Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 934 461
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 7 680
  • Другата България
raptor, и какво да прави? Да обясни на децата си, че днес пари няма, понеже е с хрема. За хрема дават ли болничен?
Болничен дават на всеки желаещ да е в болничен. Диагнозата е формалност.
Това абсолютно не е вярно, но няма да навлизам в спор.
Не е вярно, че дават на всеки, който пожелае.

# 7 681
Русиия, Индия, Турция. Все страни с контролирани от държавата медии. 

А Полша, Унгария, Словакия, Чехия, Словения? Техните също ли са контролирани?

# 7 682
египет май имат 1.

# 7 683
И аз не съм експерт по добавките. На мен също са ми казвали лекари да ги намаля или спра ако нямам нужда, защото се натоварвал черният дроб.

Не, че слушам на 100%. За черния дроб: сок от портокал, грйпфрут и лимон. По една чаша на ден за една седмица. Уж прочиствало.

Също - корен от джинджифил на чай, по един литър. Прогаря всякакви неща. Куркумата е мноого хубава подправка. Вместо да я пиеш, си я вземи от био магазините и си готви с нея. При нея и малко повечко да сложиш няма проблем.

# 7 684
Моята лична каза да пием Дефендил. Чудя се дали да го взема, някой доктори отричат, други препоръчват. Пием комбинирани витамини и Витамин С.

# 7 685
От всичките 23 случая в Испания, само един е в интензивно отделение, 77 годишен/а, с множество други заболявания. Приятелката на момчето прието онзи ден в нашата болница е с отрицателен резултат. Имаше клипове от хората, хоспитализирани, които успокояваха, че се чувстват добре и ще останат 14 дни в болница, според активирания протокол. Няколко идеи по-притеснена съм от списващите и всяващи паника. Мъжът ми е в Италия, довечера се качва на ферибот за Испания. Брат ми работи във Валенсия. Голяма част от хората в града ни или работят там, или от там работят тук и пътуват сутрин и вечер с влак. Не е толкова лесно да кажеш, оставам си в къщи и няма да ходя на работа. Мъжът ми в сферата на транспорта, нали се сещате, че без тези хора, няма да има доставки на стоки по магазините.

Даже трябва да сме им благодарни. Без логистиката сме за никъде.

# 7 686
Имаха, водят го излекуван. Беше привнесен, но не помня от къде, хванаха го още на летището в Кайро.

# 7 687
Аз бих спряла само Ехинацеята, защото казват, че се привиква към нея и е хубаво да не се взема повече от 2 седмици.

При млади хора може да се получи цитокинна буря, което е тежко състояние. Имунитетът има реагира много бурно на вирусите, но това се случва и при сезонния грип.

# 7 688
И аз не съм експерт по добавките. На мен също са ми казвали лекари да ги намаля или спра ако нямам нужда, защото се натоварвал черният дроб.

Не, че слушам на 100%. За черния дроб: сок от портокал, грйпфрут и лимон. По една чаша на ден за една седмица. Уж прочиствало.

Също - корен от джинджифил на чай, по един литър. Прогаря всякакви неща. Куркумата е мноого хубава подправка. Вместо да я пиеш, си я вземи от био магазините и си готви с нея. При нея и малко повечко да сложиш няма проблем.

проблемът не е само в черния дроб, а и в това, че не се знае комбинацията накъде ще избие и какъв цялостен резултат ще има.
за черния дроб - сок от цвекло. и да не се забравя, грейпфрутът е противопоказен и опасен в комбинация с бая лекарства. като цяло тия чисти сокове не са добре за черния дроб.

# 7 689
  • тук и там
Линк със препоръки на Световната Здравна Организация.Може да сте го пускали вече,току-що го получих на и-мейла си ,от училището на децата са го изпратили,заедно със други препоръки отнасящи се за хората/децата които се връщат от пътуване след ваканцията(.Не съм във БГ,децата от понеделник са на училище)
https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/ … sp;    

# 7 690
  • София
Има извънредно заседание на МС заради вируса, novini.bg предава

# 7 691
  • София
Аз искам да попитам нещо малко по-различно, но по темата.

По-рано стана въпрос за силните имунни системи и как можело пак да направят проблем (доста странно ми се вижда след като всеки си "засилва" имунната система, но все пак..)

Предполагам всеки взима имуностимулатори, но аз не разбирам колко точно е МНОГО? Има ли някой вещ по темата?

Аз примерно приемам следните добавки г/д всеки ден:

- Рибено масло
- Глюкозамин
- Куркума с пиперин
- Босвелиа (билка)
- Витамин Ц 1000 мг на 2 дози по 500 мг
- CoQ10
- Прополис (разтвор) / Редувам с Ехинацеа през ден
- ZMA (Цинк, Магнезий)
- Мултивитамин

Поръчал съм и Витамин Д.

Уточнявам - аз по принцип си ги пия, не сега заради коронавируса. Но до сега не бях чувал за тази работа с имунната система.

Дали е много?

Не само, че е много, но е самоубийствено безумно. Дори само пълнителите могат да ти увредят черния дроб.

# 7 692
  • София
Kaто искате да си укрепите имунната система: следват почивни дни. Времето се очертава да е хубаво. Тръгвате в планината и ходите цял ден- ще се изложите на слънце и ще образувате витамин Д по най-естествения начин. Няма вероятност да хванете вируси в гората.

# 7 693
Скрит текст:

По-рано стана въпрос за силните имунни системи и как можело пак да направят проблем (доста странно ми се вижда след като всеки си "засилва" имунната система, но все пак..)

Предполагам всеки взима имуностимулатори, но аз не разбирам колко точно е МНОГО? Има ли някой вещ по темата?

- Рибено масло
- Глюкозамин
- Куркума с пиперин
- Босвелиа (билка)
- CoQ10
- ZMA (Цинк, Магнезий)
- Мултивитамин

Поръчал съм и Витамин Д.

Уточнявам - аз по принцип си ги пия, не сега заради коронавируса. Но до сега не бях чувал за тази работа с имунната система.

Дали е много?

Чесън (понеже повишава нивата на Interferon-А и от там активността на лимфоцити, неутрофили и макрофаги за борба с инфекции: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17523869)
Nutriferon (от Щатите: https://us.shaklee.com/Nutrition/+2-Targeted-Solutions/+-Immunit … ron%C2%AE/p/20962)
Curcum-in (куркумин, пипер, зърна зелено кафе и чай: https://www.silabg.com/en/21121-AMIX-Greenday-CurcumIn-Rapid-60-Caps-.html)
Витамини - цялата гама B плюс C и D
Масло/олио от черен кимион..

Това е моята програма, но по съвсем друг повод.. дано откриете нещо полезно..

# 7 694

- Рибено масло
- Глюкозамин
- Куркума с пиперин
- Босвелиа (билка)
- CoQ10
- ZMA (Цинк, Магнезий)
- Мултивитамин

Поръчал съм и Витамин Д.

Дали е много?

Ще ти напиша някои работи, може да ти помогнат да си направиш изводи.
Болните в Китай и на други места лекуват с лекарства за ХИВ и СПИН, комбинирани с антималарици. Не зная кои са лекарствата за Спин, но предполагам, че поддържат функциите на органите, защото СПИН засяга много органи и системи. Антималариците ги знам кои са, но не искам да ги напиша, защото някой може да хукне да купува. Те са имуномодулатори, освен че лекуват малария.
Моят извод е, че включват антималарици в лечението , за да балансират имунната система, която като види непознат вирус се засилва много, за да го пребори. Младите и здрави организми, които имат силна имунна система, може да пострадат от нея, защото тя може да предизвика цитокинна буря в тялото, унищожавайки всички органи наред. Състоянието се нарича  полиорганна недостатъчност и води до сигурна смърт.
Като знаеш състоянието на собственото си тяло, ако го знаеш наистина, ще можеш да решиш за себе си какво да правиш точно с имуностимулантите.

Пп Казано с едно изречение, лекарство няма. С други лекарства поддържат органите  и имунната система, за да може тялото да оцелее. Просто ти дават шанс. Ако се справиш, добре. Някои не се справят дори с помощ. Това е само помощ.Преценява се на момента каква да бъде. не предварително.

Последна редакция: пт, 28 фев 2020, 11:59 от Ън

Общи условия

Активация на акаунт