Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 934 427
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 7 815
Всякакви ли имуностимуланти да не се пият? Аз например пия по 1 на ден - "стаматин" - природна хран.добавка. Превантивна мярка.

Последна редакция: пт, 28 фев 2020, 15:32 от Tatti

# 7 816
Аз не можах да разбера в статистиките за всяка една държава за болни от коронавирус, включват ли и оздравелите, или като оздравеят, ги изключват от списъка със случаите...

# 7 817
Аз не съм лекар, не мога да ви кажа какво да пиете и дали. Споделям моята консултация и препоръки от лекар.
Махнете този чаршаф цитат, моля!

# 7 818
Климатикът върти един и същ заразен въздух. Затова в офиса един да кихне и всички сме болни.

Малко ъпдейт от кварталната бакалница. Изкупени са брашното, пастата е на свършване, консервите са понамаляли.

Хората се запасяват. Дали от паника или от практичност всеки сам да си прецени. Едната касиерка я дочух да казва на нейна приятелка, че е с болно гърло и на съседната каса покашлюка малко. Измих си и ръцете и кредитната карта, а пари не ползвам кеш зимата. Ако нещо не може да се плати безконтактно с карта значи не му е сега времето.

# 7 819
Климатикът върти един и същ заразен въздух. Затова в офиса един да кихне и всички сме болни.
Някакви филтри нали имат, не трябва ли да хващат гадости?

# 7 820
Отидох за Дефендил, аптекарките вече са много нервни Grinning
Сега го гледам и се чудя дали да пием.... или да си караме само на витамините?

# 7 821
Британски гражданин е поредната жертва на коронавирус от Даймънд принцес. Починалите от кораба стават 6.

Мексико и Азербайджан с първи случай на Ковид-19

Иран съобщава за 143 нови случая и 8 нови смъртни.

# 7 822
Нали уж не беше хремата сред описаните симптоми, а човекът каза че бил с хрема, кашлица...
Според тукашния официален информационен сайт преминава различно според степента на заболяване. Акое  тежка форма, удря веднага дробовете, но леките форми са като настинка. Има и инфекции без симптоми, мисля, че и напред се спомена.

Маските предпазват околните от заразените, а не от вируса, ако си здрав; тоест ползват се, за да не се разпространи. Истерията точно с тях на мен ми се вижда малко преувеличена.

# 7 823
Първи потвърден случай и в Мексико.

# 7 824
Впрочем да си сложиш маска, очила и да се мажеш с гел, но да продължищ да щъкаш навън и да се срещаш с много хора, е по-тъпо от това да си вземеш абонамент за Нетфликс и да гледаш сериали. Една идейка изолация от хора и нещата ще се забавят много значително.

В моловете какви тлъсти вируси се въдят...

# 7 825
  • Маниакалното чистене е признак за неудовлетвореност.
Аз не можах да разбера в статистиките за всяка една държава за болни от коронавирус, включват ли и оздравелите, или като оздравеят, ги изключват от списъка със случаите...
Ще отговоря за Италия: регистрират болен. Правят изследване за коронавирус по предписание на лекар. Ако е положително: болният попълва декларация относно къде е бил за определен период и ако може прави списък с хората, с които е бил. Информацията е доста обширна и се отнася за всички близки/роднини/познати. Ако състоянието на пациента не предполага хоспитализация, пращат го за домашно лечение. По мейла пращат и изискват същата информация ...ако нещо ново се сети въпросният човек.
От тукашното НОИ/ХЕИ се свързват с посочените хора и събират информация.
Оздравелите могат да ги преброят само ако са в болница или отговорят на специален мейл за статистически нужди.

# 7 826
  • Пловдив
Първи случай в Белгия.

# 7 827
Цитат
Пиша какво ни обясни тайландският лекар- има болки в гърлото, ако “е влязъл” от там.
Болките отшумяват обаче, а вирусът се прикрива и си действа. Затова е много важно да се пие по глътка две топъл чай на всеки 20-30 минути, има шанс да се “смие” да попадне в стомаха, където киселините ще му видят сметката.
Я виж ти хипотезата ми за болките в гърлото ми се оказа вярна. Това го сподели и една жена от Индия с която си говорехме преди няколко дни във форума и тя сподели че при техен случай на болна от коронавируса е започнало с болно гърло и тогава предположих че е това е защина реакция при нахлуване на вируса през устата. Това е много полезна информация че чаят може да помогне да насочи вируса към стомаха а не към дробовете. Какво нещо е природата. Тялото ти дава сигнал че има опасност, а естествената реакция при болки в гърлото е да поемеш топла течност за да се облекчиш а в случая това може много да помогне.

(Разговорът ми с жената от Индия отново е изтрит от модераторите, проверих си в историята и аз отново призовавам да спрат да трият постове на абсолютно никакво основание, смисълът от темата се губи)

Тази информация която идва вече от няколко различни и независими източника е хубаво и да започне да се споделя в медиите, че там като гледам нищо не казват за болното гърло.

Постът ми за статистиката вече не е актуален. 2-ма са починали на кораба и смъртността там вече се вдигна и приближава 1%.

Последна редакция: пт, 28 фев 2020, 15:47 от Анонимен

# 7 828
  • София
Копирам от приятел във фейса:

"Новият коронавирус на NCP може да не показва признаци на инфекция в продължение на много дни, тогава как да разберете дали човек е заразен?
Според последните данни инкубационният период може да продължи до 28 дни, преди симптомите на COVID 19 да станат очевидни.
По времето, когато човек има треска и / или кашлица и стигне до болницата, фиброзата обикновено се открива с 50% в белите дробове и е твърде късно!
Тайванските експерти предоставят обикновен самотест, който можем да правим всяка сутрин;
Поемете дълбоко въздух и задръжте дъха си повече от 10 секунди.
Ако успешно го завършите без кашлица, без дискомфорт, задръствания, стягане и др., Това доказва, че няма фиброза в белите дробове, което основно показва липсата на инфекция.
В критични моменти, моля, проверявайте на чист въздух всяка сутрин!
СЕРИОЗНИ ОТЛИЧНИ КОНСУЛТАЦИИ на японски лекари, лекуващи COVID-19. Всеки трябва да гарантира, че устата и гърлото ви са влажни, а не сухи.
Пийте няколко глътки вода на всеки 15 минути.
ЗАЩО?
Дори ако вирусът навлезе в устата ви ... питейна вода или други течности ги измиват през хранопровода и в стомаха.
Веднъж там, киселините в стомаха ще убият целия вирус.
Ако не пиете достатъчно вода по-редовно ... вирусът може да навлезе във вашите дихателни пътища и да влезе в белите ви дробове.
Това е много опасно.
Моля, изпратете и споделете със семейството, приятелите и всички за него!
Погрижете се за всички и може ли светът скоро да се възстанови от вируса на короната.
Бъдете здрави!"

# 7 829
  • София
Постът ми за статистиката вече не е актуален. 2-ма са починали на кораба и смъртността там вече се вдигна и приближава 1%.
0.8% ако трябва да сме точни- освен 705 има 60 тествани положителни след като са отведени в родните им държави. Все пак както дадох статистика, на кораба 69% са на възраст над 60 и това изкривява нещата (никъде в държава не са такъв огромен процент). Вероятно ще нарастнат примерно до 2.5%- 3% за кораба.

Общи условия

Активация на акаунт