравното им министерство?

# 6 753
Добре де, много кофти това с маските. От чужбина имате ли идея от къде могат да се поръчат? Или пък как могат да се направят? Днес на нашия квартален аптекар му казали и той да си направи.

# 6 754
Мъжът ми е в Ломбардия на около 70 км от огнището на корона вируса. Нещата постепенно се нормализират. В понеделник магистралата е била празна. Днес движението е било на 50% от нормалното. В мола повечето магазини са затворени, но не всички. Отворен е супермаркета и е пълен със стоки. Нищо не липсва. Избягват се местата, където има концентрация на хора. Хо рата си носят обяд и ядат в офиса. Спортните клубове са временно затворени.
Коментарите относно болестта са, че е опасна за хора със сериозни придружаващи заболявания.
Има 5-6 деца диагностицирани с вируса. Едно е хоспитализирани, а другите са си у дома и карат вируса леко.

# 6 755
А аз се чудя, в повечето страни, където е вируса не е ли топло.. ако стане по топло възможно ли е да стане още по страшно. За грипа се знае, че при топло не вирее, но това чудо, ако е точно обратното...

# 6 756
За случая в Румъния

(преводът е автоматичен)

Става въпрос за 71годишен мъж от Горж, който е имал контакт с италианец, който е пребивавал в страната за 4 дни.

Източник

https://www.antena3.ro/actualitate/surse-primul-roman-confirmat- … virus-560472.html

# 6 757
....Изтръпвам като се сетя румънката как кашляше вчера в залата. ...
Значиии... най- се радвам, че се разболях и оздравях от пневмония миналия месец...
Ако беше сега, сигурно щяха да ме замерят с камъни (или поне тези, които не са изтръпнали от паника).

Хайде не изтръпвайте от всяко покашляне. Пневмонии, бронхити, грипове, настинки и задавяния с вода има целогодишно.

Нарича се превенция, не паника. Аз също боледувам, ходя на работа и сред хора, без маска, освен, когато съм болна.Говорим за ограничаване на публични събития и срещи.

# 6 758
  • на пистата
Ванка,ти май друга песен запя 😉

# 6 759
За пореден път нашите умни глави правят безмозъчни изказвания.
През уикенда бях в чужбина. Летище София беше препълнено. Пътувам често, но никога не съм виждала подобни опашки и на отиване и на връщане...

alethea, благодаря!
Вероятно да...

# 6 760
За грипа се знае, че при топло не вирее, но това чудо, ако е точно обратното...

Това чудо както виждаме, вирее навсякъде. Аз чак почвам да си мисля, че не е истина.

Дъщеря ми пита дали може да пие ракия, защото от класа й казали, че алкохолът убива вируса. Остана и да пропуши.

# 6 761
Това със слънцето очевидно не работи в Тайланд, Сингапур и Хонг Конг, където в момента пече много.
Ако докато си говориш с някой заразен вдишаш капки с вируси, слънцето няма да ти помогне. Но ако тези капки са попаднали върху някаква повърхност и ги пече слънце, УВ лъчите ще убият вирусите.

# 6 762
Следя тази тема (и този вирус) отдавна.  "Отдавна" значи малко повече от месец. За тези бързи събития, един месец е "отдавна".

Преди един месец в Китай видяхме това, което се случва сега в Италия. Бях изненадан от безпрецедентните мерки, които наложиха в Китай. Сега виждам подобна реакция и в Италия. Може би това е правилният начин по който трябва да действа едно държавно управление.

Следях темата и винаги чаках добри новини. За съжаление, всяка лоша новина бе последвана от друга лоша. Гаден вирус...

Днес пак така. Не знам колко хора обърнаха внимание на пресконференцията на СЗО, ама там пак лоши новини.

Е "след нанагорнището следва нанадолнище". Откога чакаме.

# 6 763
Някой има ли информация за Румъния? Изтръпвам като се сетя румънката как кашляше вчера в залата.
А за България, онази вечер не съобщиха ли за съмнения освен в Пловдив, и за Сливен?Казаха, че са направени тестове, но за Сливен не разбрах резултатите.

Случая тръгва от оня италианец, който се е разхождал там около 18-22-ри февруари,,

# 6 764
Ванка,ти май друга песен запя 😉

Мъдрият човек понякога си сменя мнението, глупавият никога. При наличие на нова информация няма как да не си преразгледам становището. Все още съм на мнение, че чисто статистически няма да са смъртните случаи огромна бройка, но вече се притеснявам,че може да стане голяма криза и да ни удари всички по тоя начин. Както сега много софиянци  се видяха в пари  и се емнаха и с тези ипотеки съвсем ще цъфнем.
Финансовите пазари гледате ли как се сринаха.

Общи условия

Активация на акаунт