Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 934 643
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 7 665
И дъщеря ми има планирано пътуване за първата десетдневка на април до Барселона. Не знаем още дали ще го отмени. Обстановката там е къде по-добра от немската, но само засега.

# 7 666
Евала на авиокомпаниите, дори нискотарифни, че ще възстановят парите на хората. Които са разумни и спрат спа почивките де.
Колегите се хилят и естествено не се предприема хоум офис, нито спиране на пътуванията. Пожелавам им да нямат моите здравословни проблеми и притеснения. От сърце. За съжаление и здравната култура, и културата изобщо ни е много... липсваща. Единственото което идва на ум е подигравки и спекула.
Отвратена съм. Подобни неща не са толкова страшни, страшна е човешката природа Sad

е, то много хора се мислят за безсмъртни. щото в момента не им е на главата. точно вчера една колежка ми обясняваше, че е "просто флу" и е ненужно истерично да се отменят почивките. припомних ѝ с какво заболяване съм, което атакува точно имунната система и как шансът ми да изкарам тежка инфекция или пневмония е хайде да кажем оптимистично 50:50. и да обясни след това на децата ми как е "just a flu" и почивките са най-важни. но тя щяла да си пътува, не ѝ дреме.
за жената с хремата - абсурдно е да я бият, но също така е абсурдно и недопустимо да продава храна с хрема. чакайте да видите тепърва какви абсурдни неща ни чакат.

# 7 667
  • Пловдив
raptor, и какво да прави? Да обясни на децата си, че днес пари няма, понеже е с хрема. За хрема дават ли болничен?

Има хора, които могат да работят от вкъщи или въобще да не ходят на работа, но има и такива, които не могат да си го позволят.

Куче под карантина в Хонг Конг. Но няма данни, че котките и кучетата могат да пренесат вируса върху човек.

# 7 668
  • София
Това от което се страхувам аз, е спекула и паника. Затова мисля да продължа да живея абсолютно нормално до последно. Няма да купувам нищо излишно и няма да се обричам на домашен арест.
Почивки и екскурзии нямаме планирани, освен може би Великден в Гърция.

# 7 669
Африка за бедстване си бедства, но не и от Ковид-19. Поне официално. При толкова случаи на Ебола, СПИН и не знам си още какво там короната вероятно им е последната дупка на кавала. Дори не знам до каква степен са оборудвани с нужните китове за тестване.

В Палма де Майорка още няма потвърдени случаи, да.  Не знам какво разбирате под "всичко да утихне до еди кога си". Заразата няма копче, което да се натисне и едновременно всичко да приключи навсякъде.

В Китай уж утихна, но огнища се появиха в други държави. Във Франция нямаха и 15 случая, вече са над 40. В Италия допреди седмица всичко беше ок, сега над 500.

# 7 670
В  Нигерия вече имат случай, за тези, които са пропуснали. В Африка доскоро дори нямаха тестове СЗО им прати нещо. Сега като започнат да тестват, ще видим какво се случва там.

# 7 671
raptor, и какво да прави? Да обясни на децата си, че днес пари няма, понеже е с хрема. За хрема дават ли болничен?
Болничен дават на всеки желаещ да е в болничен. Диагнозата е формалност.

# 7 672
Болничен за карантина може, болничен за болни няма, НОИ ще остане без пари..

# 7 673
От всичките 23 случая в Испания, само един е в интензивно отделение, 77 годишен/а, с множество други заболявания. Приятелката на момчето прието онзи ден в нашата болница е с отрицателен резултат. Имаше клипове от хората, хоспитализирани, които успокояваха, че се чувстват добре и ще останат 14 дни в болница, според активирания протокол. Няколко идеи по-притеснена съм от списващите и всяващи паника. Мъжът ми е в Италия, довечера се качва на ферибот за Испания. Брат ми работи във Валенсия. Голяма част от хората в града ни или работят там, или от там работят тук и пътуват сутрин и вечер с влак. Не е толкова лесно да кажеш, оставам си в къщи и няма да ходя на работа. Мъжът ми в сферата на транспорта, нали се сещате, че без тези хора, няма да има доставки на стоки по магазините.

# 7 674
1 в Erlangen. мисля нов, нов.

# 7 675
Аз искам да попитам нещо малко по-различно, но по темата.

По-рано стана въпрос за силните имунни системи и как можело пак да направят проблем (доста странно ми се вижда след като всеки си "засилва" имунната система, но все пак..)

Предполагам всеки взима имуностимулатори, но аз не разбирам колко точно е МНОГО? Има ли някой вещ по темата?

Аз примерно приемам следните добавки г/д всеки ден:

- Рибено масло
- Глюкозамин
- Куркума с пиперин
- Босвелиа (билка)
- Витамин Ц 1000 мг на 2 дози по 500 мг
- CoQ10
- Прополис (разтвор) / Редувам с Ехинацеа през ден
- ZMA (Цинк, Магнезий)
- Мултивитамин

Поръчал съм и Витамин Д.

Уточнявам - аз по принцип си ги пия, не сега заради коронавируса. Но до сега не бях чувал за тази работа с имунната система.

Дали е много?

# 7 676
Казват, че със затоплянето на времето вирусът ще умре. Колко топло трябва да стане, за да се случи това?

От СЗО казват, че това е хипотеза. При нас се затопля трайно над 25 градуса края на Април и Май.

Вчера е пристигнал самолет от Китай за Кения. Да видим дали тази теория ще издържи.

# 7 677
Ако нямаш съпътстващи заболявания,това е много. Аз бих редувала витамин ц с ехинацея и останалите неща. Мултивитамини на фона на останалите неща също е много. От друга страна, пий си ги. Не ги спирай сега.

# 7 678
на мен проф. Христова ми е казвала - може да взимаш...изрежда някакви неща, но само 1. не се взимат по 2-3 неща в никакъв случай. най-много съм комбинирала 1 с бъзак и евнетуално билкови смеси. според мен горните неща са много.

# 7 679
Пета жертва на Ковид-19 от круизния кораб
Даймънд принцес. 70годишна жена.

Общи условия

Активация на акаунт