Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 941 518
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 8 430
Днес минах през аптека, оказа се , че нямат антикоагуланта, който пия. И с него ли се презапасяват?! Абсурд! Това ме притесни малко, но предпочитам да запазя спокойствие, докато дойде момента да трябва да го купя.
По-вероятно е, субстанцията да е от Китай, или да започва криене.
Преди време пак беше изчезнал, защото е от онези лекарства, които изчезват у нас, че ги продават в чужбинско.

Тесла, ходя си с маска и никой не ме гледа като извънземно. Дори попитах аптекарката, която се засили да ме обслужи, дали е болна, или се пази. Само двете бяхме с маски в голяма аптека.

# 8 431
Цитат
Аз не знам дали правилната стратегия е да кажеш "Чака ни ужасно заразно заболяване, което поради оскъдните ни възможности, ще е досто смъртносно, така че се пазете, защото ако не се пазите, ще фалираме и повечето ще измрат" - защото след всички обяснения кое ще фалира и с какви средства разполага държавата, горе-долу това е адекватното описание на ситуацията. Аз силно се съмнявам, че при такава стратегия хората ще се успокоят, ще престанат да се запасяват и ще започнат да си мият ръцете.
Аз не казвам че трябва да ги плашат хората че идва нещо страховито, много по смъртоностни неща има от тая болест, но нещата трябва да се казват както са. А не да се приказват майтапи как грипа е много по опасен от това чудо. За да няма коментари като завчера от една потребителка "еми аз пък няма да си променя начина на живот, и ще си ходя където си искам, не разбирам за какво е тая истерия, заради един обикновен грип". Мислиш ли че тя е чела препоръките на външно министерство, да не се ходи до държави където го има вируса. Тя слуша Кантарджиев  че това нещо е по безобидно от грип и ще ни тегли една м.йна на нас във форума които я нападнахме кое и по важно, кефа или здравето и, и това на близките и като каже: аз на вас ли да вярвам форумните "специалисти" или на професор част от щаба на правителството който казва че това нещо е по безобидно от грип. Еми защо да си отменям почивката заради нещо по безобидно от грип. И пак казвам ако тази стратегия работеше и потушаваше паниката и не се изкупуваха аптеки, ок, да кажем че работи, ползите и са повече от вредите, ама то ползи няма има само вреди.

А за аптеките аз казах какво трябва да направи държавата, ама не го прави. Затова казвам че стратегията и на управление на ситуацията е грешна.

# 8 432
Първи случай и в Еквадор. Човек пристигнал от Испания на 14.02.

# 8 433
Попаднах на една статия във връзка със затварянето на училищата в Япония като мярка за ограничаване на вируса. Интересно ми се стори мнението на нюйоркски преподавател по микробиология и патология.  Ето извадката с гугъл транслейт: "След като получите инфекцията, тя може да остане в състояние на сън и с минимални симптоми. След това можете да получите обостряне, ако намери път в белите дробове", казва Филип Тиено-младши, професор по микробиология и патология в Медицинското училище на NYU.
Tierno каза, че много неща остават неизвестни за вируса. "Не е сигурно, че това не е двуфазно, като антракс", каза той, което означава, че болестта изглежда отминава, преди да се повтори.
Попитан да коментира перспективите за олимпиадата, която ще продължи това лято, Тиерно каза: „Олимпиадата трябва да бъде отложена, ако това продължи ... Има много хора, които не разбират колко лесно е да се разпространи тази инфекция от един човек на друг. "

Източник: https://www.france24.com/en/20200227-japan-orders-nationwide-shu … -over-coronavirus

# 8 434
Може да досадя на някого с това, но не разбирам, с какъв акъл се втурваш към Виена, където има вече потвърдени случаи (държава съседка на Италия все пак, освен това е в Шенген, значи няма граничен контрол и е все едно си пътуваш от София за Бургас). Пак се питам защо държавата не ограничи временно тези придвижвания. Зорлен ли искаме да си внесем корона? Голяма работа, че ще изгубиш малко пари, ако се защитиш от непознат за света вирус, който очевидно има потенциал да се превърне в пандемия (ако вече не е)
Ще си патим точно заради такива хора, които нямат грам мисъл.

# 8 435
  • София - Рим и обратно

На теб  600 болни и 20 умрели  от непознат вирус, без ваксина и лечение и три пъти по- заразен от грипа, малко ли ти се виждат?!?
Зад тези цифри се крият реални хора! Затворили били градове...ами ако тебе те слушат да ги оставят да щъкат навсякъде, може и по- голяма да стане цифрата!

И непрекъснато сравнения с грипа...
20 умрели, всички на преклонна възраст или хронично болни. С всичкия ми респект към тези две рискови групи, които наистина са в риск....както при всяка грипна епидемия. А с какво да го сравняваме - с чушки и домати?
600 заболели са нищо, в сравнение с по 200 умрели за ден от обикновен грип, да! Ти как мислиш? Това е страна с 60 милиона население, застаряващи.

# 8 436
Аз лично смятам, че се крият лекарства, маски, от година и нещо всеки ден съм със спирта, защото като сме навън с малкия няма къде да си измия ръцете и днес отивам до аптеката да си купя отново и само 3 бутилки останали.. е това е невъзможно, влезнах в друга аптека информативно свършил, нито дезинфектанти. За мен лично се крият и ще ги пуснат на по висока цена, това не може до ония ден беше на 6.90 днес го купих на 7.40, скоро ще стане и 20 лв. сигурно. Незнам от вирус, но от глад може и да умрем накрая. Сега всичко ще се вдигне това е много удобен момент, навсякъде се говори само за вируса, а какво ли всъщност правят зад гърбовете ни, ще ни дойде като гръм от ясно небе.....

# 8 437
А от къде тръгна това, че ракията предпазва от вируса?
Ракията наистина помага за унищожаване на вируса. Тръгна от там, че вируса се унищожава само от спиртни препарати, а такива с хлорхексидин не му влияят и не го моря. Както на всички е известно ракията е спиртен продукт и като такъв напълно унищожава вируса. Така, че това не е глупост, а реалност.
Вирусът се унищожава от алкохол с над 60% спиртно съдържание и това важи за почистване на повърхности. Ракията е с алкохолно съдържание 40-50%. Колко ракия трябва да изпиеш, за да наситиш клетките си с 60-70% алкохол?

И аз смятам, че се крият л-ва. С колко парацетамол и нурофен може да се запасиш? Това не е храна да бъде изядена след това, а има срок на годност.

# 8 438
Да, предположих, че това с активите в евро може да прозвучи така, Vapor, но това не значи, че в Европа ще бъде сигурно, може би по-скоро по-сигурно, отколкото в САЩ. Мен ме притесни датата на "предсказанието".

# 8 439
Правителството не може да се справи с епидемия.
1. Няма достатъчен медицински персонал. Дори и да ги мобилизират, както спомена niljaniljo (мисля беше), има доста медици на възраст, със заболявания, които ги освобождават от мобилизация. По статистика (тук се спомена няколкократно) около 80% от мед. персонал се разболява. То и без това и сега не достигат. А и като вземем средната възраст на медиците  и хроничните им заболявания - може и да не остане кой да ни лекува.
Първи отпишете GP- тата: На тях държавата не им осигурява защитни средства, тъй като били ЕТ. Те са искат да си купят, ама няма никъде! Хората  изкупиха маските, а не ги носят.
В болниците всичко е ограничено. Болниците се снабдяват с лекарства от същите складове, както и аптеките. Щом в аптеките няма противовирусни и др. лекарства - то и болниците нямат от къде да заредят. Количествата са им ограничени.
Тесла, и аз съм на твоето мнение - да имаш подръка аналгетици и температуропонижаващи, ама да изкупиш аптеката... няма нужда!

1.Л.Л.или GP са юридически лица и трябва сами да осигуряват практиката си от която печелят. Държавата ги подпомага в кризисни ситуации, за зареждане на консумативи по текущи  и детерминирани цени.
2 Държавата е длъжна да осигури/обезпечи/ лечението на нейните граждани и във форсмажорни обстоятелства. Не визирам частните болници. Къде видяхте бившата Токуда да е заделила легло фонд, обезпечени с кислород при нужда.
Обявиха ви легло фонда и допълнително разкрити легла във вс. болници.
В цялата словесна помия има и и дълг и морал. Засега не липсва на медиците. Ако има нужда от самаряни - включете се

# 8 440
  • В офиса

На теб  600 болни и 20 умрели  от непознат вирус, без ваксина и лечение и три пъти по- заразен от грипа, малко ли ти се виждат?!?
Зад тези цифри се крият реални хора! Затворили били градове...ами ако тебе те слушат да ги оставят да щъкат навсякъде, може и по- голяма да стане цифрата!

И непрекъснато сравнения с грипа...
20 умрели, всички на преклонна възраст или хронично болни. С всичкия ми респект към тези две рискови групи, които наистина са в риск....както при всяка грипна епидемия. А с какво да го сравняваме - с чушки и домати?
600 заболели са нищо, в сравнение с по 200 умрели за ден от обикновен грип, да! Ти как мислиш? Това е страна с 60 милиона население, застаряващи.

Интернет е достъпен за всички, ползвайте го.
https://www.thelocal.it/20200123/flu-outbreak-in-italy-half-a-mi … ck-down-in-a-week
240 умрели за целия грипен сезон, а не 200 на ден. От 3 милиона заразени изобщо. Вероятност 0,008%. При застаряващото население на Италия. От тези 3 милиона колко възрастни и с хронични болести е имало? И не са умрели.

# 8 441
Откъде ги вземате тези 600 души и 20 умрели, това е свръхстара информация, май от вчера. Днес са 890, 21 умрели и 64 критични.
Преди два-три дена извън Китай имаше около 3000 болни, сега са около 6500. Това е увеличение за дни. По две, по две...

# 8 442
Не знам защо реши, че държавата подпомага ЛЛ. Не говорим за цени, говорим за наличност. ЛЛ е съгласен да си закупи, но по складовете няма.
Желание за лечение от страна на медиците не липсва, мисля.

# 8 443
  • на пистата
Скрит текст:
1. По симптомите, както при всяко друго респираторно се лекувате вкъщи, ако положението стане неовладяемо - нетърпима кашлица, неповлияваща се ор антипиретици температура и тн търсите лекарска помощ без значение какво е.

2. Държавата не е длъжна да поддържа наличности от всички лекарства, още по малко пък да се обявява публично с какво и как ще се снабдява. Това, че не се коментира публично не значи, че фирмите не са готови за реакция. Обществени поръчки се правят за болниците веднъж годишно и си имат договор със снабдители, други лекарства извън договора се набавят по друг механизъм, не се тревожете.

3. Кой си няма идея? Как решихте, че след 10 год обучение, години наред тестване на лекарства някой си няма понятие от нежеланите взаимодействия. За да ви успокоя в биг фарма си имаме идея. Лекарите също.

Силно се надявам, че това за кихането на вируса навън беше шега, отказвам да повярвам, че някой може да има толкова ниска здравна култура....

А липсващите лекарства ги няма и по складовете, не ги крият гадните фармацевти Simple Smile[spoilee]
Абсолютно точно!Държавата не е длъжна да ни казва с какво разполага и ако го няма как мисли да си го набави.Бъдете сигурни,че ще го набави ако го няма.
Срам ме е да чета постове във фейсбук какъв е тоя военен където се появява по телевизията.Ами тови военен е лекар,доцент,професор,началник на ВМА и главен лекар на въоръжените сили на Република Българи.И както каза професор Мутафчийски,обменят постоянно информация с колегите си в чужбина.

# 8 444
  • София
А от къде тръгна това, че ракията предпазва от вируса?
Ракията наистина помага за унищожаване на вируса. Тръгна от там, че вируса се унищожава само от спиртни препарати, а такива с хлорхексидин не му влияят и не го моря. Както на всички е известно ракията е спиртен продукт и като такъв напълно унищожава вируса. Така, че това не е глупост, а реалност.
Такваз простотия нечувана от тоз потребител не очаквах. И като се нальокат с ракия по простите хорица, па като им падне имунитета.... ум да ти зайде!
Мнението на тоя трол да бъде изтрито от модерацията, моля.

Общи условия

Активация на акаунт