Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 941 651
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 8 565
Скрит текст:

Пак питам, защото никой не ми отговори - как разбират че всички тези зачестили случаи на остри вирусни респираторни инфекции напоследък, се дължат на грип и други вируси, а не на корона вируса, като се не правят изследвания на всички пациенти с такива симптоми. Нали в Италия вируса точно така е навлязъл толкова дълбоко в страната - отначало случаите са били като тези на грип и други вируси и никой не е подозирал че е корона, защото не са правени изследвания.
Имам съвсем основателни подозрения и че при нас ще стане така - на ден се проверяват 10-20 случая от стотиците случаи с грипоподобни симптоми на ден, които без изследвания с лека ръка ги класифицират като обикновен грип или не знам си какво там...

Много е основателно съмнението ти. Всички мислим, че вирусът вече е тук, но не е открит.
Може да са решили да изследват по-малко хора, за да не гръмне системата. Знам ли.

# 8 566
Не може да се тества всеки с хрема и кашлица, освен ако доказано не е имал контакт с болен преди това или не пристига от епицентър.Ще се задръсти системата и нищо няма да хванем. Както преди казах най-удачно е всяка пневмония, която доказано не е грип да отива на тест за коронавирус. Така има шанс да хванат нещо и да почнат да разплитат.

# 8 567
  • Другата България
Доколкото ми е известно, няма ограничение на тестовете за грип.
Всеки, който смята, че е болен от грип, може да си направи изследването/теста, става много бързо.
ОПЛ-тата също го правят, може и в РЗИ.
Когато има грипоподобни симптоми, не за всяка хрема и кашлица да се тича за тест.

# 8 568
Днес, само в една от всичките към 5-10 аптеки в квартала ни видях, че има най-обикновени маски. Цената на една маска беше 2,90 лв. Не си купих.

# 8 569
И откъде аз ще знам кой ме е заразил?

# 8 570

Откъде е знаел, че ще е точно Италия?
Първият случай в Италия е бил на 31-ви януари, точно на датата на публикацията.
Във Франция е регистриран първият случай за Европа още на 24-ти януари в Bordeaux.
В Германия първият случай е на 27-ми януари и има предполагаемо огнище.

The majority of the COVID-19 cases in January and early February originated from Webasto headquarters in Bavaria. A total of 14 employees and family members tested positive and were treated at München Hospital in Schwabing.

# 8 571
Днес, само в една от всичките към 5-10 аптеки в квартала ни видях, че има най-обикновени маски. Цената на една маска беше 2,90 лв. Не си купих.

Отнемане на лиценза и други наказания би трябвало да озаптят някои от спекулантите. Държавата обаче е по-заета с това да замазва очите на народа, отколкото да вземе мерки.

# 8 572
  • Другата България
И откъде аз ще знам кой ме е заразил?
Ти няма как да знаеш кой те е заразил, но можеш да си спомниш с кого си контактувал и е бил рисков, ако е имало такъв. Ако не е имало, значи е станало случайно. По-важното е ти ако си болен да ограничиш контактите си, и да кажеш с кого си контактувал ти, за да се търсят следващите по веригата за карантина или изследвания.

# 8 573
  • София
Защо в аптеката са продавали маската за 2,20? Защо кръглия олигофрен, който избрахте 3 пъти за прайм министър, не вземе нещата в ръце или каскета, дето щял да бори и той не знае какво?

# 8 574
Щом анонимният пишещ има връзки в СЗО или информационния им отдел, нищо чудно и самият той да работи за тях, вече се знае - вирусът е в Европа, по-точно в Италия.
Вие лично видяхте ли това писание в първата десетдневка на февруари или айде преди 20-ти???
Не разбрах точно въпроса. Less описва в постинга си под цитата, че въпросният анонимен според неговите твърдения  е имал приятели в СЗО.

# 8 575
Не може да се тества всеки с хрема и кашлица, освен ако доказано не е имал контакт с болен преди това или не пристига от епицентър.Ще се задръсти системата и нищо няма да хванем. Както преди казах най-удачно е всяка пневмония, която доказано не е грип да отива на тест за коронавирус. Така има шанс да хванат нещо и да почнат да разплитат.

Лили, така е. Но в Италия нали точно по този начин се разплете?  Възрастният мъж, който първи почина, не е имал никакви доказани контакти. И добре, че за младия мъж са казали, че вечерял с човек, идващ от Китай ( който се оказа здрав!). Ако бяха тествали първо идващия, нямаше да тестват нито младия мъж и жена му, нито хората, с които са били в контакт. И още нямаше да се знае.

Аз минах на домашни маски, казах ви вече. Добре стават, дано и да пазят. Виждам, че този нетъкан текстил е доста по-тънък от маските в аптеките.

# 8 576
  • София
В Гърция има нов случай - пети поред. Приятелка на първата диагностицирана в Солун. Линкът е на гръцки https://www.iefimerida.gr/ellada/koronoios-pempto-kroysma-stin-ellada

# 8 577
В САЩ нещата не изглеждат добре, 1-во че те преминават през шока на 1-вият смъртен случай при тях, а и имат вече цяла редица случаи с неизвестен произход на заразяването. Което говори за предстояща епидемиологична обстановка. Ситуацията в САЩ ми изглежда тревожна.

Има жена, която не е пътувала наскоро до рискова зона и не е била в контакт с вече заразен човек. Жената е от окръг Санта Клара. Там вече е имало два случая на заразата, които не са свързани един с друг, но и 2-мата заразени са пътували до Китай. (Явно там огнище стартирано от пътувалите до Китай, което още не са разплели и веригите на препредаване там не са прекъснати).

В сряда властите на Калифорния съобщиха за първи случай на зараза от неизвестен американски източник. Този случай беше открит в окръг Солано в северната част на щата, на 150 километра от Санта Клара. Там пациентът не е пътувал до рискова зона, нито е имал контакти с носители на вируса.

Трети случай на зараза от неизвестен източник в САЩ бе регистриран в щата Орегон. Заразеният не е пътувал наскоро, нито е имал установен контакт със заразен човек. Той е в изолация в болница и е имал контакт с хора от начално училище. Случаят е регистриран в окръг Вашингтон, близо до Портланд. Над 60 случая на зараза бяха регистрирани в САЩ.

САЩ отлагат до второ нареждане специалната среща на върха между САЩ и Асоциацията на държавите от Югоизточна Азия (АСЕАН) заради епидемията. Срещата трябваше да се проведе в Лас Вегас на 14 март.

Започнало се разследване и откъде е дошла заразата при случая в Монако. В Ница се лекува и 23-годишна жена от Кан, която е била на седмицата на модата в Милано и която е в стабилно състояние.
https://nova.bg/news/view/2020/02/29/279649/втори-случай-на-заразен-с-коронавирус-в-сащ-от-неизвестен-източник

# 8 578
Доколкото ми е известно, няма ограничение на тестовете за грип.
Всеки, който смята, че е болен от грип, може да си направи изследването/теста, става много бързо.
ОПЛ-тата също го правят, може и в РЗИ.
Когато има грипоподобни симптоми, не за всяка хрема и кашлица да се тича за тест.
Въпроса е че личните лекари не правят тестове за грип като отидеш при тях. Казват ти, че имаш вирусна инфекция и те пращат да се лекуваш вкъщи. Аз лично почти всяка зима карам някаква вирусна инфекция, на 50 г. съм и досега НИКОГА, АМА НИКОГА личния ми лекар не ми е правил тест от какъв точно вирус съм болен. Пише ми в болничния лист "остра вирусна инфекция ОВИ" и толкова. Нито изследвания, нито нищо. Е как пък разбраха че зачестилите случаи на ОВИ напоследък са били от грип, като не се изследва всеки човек.
Освен това, защо да не ходим да се изследваме при всяка кашлица - нали кашлицата е основен симптом при корона вируса? Защо да не се изследваме тогава?

# 8 579

Откъде е знаел, че ще е точно Италия?
Първият случай в Италия е бил на 31-ви януари, точно на датата на публикацията.
Във Франция е регистриран първият случай за Европа още на 24-ти януари в Bordeaux.
В Германия първият случай е на 27-ми януари и има предполагаемо огнище.

The majority of the COVID-19 cases in January and early February originated from Webasto headquarters in Bavaria. A total of 14 employees and family members tested positive and were treated at München Hospital in Schwabing.

Добре де, откъде СЗО ще знаят, че е Италия? Единствения вариант е, Италия да е имала някакви предположения за които СЗО е знаел, но не и хората. По интересно е, защо не се споменава Иран? Като и там нещата очевадно не са от вчера.

Общи условия

Активация на акаунт