Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 932 615
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 7 305
  • MI
Че те точно експертите си го казват това какъв е проблемът с новия вирус и не, не е огромния процент смъртност. Нито е настинка, нито Ебола. То не бяха Ванги, Нострадамуси, бункери, то не беше чудо. Малко здрав разум не вреди.

Между другото не е вярно вече това за заведенията след 18 че затварят, беше но само 2-3 дни.

# 7 306
Всъщност в Полша имат случай, преди малко го обявиха.
благодаря!
Липсват информиращите в темата!  Жалко!

# 7 307
В Барселона/ Испания има ли?

# 7 308
Обнадеждаващо е, че ще допуснат екип на СЗО, дано тогава се даде по-ясна представа, какви за мащабите на заразяването при тях.

Аз не знам да са отказвали посещение на екип на СЗО, та изведнъж да е обнадеждаващо, а и не вярвам екипът на СЗО да тръгне да тества от врата на врата. По-обнадеждаващо е, че са съобщили, че откриват 22 лаборатории /ако наистина успеят/ и собственият им тест бил почти готов. Но никак не ми е обнадеждаващо, че  тези религиозни светини явно е много трудно да се включат в някакви карантинни мерки.
Иначе представителят на СЗО в Иран вярвал, че страната има необходимите възможности да се бори с вируса.

https://kashmirobserver.net/2020/02/27/who-iran-has-necessary-ca … ttle-coronavirus/

Последна редакция: чт, 27 фев 2020, 19:21 от Vapor

# 7 309
В Барселона/ Испания има ли?
Има.

# 7 310
Пак да питам: прясна информация за Германия?

Последното, което четох е, че има още един заразен от Кайсерслаутерн, който наскоро се е върнал от Иран и че са изписали и последния от 14-те заразени в Бавария. Също и че Германия дава 50 милиона евро на СЗО за борба с вируса.
Слагам линк, защото така казаха, макар че е на немски.

https://www.tagesschau.de/newsticker/liveblog-coronavirus-103.ht … ro-zur-Verfuegung

# 7 311
Добре, не мога да разбера какво целят подобни сравнения с грипа. ОК, от грип се умира повече. Стига вече са ни информирали колко са се разболели от Covid. Да престанат да съветват хората да ограничат пътуванията, да махнат карантините там, където ги има. Лекарите да смъкнат хазмат облеклото. Маски?!? Допълнителни легла?!? Очевидно всички тези неща са ненужни, защото грипът е по-опасен. А грип има всяка година и никой не взема такива мерки. Ми айде - формулирайте официално писмо, пращате на WHO, CDC, на лидерите на Китай, Италия.... Светнете ги, бе хора. Знаете ли колко икономически загуби ще предотвратите. Колко емоционален дискомфорт на обикновените хора. Бъдете отговорни граждани. Обяснете им онова, което вие знаете.

Дадох пример, който беше "опроверган" с грешна статистика. Целта на сравнението беше да споделя мои разсъждения по въпроса защо сега всичко звучи толкова зловещо едва ли не, на фона на статистиката от минали пандемии....
Паниката е лош съветник, страховете не водят до рационални решения, всеобщата психоза влачи след себе си други проблеми...Щом ви харесва паникьосвайте се!
Малко оптимизъм в темата няма да е излишен. И всяка ситуация, каквато и да е тя, изисква силна вяра, оптимизъм и  сила за справяне.  А това е невъзможно в условията на истерия. Отчитайки всяка бройка по отделно, очаквайки лоши новини - това не е рационално мислене, не е мобилизация, това е психоза. Мое мнение.
В нашата държава се говори много, плюе се много, акъл се дава много и малкко се действа рационално.
Някой по-горе беше писал, че вероятно няма да е проблем смъртността, а парализата на здравната ни система, неспособността да се обхване масово разболяване и действията да се ефективни. Напълно съм съгласна.

# 7 312
Soft click, благодаря!

# 7 313
New cases over the last 8 hours

171 new cases in South Korea, total 1,766

104 new cases in Iran, total 243

75 new cases in Italy, total 528

35 new cases in Japan, total 207

4 new cases in Spain, total 17

3 new cases in Hong Kong, total 92

3 new cases in Switzerland, total 4

2 new cases in the UK, total 15

2 new cases in Greece, total 3

1 new case in Israel, total 2

1 new case in Austria, total 3

New Deaths

4 new deaths in Iran, total 23

2 new deaths in Italy, total 14

1 new death in Japan, total 4

# 7 314
  • Germany
Ето за Германия:
В Германия единадесет души бяха заразени с Kоронавируса в рамките на няколко дни.  Няколкостотин души са под карантина в NRW.  Ситуацията в четвъртък с един поглед.

Вирусът на короната продължава да се разпространява в Германия: в Рейнланд-Пфалц, Баден-Вюртемберг и Северен Рейн-Вестфалия общо единадесет души са тествали положително за вируса.  Федералното правителство създаде кризисен екип.  Основното е да прекъснете веригите за инфекция във и към Германия, заяви федералният министър на вътрешните работи Хорст Зеехофер.
 Кои са пациентите и как са?
 След избухването на вируса на короната в Северен Рейн-Вестфалия, в момента са заразени шест души.  Около 400 са под вътрешна карантина, както властите обявиха в четвъртък.  Сред тях са 300 души, които присъстваха на карнавална сесия на 15 февруари в Гангелт в района на Хайнсберг.
 Сред заразените е клиницист, който дежури в болница "Мария Хилф" в понеделник в Мьонхенгладбах и поддържа контакт с дванадесет пациенти там.  В началото не беше ясно колко служители може да са го заразили.  В момента лекарят е в карантина вкъщи и за момента е инструктиран да остане там.
 Според знанията на властите всички известни досега заразени хора са имали контакт с двойка Гангелт, която в момента се лекува в Университетската болница в Дюселдорф.  Състоянието на 47-годишния съпруг все още е сериозно.  Четиримата новозаразени се справят сравнително добре.  Ходът на заболяването е далеч по-малко труден за тях.

Според областния администратор Стефан Пуш (CDU), заразените са имали "безкраен брой контакти" с други хора през последните 10 до 14 дни.  Според Ломан те вече са били заразителни и все още участват в социалния живот през карнавалния сезон.

# 7 315
28 тотал за Германия.

JAF (just a flu) се оказа мощен!

# 7 316
Благоевград,вчера шефката ми,която живее в Солун още с идването си потърси термометър да си мери температурата,влязла е безпроблемно през Промахон

# 7 317
43 тотал - Кувейт.

# 7 318
Сега по бТВ гледах новините....ми личните лекари не знаят какво да правят...как да реагират...Водещият пък каза че като се установи че имаш вируса,ще ти направят тест....Объркващо е.

# 7 319
Не знаят друг път, това в новините ли го споменаха 😆 Допълвайки признавам, че страхът в мен вчера ескалира и се обадих на мама (моят личен лекар) да ме успокои. Хора с над 30 години трудов стаж едва ли не знаят какво правят. Лекарите биха били най-адекватни в такава ситуация, не е нужно да обяснявам защо.

Общи условия

Активация на акаунт