Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 932 455
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 7 320
Разликата в данните за смъртността от грип идва от това, че обикновено в статистиката се включат САМО починалите директно от вируса, не и тези на които е влошил вече налични заболявания. Само дето ако гледаме така коронавируса, не е ясно дали в Италия има и един починал, по-скоро не. Не е въобще смъртността на новия вирус проблемът, а опасността да не издържат здравните системи ако се разпространи много например, както и  останалите икономически последици.
Едно адекватно мнение по темата. Иначе гледах по новините - вече има опразнени рафтове по магазините. Съветват да не се презапасяваме без да има основателна причина. И с unabella съм много съгласна.

# 7 321
  • на пистата
Изявление на Министерството на здравеопазването
https://www.facebook.com/1622143941376548/posts/2619158651675067/

# 7 322
  • Варна
Разликата в данните за смъртността от грип идва от това, че обикновено в статистиката се включат САМО починалите директно от вируса, не и тези на които е влошил вече налични заболявания. Само дето ако гледаме така коронавируса, не е ясно дали в Италия има и един починал, по-скоро не. Не е въобще смъртността на новия вирус проблемът, а опасността да не издържат здравните системи ако се разпространи много например, както и  останалите икономически последици.
Едно адекватно мнение по темата. Иначе гледах по новините - вече има опразнени рафтове по магазините. Съветват да не се презапасяваме без да има основателна причина. И с unabella съм много съгласна.
Интересно, а немското правителство публикува списък със стоки от първа необходимост, които всеки да си закупи.

# 7 323
JAF взе още една жертва в Иран. Все пак е на 81 човека де. Бивш посланик.

# 7 324
  • София

Интересно, а немското правителство публикува списък със стоки от първа необходимост, които всеки да си закупи.
И какъв е той?

# 7 325
Изявление на Министерството на здравеопазването
https://www.facebook.com/1622143941376548/posts/2619158651675067/
Очевидно има забавяне на изнасяната информация пред обществото.

# 7 326
LillyM, и на вас благодаря! Може ли линк, където да следя за Германия? Половинът прекарва 90% от времето си в Германия.  Не искам да досаждам.

# 7 327
  • София
[/quote]

Къде? Може ли линк?

# 7 328
  • град-държава
Бургаското пристанище продължава да приема кораби от засегнати държави. Щели да ги преглеждат. Пълни малоумници.

# 7 329
Сега по бТВ гледах новините....ми личните лекари не знаят какво да правят...как да реагират...Водещият пък каза че като се установи че имаш вируса,ще ти направят тест....Объркващо е.
Е откъде да знаят? Те не са хора ли? Или са учили и практикували лекуването на неизвестен вирус? Дори тези в Китай, които два месеца се борят с него, дори и те са в неведение и пробват какво ли не. Или имат като нас време да цъкат в нета за клипчета и информация? И какво биха направили при нелечим вирус? Че то повечето през цялата си практика не са стигали до правенето на интубация, а това е, което е необходимо за спасяването при тези болни. Това го правят анестезиолозите - по 1-2 са в голям град. Или си мислим, че очен лекар, практикувал само това с години, в случай на нужда може да направи нещо, освен сърдечен масаж?

Ние да си ходим по екскурзии, защото мразим да ни панират, пък лекарите да си изоставят децата и семействата и да търчат да ги заразяваме.

Бясна съм - от все повечето познати, които ми разказват за миналоседмичната си екскурзия в опасни места, за които, да, чули че има проблем, ама това е просто преекспониране. От това, че върнали се от Италия със симптоми отиват и сядат в спешното да чакат преглед, пък после пазят два дена карантина и им писва...

# 7 330
LillyM, и на вас благодаря! Може ли линк, където да следя за Германия? Половинът прекарва 90% от времето си в Германия.  Не искам да досаждам.
Аз лично следя тук: https://www.wa.de/nordrhein-westfalen/corona-virus-nrw-coronavir … ews-13560300.html

Или тук: https://www1.wdr.de/nachrichten/themen/coronavirus/corona-infekt … w-ticker-100.html

# 7 331
А зя тези, които са решили да преглеждат всеки минал и неминал покрай Бургас....

# 7 332

Къде? Може ли линк?
[/quote]

Аз по-назад постнах линк.

# 7 333

Къде? Може ли линк?

Аз по-назад постнах линк.
[/quote]
Сериозно?
Да няма паника, но има списък?

# 7 334
Ето ви два реални слуая, за които ми казаха преди малко:
От кабинета на лекар-пулмолог са откраднати 6-7 кутии обикновени маски в периода от вчера след работно време до днес сутринта. Лекарката е била полу-разплакана и дълбоко обидена, когато го е споделила, защото по това време няма пациенти в сградата. Или е лекар, или сестра тръгващи си от работа след нея... Кабинетът се заключва, вратата е от комунизма, натисната е по-силно дръжката и е изкъртено около езичето на бравата. Нищо друго не липсвало...

Второ: Брат ми каза, че в последните 2 дни е хванал няколко човека в опит да откраднат работни(строителни) предпазни ръкавици от магазина му. Последния го е хванал за гушата и го е питал за какво са му... за да имал предазно облекло като дойдел вируса... (и не, не са били от малцинствата)

Това е нелепо, хора! Просто е нелепо! Обяснявайте на всички около вас да се успокоят, да мислят, да не създават паника... Моля ви! Не се плаша от вирус, от хората се плаша!

Общи условия

Активация на акаунт