Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 950 456
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 6 945
  • град-държава
Да, носете маските, с които сте запасени. Един с маска не съм видяла на улиците, дори в болницата и лабораторията, които ми се наложи да посетя миналата седмица. Нито един. Хубаво всичко е изкупено, хубаво няма явно да се зарежда, поне ги носете.

# 6 946
  • Варна
За спекулата с маските - нали се създаде кризисен щаб за борба с коронавируса, ами да ги издирват тия хубавци и да им ги конфискуват и да се разпределят по болници , лекарски кабинети и прочие. Да се издаде наредба , да не може да се търгува с дефецитни материали, освен в официалните места за това - аптеки , магазини и т.н.

И други мерки трябват. Трябва да продължат да правят поръчки за нови тестове, откъдето могат, но постоянно да се увеличава запаса.Превантивно да се закупят и кислородни бутилки и апарати , колкото е възможно и да има достатъчно във всяка болница. Трябва да изследват всеки с пневмония , защото един с коронавирус, приет в болница и недиагностициран, може да зарази цялата болница , ведно с персонала . Да отворят национален телефон , на който да се обаждат само хора , които се съмняват ,че са заразени и оттам да ги насочват в най-близкото лечебно заведение, което работи с такива случаи, а не да се задръства спешния телефон 112 с такива обаждания. Трябва да почнат да се мият улиците в големите градове поне, в останалите бели държави ,го правят и без да има коронавирус. По улиците е голяма мръсотия, около кофите за боклук е нещо страшно, поне във Варна.

Сигурно и други неща могат да се направят превантивно, след като вече стана ясно ,че няма как вируса да ни заобиколи.

# 6 947
  • на пистата
Преди малко отидахме да пазаруваме материали.Шефа ни е приятел и се заговорихме за маските.Каза,че е поръчал от 3М полумаските с филтър,обаче му звъннали и казали,че имали поръчка за 1 000 000 маски и просто няма да му ги доставят.А това са маски по над 40лв..

# 6 948
Какво значи джипитата дават отбой?! В другите държави при джипитата ли ходят болните...Изобщо публикации колко сме зле само и единствено в България, при положение, че очевидно в другите държави действат по сходен начин, са излишни.

Ми не бе супер си сме..1000 теста, 40 легла в инфекциозна болница...

# 6 949
Да, носете маските, с които сте запасени. Един с маска не съм видяла на улиците, дори в болницата и лабораторията, които ми се наложи да посетя миналата седмица. Нито един. Хубаво всичко е изкупено, хубаво няма явно да се зарежда, поне ги носете.
Къде ги видя тези маски. Маски в аптеките отдавна няма, няма и да има скоро. Дори и да иска да носи маска човек , просто маски НЯМА.

# 6 950
  • София

И още веднъж апел към всички: хора, носете си маските, с които сте се запасили! В момента тръгва нова грипна вълна. След грип организма е адски изтощен. Ако го лепне и ковид просто няма шанс, независимо на колко е години и колко е здрав човек. Носете ги тия маски, няма за какво да ги пазите. Поне в метрото, автобуса, в магазина...Ясно е че на работното място няма как да се стои с маска 8 часа.

Никой никъде не носи маска, ни-кой! По време на грипната епидемия носеха повече хора, сега те гледат странно, ако си с маска. Къде са тия паникьосани хора от темата?

# 6 951
Никой никъде не носи маска, ни-кой! По време на грипната епидемия носеха повече хора, сега те гледат странно, ако си с маска. Къде са тия паникьосани хора от темата?
Айде още един дава акъли да носим маски. Абе как да носим маски като маски няма никъде. Откъде да я взема тази маска за да я нося?

# 6 952
  • София
Аз паника усещам само в интернет, в ежедневието не съм забелязала да има. Вчера говорих с една бивша колежка, живееща във Виена, каза, че там много ги било страх хората, не знам до колко е така обаче.

# 6 953
Преди малко отидахме да пазаруваме материали.Шефа ни е приятел и се заговорихме за маските.Каза,че е поръчал от 3М полумаските с филтър,обаче му звъннали и казали,че имали поръчка за 1 000 000 маски и просто няма да му ги доставят.А това са маски по над 40лв..

Има ли вероятност тази поръчка да е държавна? За резерв, или нещо такова?

# 6 954
За спекулата с маските - нали се създаде кризисен щаб за борба с коронавируса, ами да ги издирват тия хубавци и да им ги конфискуват и да се разпределят по болници , лекарски кабинети и прочие. Да се издаде наредба , да не може да се търгува с дефецитни материали, освен в официалните места за това - аптеки , магазини и т.н.

И други мерки трябват. Трябва да продължат да правят поръчки за нови тестове, откъдето могат, но постоянно да се увеличава запаса.
Няма как, голяма част от държавите сега се сещат за същото. Търсенето като надхвърли многократно предлагането минаваме на непазарни принципи. Който произвежда спира да изнася и си пази за собствената държава. Ние май казаха, че спирт произвеждаме за дезинфекция, останалото или внос или не знам.

# 6 955
  • Mediterraneo
Президентът на Ломбардия под карантина, след като негов сътрудник е дал позитивен тест. Останалите от екипа му и той самият дават отрицателни проби, но ще останат под карантина 14 дни.

В САЩ е открит първият случай на коронавирус при човек, който не е пътувал наскоро, което показва, че вирусът може да се разпространява локално, съобщават местните медии. Въпросният пациент, който не е пътувал в чужбина или е имал контакт със случай на потвърден коронавирус, е в северната част на Калифорния, според вестник „Вашингтон пост“.

В Испания също текат дебати относно това кой ще плаща карантината на хората. Ако става въпрос за личния живот( ходил на ваканция), се ползва болничен, там плащанията са- първите три дни нищо, 4-15 ден се плащат 60% от възнаграждението, от 16 до 21 ден- 75%. Ако е бил подложен на вируса при изпълнение на служебни задължения, болничният се плаща от първия ден на 75%.

# 6 956
Не е вярно, че никой никъде не носи маски, винаги виждам тук там някой с маска, както и много млади хора от край време, които и преди си ходиха с маски. В никакъв случай не е масово, но си има хора, които си носят.

# 6 957
  • на пистата

Има ли вероятност тази поръчка да е държавна? За резерв, или нещо такова?
Идея си нямам,но едва ли.Това саполумаски и не се ползват по болниците.Според мен поръчката е за чужбина

# 6 958
  • София
Не е вярно, че никой никъде не носи маски, винаги виждам тук там някой с маска, както и много млади хора от край време, които и преди си ходиха с маски. В никакъв случай не е масово, но си има хора, които си носят.

В метрото ежедневно минават хиляди хора. Да кажем на 100 човека - 1 да е с маска.

# 6 959
Аз паника усещам само в интернет, в ежедневието не съм забелязала да има.
В темата си обсъждаме спокойно като цяло, само няколко човека си го дават на баш паника. И на другите места където вляза да чета е така. Даже сякаш има повече хора да се карат, че се обсъжда отколкото истински паникьосани.

Общи условия

Активация на акаунт