Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 941 492
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 8 355
И ние щяхме да ходим на Гарда за нашия Великден с приятели, но категорично няма да отидем, и те също се отказаха. Добре че резервацията за вилата беше с опция за отменяне, но и да не беше, все тая.

# 8 356
  • Варна
Искам да попитам компетентните на медицинска тематика. Каква е причината през последното десетилетие все повече вируси, пренасяни и засягащи предимно животни (каквито животни има от хилядолетия) да се пренасят върху хора.
И да си задам риторичен въпрос - Lea-Lea, в животно ли се превръщаш......Simple Smile
По-скоро не се пренасят повече, а хората пътуват повече и разнасят вируса.

# 8 357
.                       Аз съм студентка в медицински университет. Ние студентите,на които не ни плащат за работата,продължаваме да ходим на практики в болници и лаборатории,за нас маски няма.

Не разбирам защо си без маска, ама ти си знаеш.
Защото за студентите маски и ръкавици осигурени от отделенията няма. Не само сега, за целия период на следване и практика защитните средства са си тяхна грижа. Проблема е, че в момента те няма от къде да си купят маски, а никой не им отменя упражненията и са всеки ден в отделенията - и в инфекциозно, и в пулмулогия, и в педиатрия.

# 8 358
Искам да попитам компетентните на медицинска тематика. Каква е причината през последното десетилетие все повече вируси, пренасяни и засягащи предимно животни (каквито животни има от хилядолетия) да се пренасят върху хора.
И да си задам риторичен въпрос - Lea-Lea, в животно ли се превръщаш......Simple Smile

Това не е тенденция от последното десетилетие. Това, което се е променило напоследък е размера на човешката популация, подвижността на хората и най-вече достъпът до информация.

# 8 359

Винаги са прескачали вируси от животни. Вируси като морбили и едра шарка например също са зоонотични т.е. с животински произход. Разликата между миналото и сега е, че в днешно време вирусите пътуват със самолети.

# 8 360
Вчера четох за "излекуван" евреин от круизния кораб, който след завръщането си в Израел, отново показва положителен резултат. Днес същата информация излезе за японец, пак от кораба. Излекуван уж, ама не съвсем? Пак се оказва +. Само на мен ли това ми се струва странно? Доколко е вероятно да се презаразят? Излекувани ли са били въобще?
Информация е сигурна, идва от BNO.

# 8 361
Отвратително е това с "защо се вдига паника след като само възрастните и болните мрат". Ами не само те мрат, това първо и второ вие нямате ли майки, бащи, баби, дядовци, близки с хронични заболявания? Какви хора сте вие ей така с лека ръка да махнете, ако си отиде 10% от населението? Знам, че една част от хората са социопати, но ми се вдига кръвното всеки път като го прочета това, много повече отколкото новините за коронавируса. Все пак вируса рано или късно ще го победим, но с тези ще трябва да живеем още дълго време.
Не трупайте имидж като дразните най-интимните зони на човешката психика. Последното го детерминирам със семейство и поколения както и отговорности. Ако не сте доволни от Л. Л. - сменете го-имате право. Ако в кварталната аптека ви продадат без рецепта или в количество, недопустимо за индивидуално лечение-докладвайте по надлежния ред.

# 8 362
За четирите заразени деца в NRW писахте ли? Една фрау, която рабори в детската градина ги заразила. Пак е в Хайнзберг. Има и заразен учител в Зауерланд, което е на няколко километра от работата ми и поне пет колежки са от там.

По радиото в колата чух за потвърден случай на мъж от Кьолн, който също купонясвал по карнавали и сега до дни ще изскочат други случаи там.

До вчера бях на 100 километра, вече съм в епицентър. Спирам детето от училище, пък ако щат да ме съдят.

Последна редакция: сб, 29 фев 2020, 20:10 от Анонимен

# 8 363

Винаги са прескачали вируси от животни. Вируси като морбили и едра шарка например също са зоонотични т.е. с животински произход. Разликата между миналото и сега е, че в днешно време вирусите пътуват със самолети.

Тогава, защо Световната здравна организация не предприеме мащабно проучване, кои животни какви вируси пренасят, за да е ясно предварително, какво би могло да се пренесе от дадено животно към човек. Simple Smile
Задавам и още един въпрос: Има ли вирус, регистриран, който да се пренася от риба? (независимо какъв тип риба)

# 8 364
Стига с тези чудотварни лекарства, който според статии са използвани в Китай, в Тайланд и не знам си още къде. Тези лекарства си имат предназначение, възможно е наистина с някакви отвари от различни лекарства, пациента да се е излекувал, но дали е точно от лекарството, не се знае. По-добре не се запасявайте да се самолекувате с лекарства, без да знаете какви може да са страничните ефекти. Още по малко 100 поста имаше, че това презапасяване ВРЕДИ на наистина нуждаещите се. Не е редно ти вкъщи да имаш 1 дузина антивирусни, а някой който има грип да няма 1 хапче. В тези цифри влизат децата ни бе, замислете се, утре като се разболеят, с какво ще ги лекуваме, като масово хората се презапасяват?! Ставате банални в изказванията си, аз разбирам всеки да се запаси, ама с нещо необходимо, а не да изкупуваме аптеката, защото може би ще ни се случи.
Тука трябва държавата да се намеси, и да наложи ограничение и 1 човек да има право на определено количество лекарства да си изкупи, а не цялата аптека понеже го е страх че идва края на света и се зарежда и подготвя за него. Държавата вместо това да направи, се опитва да предотврати тази паника която изпразва аптектие по възможно най погрешният и неправилен начин, като праща експертите да обясняват че това е по безобидно от грип. А това е изключително грешна политика за овладяване на паниката, защото както виждаме тя на първо място ( и което е най важното) НЕ РАБОТИ, защото няма никакъв ефект а дори засилва паниката защото хората губят и последните капчици доверие в държавата слушайки нейни специалисти като Кантарджиев да обясняват как това е по безобидно от грип и същевременно за нещо по безобидно от грип се карантинират градове, търсят 0-леви пациенти, играят се мачове пред празни стадиони, хора връщащи се от огнища се поставят под карантина, и обикновенният човечец си казва :тия ме работят, това нещо е много по опасно, дори по опасно отколкото го представят медиите, щом държавата ме лъже че е по безобидно от грип, затова отивам да изкупя цялата аптека защото положението ще стане страшно. Такъв ефект имат тия приказки. А 2-ият много вреден ефект от лозунга its just a flu bro е този:
Цитат
Ами не, нека лъжат, нека да обясняват, че е по-леко от грипа, нека всички да се втурнат по почивки, по купони, да се събират огромни тълпи на публични места всеки ден по няколко пъти, нека никой да не се втурва да купува маски, гелове за какво са ви? Нека да се постараем дружно да разнесем вируса, възможно най-надалече и най-бързо за да гарантираме максимум щета. Така де, ако се преструваме, че няма проблем, може и да ни се размине. Както в Чернобил.
Напълно съм съгласен с този коментар на Лили. Защото лозунгът its just a flu с който се опитват да предотвратят опразването на аптеките, гарантира максимум щета.

# 8 365
Вчера четох за "излекуван" евреин от круизния кораб, който след завръщането си в Израел, отново показва положителен резултат. Днес същата информация излезе за японец, пак от кораба. Излекуван уж, ама не съвсем? Пак се оказва +. Само на мен ли това ми се струва странно? Доколко е вероятно да се презаразят? Излекувани ли са били въобще?
Информация е сигурна, идва от BNO.

Излекуван какво значи? Спира да показва симптоматиката. Или правят му тест и установяват, че количеството вирус на единица площ от лабораторното стъкълце е 0, което значи че може просто в тази проба да няма вирус, но при следваща да има.
Вируса дава симптоми когато колонизира, нали така. Т.е. временно е спряло колонизирането, след което при подходящи условия отново е започнало в организма на заразения.

# 8 366
  • София
Смъртността:
80+ years old  14.8%
70-79 years old  8.0%
60-69 years old 3.6%
50-59 years old 1.3%
40-49 years old 0.4%
30-39 years old 0.2%
20-29 years old 0.2%
10-19 years old 0.2%
0-9 years old no fatalities

# 8 367
[

Тогава, защо Световната здравна организация не предприеме мащабно проучване, кои животни какви вируси пренасят, за да е ясно предварително, какво би могло да се пренесе от дадено животно към човек. Simple Smile
Задавам и още един въпрос: Има ли вирус, регистриран, който да се пренася от риба? (независимо какъв тип риба)

Такива изследвания има, но не е възможно да се опишат всички вируси, както и тези, които биха могли да прескочат междувидовата бариера с човека. Има описани десетки хиляди вируси. Например, само човешките риновируси (тези, предизвикващи хремата), описани за сега са около 300. Също така, вирусите са динамични патогени, които мутират непрекъснато. Всяко едно описание е само моментна снимка.

Рибите са много далеч еволюционно от хората, затова и вероятността "рибен" вирус да се развие в бозайник е много малка.

# 8 368
Прилепите по принцип са едни от най-големите "виновници" и досега са предали един куп смъртоносни вируси, къде директно, къде индиректно.

Иначе наистина трябва да се помисли да се сложи край на пазарите и незаконната търговия с диви животни. В Китай сега почнаха да ги гонят много здраво, ама то след дъжд качулка. Иначе и от Африка идват много вируси, а за там нямам надежди за някакъв по-строг контрол.

# 8 369
  • Пловдив
Нима има все още някой да вярва, че вирусът тръгна от прилеп???? Stuck Out Tongue Winking Eye

Общи условия

Активация на акаунт