Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 931 686
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 8 160
Като гледам в Брайтън живота си върви нормално, няма безредици, хората са спокойни, хората работят, децата си учат, града не е заприличал на Болница. Както обикновенно, някой носят маски,други не носят маски, няма и изпразване на аптеките и магазините. Май само Вас тук Ви е хванала паниката и сте решили да изпразваме магазините. За лекарствата се каза да се купят необходимите, а не да се изкупи аптеката! Вземете си по 2 кутии парацетамол, аналгин, нурофен. За какво се изкупува лекарство за грип, което не помага за коронавирус, не го разбирам това аз. За пореден път ще го напиша в тази тема, престанете с Вашия апокалипсис, такова нещо няма! Интересно ми е, ако тази вълна ни подмине, макар че шанса е малък, хората изкупили маските от аптеките на кой по точно ще ги продадат.

# 8 161
Искам само да споделя.
Наш познат се завърна от чужбина ,сменяйки няколко летища.Той сподели,че мерките,които се взимат в Европа са никакви.Абсолютно смешен контрол.
Дори в БГ са по-адекватни .Така,че не вярвайте на всички,които си пишат каквото им хрумне.

# 8 162
  • Варна
Вчера , имаше информация, че нашия кризисен щаб се е свързал вече с български производители на маски и на спирт и скоро доставките по аптеките ще бъдат възобновени. Явно има такива предприятия в България, които произвеждат, просто количествата им са били малки до момента, защото не е имало търсене преди вирусната обстановка. Един от заводите, които произвеждат защитни облекла, включително маски е "Момина крепост" във Велико Търново. Освен това, началника на кризисния щаб каза тази сутрин ,при необходимост, всеки може да си направи маска от две парчета плат и по средата памук, за няколко часа били ОК , същото е като при тези хирургически маски , които трябва да се сменят така или иначе на 2 часа.

Мен, маски, храна ,толкова не ме интересуват, искам да знам , как и с какво смятат да лекуват по-тежките случаи.

# 8 163
Два нови случая в Германия, провинция Хесен. Контактували са с вече инфектираните от предните дни.

# 8 164
Интересно ми е, ако тази вълна ни подмине, макар че шанса е малък, хората изкупили маските от аптеките на кой по точно ще ги продадат.
далеч по-интересно е ако не ни подмине!

# 8 165
  • София
Вчера по Новините на Бтв мисля, казаха, че наши производители щели да направят маски. Да видим.
Тази сутрин пазарувахме в Кауфланд. Не видях препълнени колички, само нас ни гледаха странно. Всеки месец на заплата купуваме 2 стека брашно, тоест 20 кила. Единият за София, единият за вилата. Аз хляб не купувам, меся, и това е от години. Но този път чак се чувствах неудобно😁

# 8 166
  • на пистата
Без коментар съм

# 8 167
Не мисля, че има случай в България. Нямаше да пропуснат възможността да вдигнат паниката повече, че да могат съвсем да вдигнат цените.
Тази паника е момента се поражда поради разминаването на това, което ни се казва и това, което се вижда.
Не може Бат Бойко да излезне да каже, че това е по-леко от грип и веднага след него кадрите от Италия, която е блокирана и цели градове са в карантина. Да беше Китай или Северна Корея щеше да се приеме. Тоталитарни държави, никой не мисли за населението, там по принцип мерките са прекалено. Но когато европейска държава, която е демокрация и си изкарва огромна част от БВП чрез туризъм, решава да  приложи такива драконовски мерки изглежда плашещо. И нашите като се появят и обясняват, че е по-леко от грип на първо място предизвикват недоверие в това, което казват и масово остава чувството, че лъжат, и второ повишават паниката, защото "защо ще лъжат, ако не е опасно". И хората се стряскат и купуват.
Те една Италия действат с карантина, ние ли няма.
П.с. и аз се "запасих" няма да пиша целият списък, но хранителни продукти за около 2-3 седмици(не заради карантина, а докато отмине паниката) и няколко основни болкоуспокояващи и температуропоножаващи- по една кутийка от всичко( с изключение на спазмалгон, защото само той ме спасява.)
Тези лекарства са ми достатъчни за следващите 4-5 месеца, за да може да се успокои пазара и да се оправят доставките.

Хората, които купуват лекарства, за да ги продават подлежат на санкции. Продаването на лекарствени средства по интернет е забранено в закона. Единственият закон още нужен е за регулация на цените и ограничаване на количествата, които могат да се закупят.

# 8 168
Снощи в Панорама по БНТ 1 първият гост - проф.Кантарджиев  от щаба за коронавируса, каза че април със затопляне на времето вирусът ще изчезнел.
Аз нищо не правя с брашно. 1 пакет на година ползвам. Изпекох повече сухари от купен хляб, да имам резерва.

Последна редакция: сб, 29 фев 2020, 10:55 от kristinia

# 8 169
  • Варна
Това , някой пускал ли го е , препоръчвам да се изчете ! Може да се ползва преводач :

‘To hell and back’: my three weeks suffering from coronavirus:
https://www.theguardian.com/world/2020/feb/29/to-hell-and-back-m … -from-coronavirus

"Що се отнася до мен, резултатите от моите тестове бяха положителни и официално бях потвърден случай. Болницата ми даде безплатно пет дни анти-ХИВ лекарство, докато семейството ми също започваше да приема предписано лекарство. Поради подобреното ми положение и ограничените легла в болницата ми казаха да се прибера и да се изолирам, и така IV терапията ми приключи."

Явно , на всякъде ползват лекарства против ХИВ. После, нека разправят ,че е като обикновен грип. Искам , нашите да излязат и да кажат, смятат ли да прилагат същата терапия и имат ли количества, ако се наложи.

# 8 170
Има ли някъде нова тема? Тази отдавна не е информативна! Жив кокошкарник!

Испания мина 40 броя  на заразените. Никой не предлага списъци за закупуване на каквото и да е, никой нищо не отменя, няма паника. Но, във форума е на ниво!

# 8 171
"together with the morning update, South Korea has reported 813 new cases in 1 day" източник: BNO newsroom Щом в Южна Корея, където са супер дисциплини рани, идентифицират над 800 случая в един ден, смятам, че положението тотално е изтървано.

# 8 172
В Израел случаите на Ковид-19 са вече 7.
Трима израелски граждани са били на круизния кораб Даймънд принцес и вече са върнати обратно в страната си. Един от тях, който е бил болен и под карантина, а след това освободен като "излекуван" е дал повторно положителен резултат.

Друг от заразените израелски граждани се е завърнал от Италия на 22.02 и е дал отрицателен резултат за заразата. Няколко дни след това обаче започва да се чувства зле и след още един тест вече е дал положителен резултат.

Всички заразени са настанени в болница.

https://www.google.bg/amp/s/m.jpost.com/Breaking-News/Third-pers … Israel-619215/amp

Южна Корея докладва за 813 случая в рамките на един ден, с което заразените стават над 2000.

Източник BNO

Японски пасажер от Даймънд принцес, който е бил освободен от 14 дневна карантина също е дал положителен резултат по-късно.

# 8 173
В Германия - докладвани са нови 22 случая. С тях бройката става 72-ма общо.

# 8 174
Нямат количества, естествено. И легла нямат. Затова и се опитват да го изкарат вирусче, т.е. на късмет ще го хванеш ли или не и ако го хванеш няма да ти дадат лекарствата за хив, а ще те пратят при лл за антибиотци, които като нв подействат ... шанс.

Както и да е. Проблемът продължават да са ми неглижиращите опасността туристи, които нямало да ги хване.

Общи условия

Активация на акаунт