Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 941 722
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 8 505
  • В офиса
Аз имам един въпрос. Признавам си, че в тази сфера съм много зле, ама ми стана интересно. Какво всъщност е Ro? Аз знам, че това е средна цифра на хора, които заразен човек ще зарази.
Сега гледам, че Ro на ТОРС и МЕРС е между 2 и 5, на грипа 1.3. А сега и въпроса, как грипа, които е по-малко заразен, обиколи света по-бързо от коронавирусът?
На това някой отговори ли? R0, не Ro, това е един човек колко други ще зарази средно.

И на Кафе да отговоря, макар да е дребнаво, от първия ти линк смъртите от грип през 8-Мата седмица са 35, а общия брой смърти от всичко на ден е 214.
Вторият ти линк е научно изследване за корелации, включва както грипа, така и екстремните температури. Не показва умрели от грип, а умрели от всичко, за чиято смърт грипът може да е допринесъл.

# 8 506
Цитат
Първи смъртен случай във Вашингтон.
Лошо, при положение че САЩ са една от най добрите здравни с-ми, така си мисля, все пак тази страна има огромен бюджет за здравеопазване при тях има 68 заразени, и те доскоро бяха една от държавите с най много заразени без  нито 1 починал. Починалият е отразен и в стат., в официалните данни смъртността в САЩ се качва от 0% на 1,47% при положение че болестта е приключила за само 11,76% от техните заразени.

Хора, спрете ги тия заяждания и спорове, последните няколко стр. се напълниха основно с няколко различни заяждания и спорове между различни потребители.

# 8 507
Прочетох стотици постове в тая тема, търсейки  съществена инполезна информация относно КВ. По решителността с която се изказват мнения останах с впечатлението, че тук пишат медицински лица, лабораторни работници, вирусолози, политици готови да управляват страната в тая ситуация и да я изведат до светло бъдеще . Имам само едно питане относно съветите които прочетох.  Щом като вирусът умира при 25-30 градуса, защо да си пера прането на деветдесет.  А и само още един въпрос, не мислите ли, че както ние се отнасяме с природата, така се отнася и тя с нас.

Ще обясня. Който не е имал малки деца няма как да знае.

1. Има разлика във вирус в теб и вирус по дрехите. Когато се налепи нещо по дрехите трябва са се изпере на 90 градуса и това пак не убива всички бактерии в тъканите и трябва и са се пусне на сушилня или да се изглади.

2. При по-топло време вирусите във въздуха не издържат на УВ лъчите, а когато попадне в организма се кара по-леко поради липса на режещ, студен въздух навън.

Става все по безумно, ...като ми се налепи по дрехите... Тия дрехи преди да  влязат в пералнята се допират и до други неща в къщи. Какво следва да си изгоря коша за пране ли...  А относно твърдението,че грип се кара по леко през топло време мисля, че това никога не ви се е случвало и си го казвате ей така ...
Жалко,  имам своите страхове относно КВ, но тук намирам изключително много постове, които с радост нагнетяват още повече страх и напрежение.

# 8 508
Нещо не ми се връзва това. За Китай, че са крили данни, всички сме съгласни. Ама за Италия и че точно там ще се случи, не ми се вярва да е план. Освен СЗО да са следили туристическия трафик и от там да са предположили, че ще е Италия. Или е чисто налучкване на пишещия. Някакси прекалено конспиративно ми идва.
Смятам, че ако е изкуствено пуснат вируса, вече има лекарство и ваксина за него. А няма тепърва да се разработва. На кой му трябва свят без хора (работници)?

# 8 509
Защото грипа се предава и безсимптомно, което го прави много труден за спиране с карантинни и изолационни мерки. И САРС и МЕРС не са се предавали безсимптомно, което е направило изолирането на болните и проследяването на веригите много по-лесно.

# 8 510
За Испания - 39 годишна в Навара, в тежко състояние.

# 8 511
Hermione Granger, не се казва никъде, че вирусът е изкуствено създаден с цел да избие населението. Скрили са и продължават да крият сериозността на положението.
Да налучка точно Италия от всички държави в Европа или дори от 28 държави в ЕС, какъв точно е шансът?

# 8 512
  • София
Скрит текст:
Прочетох стотици постове в тая тема, търсейки  съществена инполезна информация относно КВ. По решителността с която се изказват мнения останах с впечатлението, че тук пишат медицински лица, лабораторни работници, вирусолози, политици готови да управляват страната в тая ситуация и да я изведат до светло бъдеще . Имам само едно питане относно съветите които прочетох.  Щом като вирусът умира при 25-30 градуса, защо да си пера прането на деветдесет.  А и само още един въпрос, не мислите ли, че както ние се отнасяме с природата, така се отнася и тя с нас.

Ще обясня. Който не е имал малки деца няма как да знае.

1. Има разлика във вирус в теб и вирус по дрехите. Когато се налепи нещо по дрехите трябва са се изпере на 90 градуса и това пак не убива всички бактерии в тъканите и трябва и са се пусне на сушилня или да се изглади.

2. При по-топло време вирусите във въздуха не издържат на УВ лъчите, а когато попадне в организма се кара по-леко поради липса на режещ, студен въздух навън.
Може би най-смисления и хубав пост от няколкостотин страници насам!

Апропо, не разбрах - защо конспирацията да е вируса да е в Италия след Китай, по каква причина?  Говоря за онзи, дето уж бил прочел някъде нещо месец преди събитията в Италия.
Благодаря, който ми разясни.

# 8 513
Hermione Granger, не се казва никъде, че вирусът е изкуствено създаден с цел да избие населението. Скрили са и продължават да крият сериозността на положението.
Да налучка точно Италия от всички държави в Европа или дори от 28 държави в ЕС, какъв точно е шансът?

Напротив, точно това се импликира - че е изкуствено създаден. Мен повече ме стресира предупреждението за Бразилия. Там също обявиха случаи.

# 8 514
Тръмп: починалата е жена на 50 год. с придружаващи заболявания. Още 4 човека в САЩ са в тежко състояние.

BNO

# 8 515
  • Germany
Italy - cases: 1,128   deaths - 29   105 serious, 46 recovered
France   - cases :100   deaths - 2   8 serious, 12 recovered

Германия май още не са излезли, но мисля минаха 100.
А, Китай още дават ли официална информация? Аз нещо ги поизпуснах откакто така напредват нещата в Европа. Добре е да се отбележи, че около 50% в Италия го карат леко или безсимптомно.

# 8 516
Как да различим грип от коронавирус?

При грипа има внезапно начало - състояние на разтрисане, температура, главоболие, болки в мускулите и чак на втория - третия ден се появява кашлица
https://fakti.bg/bulgaria/451132-kak-da-razlichim-grip-ot-koronavirus

# 8 517
Нямам представа дали е даван този линк https://www.webcamtaxi.com/en/china/hubei-province/wuhan-huoshen … han-hospital.html , но аз гледам там за заболелите, май е в реално време

# 8 518
Аз не мога да ви изчете, че много пишете, но каква е причината Италия да е най-зле от всички европейски държави по брой на заразените...

# 8 519
Ама за Италия и че точно там ще се случи, не ми се вярва да е план. Освен СЗО да са следили туристическия трафик и от там да са предположили, че ще е Италия. Или е чисто налучкване на пишещия. Някакси прекалено конспиративно ми идва.
Аз пак ще се повторя... Нека не подценяваме изкуствения интелект. Всички големи световни организации имат специални отдели, които се занимават с потока от информация и ползват специфичен софтуер за филтриране и анализ на данни. 30 януари е датата на съобщението от анонимния подател и датата, когато официално се съобщава за двамата болни китайци на круизния кораб в Италия с предположение за корона. СЗО може би са имали информацията ден по-рано. А може вече да е имало и информация за повече от нормалното случаи на пневмония в Италия. В СЗО работят с данни. Как ги представят пред световната общност е отделен въпрос.

Общи условия

Активация на акаунт