Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 949 944
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 7 125
Ronald, ще те обвинят и теб, че всяваш паника без доказателства Wink
Нека си чакат официалните новини, както 86-та са чакали същото, докато са си хапвали отровна храна.

Миналата седмица беше Седмица на модата в Милано, събрани от къде ли не... В България се върна една инфлуенсърка, която си пуснала ПКК и счита, че е здрава, съответно си щъка из Пловдив и София

# 7 126
  • София - Рим и обратно
А защо се ходи в магазина да се влачат десетки консерви, при положение че вече навсякъде се правят онлайн доставки? Предполагам, че и ако ни затворят дОма, пак ще има такива?

# 7 127
  • Germany
104 нови в Иран, 75 Италия.
gerrynikolova, статистиката е хубаво нещо, но сега си представете това. Едни китайци на малки групи по 5-6 милиона, не са в карантина. Ходят на работа, возят се в метрото, предават си един вирус, пътуват по света. Групичка тук, групичка там, на Царевец, в Рим, в Париж. Носят го тоя вирус навсякъде. И така всички си го предаваме постоянно. Без да подскачаме и да се крием в землянки. Аз нямам нищо общо с математиката и не се наемам да смятам проценти...Само тогава можете да сравните с грип или там това през 1975 год.

# 7 128
Ако продължава с тези темпове и при нас ще го обявят скоро, ако трябва ще почнат да тестват по-активно. Иначе ако от цяла Европа само у нас няма , ще започнат атаки към правителството, че прикрива случаите.
Без да се панирате, защото колкото по-рано го осъзнаете, толкова по-добре - "у нас" е въпрос на часове или макс на ден-два. Няма как в Сърбия, Македония, Румъния, Гърция, а вероятно и Турция да има, няма как 5 000 бг да си идват от Италия всяка седмица, а ние да очакваме, че.... какво!? Господ е българин или, че народ, който закусва с чесън и ракия короната не го мори??
Не помня някоя зима, от последните 20, грип да ни е подминавал. Защо този да го стори???

Съгласен съм, че има със сигурност, просто или не се тества или не се обявява все още и чакат подходящ момент , знам ли.

# 7 129
Скрит текст:
Чудя се хомеопатите как вече не са открили лекарство за COVID-19.
от хомеопатичната общност са посочили лекарство за превенция. Били са разкритикувани естествено и не са им дали възможност да го приложат.
В Индия, обаче са го раздали безплатно на голяма част от хората. За сега там останаха с 3-ма болни, но е рано още, ще видим.
Като има такава повсеместна заплаха без реална идея за лечение, редно е да се обединят всички видове медицина, но явно интересите надхвърлят старанието да се овладее ситуацията. Не се учудвам.
Напротив, в първостепенен интерес на всяка една държава и всяко едно правителство е възможно най-бързо да овладее положението. Никой няма интерес това да доведе до световна икономическа криза/с изключение на шепа хора/.  
Вместо да броим умрелите, по-добре да се овладеем и да не истерясваме излишно.

"Икономическият ефект от коронавируса е в главите ни. Несъответствието между начина, по който хората възприемат риска да се разболеят, и вероятността действително да се заразят може да бъде огромно" Investor.bg https://www.investor.bg/analizi/91/a/ikonomicheskiiat-efekt-ot-k … lavite-ni-299030/

# 7 130
  • София
А защо се ходи в магазина да се влачат десетки консерви, при положение че вече навсякъде се правят онлайн доставки? Предполагам, че и ако ни затворят дОма, пак ще има такива?
Ще има. Но отбележи следното:
а) по-скъпо е;
б) кой ще се наеме да контактува (разнася) храна на десетки (стотици?) под карантина на ден? Рискът е голям.
ние нямаме модерни технологии - остава храната, дай ми парата.
Да, може би - плащаш през сайта, оставят ти торбата пред вратата. Ама пред коя - пред входа или вътре в блока, пред асансьора...

# 7 131
  • София - Рим и обратно
А колко ли са го изкарали на крак, с два-три аспирина? Последният път, в който имахте хрема, ходихте ли да се тествате?

# 7 132
  • София
Скрит текст:
Чудя се хомеопатите как вече не са открили лекарство за COVID-19.
от хомеопатичната общност са посочили лекарство за превенция. Били са разкритикувани естествено и не са им дали възможност да го приложат.
В Индия, обаче са го раздали безплатно на голяма част от хората. За сега там останаха с 3-ма болни, но е рано още, ще видим.
Като има такава повсеместна заплаха без реална идея за лечение, редно е да се обединят всички видове медицина, но явно интересите надхвърлят старанието да се овладее ситуацията. Не се учудвам.
Напротив, в първостепенен интерес на всяка една държава и всяко едно правителство е възможно най-бързо да овладее положението. Никой няма интерес това да доведе до световна икономическа криза/с изключение на шепа хора/.  
Вместо да броим умрелите, по-добре да се овладеем и да не истерясваме излишно.

"Икономическият ефект от коронавируса е в главите ни. Несъответствието между начина, по който хората възприемат риска да се разболеят, и вероятността действително да се заразят може да бъде огромно" Investor.bg https://www.investor.bg/analizi/91/a/ikonomicheskiiat-efekt-ot-k … lavite-ni-299030/
Харесвате ми! Много оптимистичен сценарии предлагате, за съжаление - не толкова реалистичен, обаче:)

@Кафе_с_Мед, многогратно се повтори, че хремата НЕ е симптом на коронавируса.
Моля всички, които четата темата - за домашно - сега и веднага да си припомнят 2 неща:
а)симптомите на коронавируса (много точно и ясно ги има описани), и
б) какво се прави, ако имате симптомите по б. а) (не, не се търчи до джипи, нито се звъни на спешна помощ!

# 7 133
  • Germany
🤣 При короната няма сополки

# 7 134
  • София - Рим и обратно
Ще има. Но отбележи следното:
а) по-скъпо е;
б) кой ще се наеме да контактува (разнася) храна на десетки (стотици?) под карантина на ден? Рискът е голям.
ние нямаме модерни технологии - остава храната, дай ми парата.
Да, може би - плащаш през сайта, оставят ти торбата пред вратата. Ама пред коя - пред входа или вътре в блока, пред асансьора...
Извинявай, ама докато това ни е капацитетът на мислене и действия, все така ще сме си в миналия век. Ама къде, ама как... Ами нали всички сме много умни, да го организираме? Като когато отидеш да си вадиш нова лична карта и си отделяш цял ден за подаване и още един цял за получаване. Щото навсякъде в средно развити държави просто си запазваш час онлайн и отиваш. ама тук не можело, щотооооо.... Пена от Горно Чуково немала интернет. Ми хубу де, тя да си ходи да си виси да чака, ама останалите що?

# 7 135
  • София
Кафе, напълно съм съгласен, не ми се пени на мен.

По другия ти въпрос, да отговаря и на него:
Многогратно се повтори, че хремата НЕ е симптом на коронавируса.
Моля всички, които четата темата - за домашно - сега и веднага да си припомнят 2 неща:
а)симптомите на коронавируса (много точно и ясно ги има описани), и
б) какво се прави, ако имате симптомите по б. а) (не, не се търчи до джипи, нито се звъни на спешна помощ!

# 7 136
Azma, сезонният грип колкото и да е разпространен, той не може да срине здравната система, въпреки че я натоварва значително. Съществува някакъв, макар и частичен имунитет сред населението, не всички се разболяват, освен това 3/4 карат без симптоми.

Срещу ковид-19 груповия имунитет в момента е нула. Ако се остави да се разпространи, болните ще бъдат страшно много хора за много кратко време, а жертвите повече от война.

Наистина не знам толкова ли е трудно да се разбере какво е това превантивна мярка. Човек се подготвя още преди да се е случило нещо, а не след това. Вдига се врява и паника при жертви 2 хил. човека, не се чака да станат милиони и тогава да реагираме. Мислете малко.
Да, изглежда ужасно! Какво бих могла да направя-да пазя себе си и близките си и да няма излишна паника. Това е по селите ми. Другото е медиен шум, стрес и ужас. Да си информиран е едно, да успееш да асимилираш правилно ситуацията на база всичко, което пише е различно. Да, не знаем какъв е вируът, но такива като теб в тази тема, внасят на никому необходим стрес!

# 7 137
  • София
Не се панирам лично аз. Маски нямам и дори не търся Simple Smile Основното ми притеснение е за родителите ми, защото и двамата са в рискова група. Майка ми е инвалид след тежък инсулт и е в доста лошо общо състояние. Баща ми няма да спазва никаква карантина, той е над нещата. Това е, препоръчвам на всички да се грижат за по-възрастните си роднини, всички останали ще го изкараме някак си с или без маски. В Китай си пролича колко помагат маските, ръкавиците и т.н., при това при толкова тежки мерки за сигурност.
Да се презапасявам пък е пълен абсурд, и да наложат някаква карантина, което по мое мнение е невъзможно в България, все някак ще се организира доставянето на храна. Все пак в първия свят живеем, макар и по перфиерията му.
Спекулантите ме притесняват повече, но се надявам повече хора имат ум в главите и да не ги хранят.

Последна редакция: чт, 27 фев 2020, 18:09 от Flip

# 7 138
  • В.Търново
Днес гледайки статистиката ми направиха впечатление три факта:
1. Ю.Корея днес има повече новозаболели от Китай.
2. Япония след известно затишие, когато обявяваше по 1-2 новозаразени, днес има цели 35 към момента.
3. В Италия не са обявили днес новозаразени.
За Италия новите случаи са 58.От тук може да се следи.И имат още двама починали.
https://www.worldometers.info/coronavirus/?fbclid=IwAR3CPMwooCgV … -NZT2LLSRRBijz-0k

# 7 139
  • София - Рим и обратно
Добре, Роналд, буквалист си. Да не е хрема, нека да е температура и болки в гърлото. Кой тук се изследва за корона  в последните месеци с тия симптоми? Щото аз поне 10 души имах болни около мен, не знам някой да е ходил. Говоря за последния месец, не за последната седмица.
Не ти се "пеня" на теб, а на тъпата система, за която все нещо "не може да стане, щото....".

Общи условия

Активация на акаунт