Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 941 257
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 8 310
  • София
Тези 3,5% смъртност се разпределят по рискови групи така:

Cardiovascular disease10.5%
Diabetes 7.3%
Chronic respiratory disease 6.3%
Hypertension 6.0%
Cancer 5.6%
no pre-existing conditions 0.9%

# 8 311
Относно онази статия. Има скийн-шотове на мнения на Тесла,  Ели- Мели, aneliya_pan , A-L-I-N-A( нейно мнение не е цитирано, но се вижда името и аватара.)
Писах да ги питам защо така тенденциозно цитират. После ги разгледах във фейсбук. Някаква трагедия са, уж сериозно издание, а са по-жълти от китаец със жълтеница. Смешници.
Междудругото в статията е цитиран и сложен скрийн на една от най-откровените шеги във фейса.
Какво съм изпуснал. Някъде ме били цитирали.
Отворих официалната стат. За съжаления смъртността отново е тръгнала нагоре, 3,42%

# 8 312
Не е съвсем вярно, че оселтамивир т.н. Тамифлу не става. Тайландците бяха едни от първите, които съобщиха, че успешно са излекували тежки случаи точно с коктейл от Тамифлу и лекарства срещу СПИН, а те доста хора са излекували. Също така стават и лекарства за ебола както и хлорохинов фосфат срещу малария. В момента са в тестове и други противовирусни, надявам се бързо да излезнат на пазара.

Иначе поне тамифлу държавата трябва да държи в резерв, ако и това не са направили... Такава пандемия по начало се очакваше да тръгне от грипен вирус. За ебола не знам дали разполагат с лекарства, за СПИН е вероятно да имат нещо, както и малария. Не е лошо някой журналист да зададе тези въпроси.

# 8 313
Каква карантина, бе, хора??? Домусчиев и сие "български бизнес" се чудят как да спрат болничните когато сме реално болни, а вие бленувате да си "кусаме боб" има- няма три седмици дОма, ей така, превантивно??? Няма да я бъде тая, вЕрвайте ми. По-скоро Короната ще си бие камшиците от тук, отколкото "българският бизнес" да ни поеме карантината.

# 8 314
Всеки хранителен магазин, с малко по-хитър маркетинг отдел, би си гарантирал уникални продажби в момента. Достатъчно е определени рафтове да се зареждат значително по-малко и продуктите да се държат в склада.
"Леле, има само 7 пакета ориз? Купувайте!" и така да се вадят малко по-малко... Дори да не си мислил да взимаш ориз, подсъзнателно ще решиш "Абе май не е добре положението, дай да се запася! Я да взема и боб и брашно. И една ракия, ако свърши спирта.". Wink

# 8 315
  • Варна
Не е съвсем вярно, че оселтамивир т.н. Тамифлу не става. Тайландците бяха едни от първите, които съобщиха, че успешно са излекували тежки случаи точно с коктейл от Тамифлу и лекарства срещу СПИН, а те доста хора са излекували.
Това не е вярно, никъде  тайландците не са споменавали Тамифлу.

# 8 316
Това не е вярно, никъде  тайландците не са споменавали Тамифлу.
Оселтамивир, то е същото.
https://www.reuters.com/article/us-china-health-thailand/cocktai … ors-idUSKBN1ZW0GQ

# 8 317
  • В.Търново
Една интересна статия за Коронавируса.
http://www.senzacia-bg.com/2020/02/blog-post_28.html?m=1

# 8 318
  • Варна
Няколко потребители споменават , че лекарствата портив СПИН се дават само на най-тежките случаи , аз не съм толкова сигурна .Тук , в темата се спомена за такива терапии в Индия / при обявени само 3 случая /, в Тайланд / при обявени 43 случая/ и май в Сингапур / 96 бр/ . Случаите, не са толкова много в тези държави , не знаем колко от тях са тежки, но терапията ,която прилагат е тази - с лекарства за СПИН . И в трите държави нямат смъртен случай. В статията ,която пуснах по-рано на китаец от Ухан, разказващ как е преболедувал болестта , та той е написал, че лекарства против СПИН са давали на цялото им семейство. Той е оздравял.

Терапиите, засега  се очертават да са с  противувирусни / имаше точното име на препарата в няколко статии - Ремдезивир ? /  + препарати против СПИН + кислородна подкрепа.  На някои места се появиха данни и за противомаларийните лекарства, но май не се доказа. Това е май до момента.

Стана ясно ,че 80 % изкарват леко и безсимптомно , но останалите 20 % не са хич малка цифра. Отделно ,че рисковите групи са най-застрашени.

# 8 319
  • Варна
агои
Това не е вярно, никъде  тайландците не са споменавали Тамифлу.
Оселтамивир, то е същото.
https://www.reuters.com/article/us-china-health-thailand/cocktai … ors-idUSKBN1ZW0GQ
И все пак статията е от 02.02. и не е потвърдено категорично, че това помага в повечето случаи. Освен това:
Цитат
Another doctor said that a similar approach in two other patients resulted in one displaying some allergic reaction but the other showed improvement.

# 8 320
И все пак статията е от 02.02. и не е потвърдено категорично, че това помага в повечето случаи...

Не е потвърдено категорично, не мисля, че има нещо, което към момента е потвърдено категорично. Споменават различни препарати на етап тестване.

# 8 321
Франция: забраняват се всички събирания на хора над 5 хиляди човека.

BNO

# 8 322
Някой срещал ли е информация дали инфектиран веднага става заразен или е нужно да мине някакъв период, например половин-един ден? Питам, понеже на мен ми е логично да има нужда от някакво време докато вируса се размножи в организма на заразения, а сега по ТВ Мангъров се изказа как едва ли не заразяват те в самолета, слизаш и почваш и ти да сееш в метрото докато се прибереш...
Латентният период е от 1 до 2 дни. Наистина не можеш да почнеш и ти да заразяваш веднага щом си се заразил, но утре или вдругиден започваш.

# 8 323
Тези пък, пет хиляди човека. По 50 не трябва вече да им разрешават.

# 8 324
До каква степен лекарствата против СПИН (синдром на придобитата имунна недостатъчност) подтискат ХИВ (Хюмън имунодефицит вирус)?
Доколкото ми е известно, че лекарствата против СПИН подпомагат имунната система, за да се бори с последствията причинени от ХИВ.
Кислородните апарати работят на принципа да доставят повече концентрация кислород в едно вдишване, в сравнение с околната среда.  Ако човек със здрави бели дробове вдишва от околната среда, концентрацията на кислород в кръвта му е една. Човек със  засегнати бели дробове (където впрочем се настанява и колонизира новия вирус) вдишва от околната среда, концентрацията му ще е далеч по-ниска. В тази връзка идеята на кислородните апарати не е толкова да лекуват коронавируса, а да подпомогнат организма с повече кислород на база 1 бр. вдишване. Впрочем има такива портативни. В белодробната болница, в която майка ми престоя месец и нещо, предлагаха под наем. Във въпросната белодробна болница, имаше изградена система за кислород, така че до всяко легло имаше вентил и достъп до системата, която се захранва централно.

Общи условия

Активация на акаунт