Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 941 416
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 8 580
  • София
Защо в аптеката са продавали маската за 2,20? Защо кръглия олигофрен, който избрахте 3 пъти за прайм министър, не вземе нещата в ръце или каскета, дето щял да бори и той не знае какво?

Маските и спиртът са консумативи, които не подлежат на регулация на цените, увеличението на цената идва от доставчика, не от аптеката. Затова и с тях се спекулира най-много, изкупуват се и се продават на черно. И не виждам как ше се спре това.

Лекарствата от друга страна подлежат на регулиране и имат пределна цена, над която не може да се отпускат, та никой по веригата няма сметка да ги крие. Просто се разграбиха, няма и по складовете. За обявите в олх апелирам да сигнализирате до МЗ или ИАЛ, те имат задължение да санкционират за продажба без лиценз.

# 8 581
nia_r, да, възможно е. Няма как да знаем с какви доклади са разполагали СЗО тогава. Но, обявяването на Италия в поста и месец по-късно избухването на епидемията там, доказва само едно - че тази страна е била нарочена поради някаква причина да бъде първата обявена почти месец по-късно. Което отново подкрепя факта, че не е случайно написаното. Имало е информация, знаело се е много по-рано.
Ами ако, всичко останало също е вярно?

Снежана, да, мисля, че под "will collapse" говори за борсата.

# 8 582

Пак питам, защото никой не ми отговори - как разбират че всички тези зачестили случаи на остри вирусни респираторни инфекции напоследък, се дължат на грип и други вируси, а не на корона вируса, като се не правят изследвания на всички пациенти с такива симптоми. Нали в Италия вируса точно така е навлязъл толкова дълбоко в страната - отначало случаите са били като тези на грип и други вируси и никой не е подозирал че е корона, защото не са правени изследвания.
Имам съвсем основателни подозрения и че при нас ще стане така - на ден се проверяват 10-20 случая от стотиците случаи с грипоподобни симптоми на ден, които без изследвания с лека ръка ги класифицират като обикновен грип или не знам си какво там...
и
И аз това се чудя, защото и аз съм с температура от четвъртък, а днес лекарствата не успяха да я свалят, имам и затруднено дишане. Днес казаха, че в Сащ има случаи на хора,които не са пътували,нито са имали контакт с пътуващ,но са с положителни резултати.

# 8 583
Това с кога отиваш и кога не отиваш, а се обаждаш на ЛЛ, е оставено на обикновения гражданин. Той трябва да прецени по симптомите си дали е корона, ако се съмнява - звъни по тел, ЛЛ преценява по телефон? и се задейства протокол за корона вирус. Ако гражданинът Х не се съмнява, че е корона вирус, отива пред кабинета и чака да го прегледат за грип?
Протоколът на каталунците повече ми вдъхва доверие.

# 8 584
  • При семейството си
Щата Вашингтон обявява извънредно положение

CDC: Три нови потвърдени случая. Единият от тях е починал.

BNO

Какво точно включва това извънредно положение, може и с препратки към линкове.

# 8 585
  • София
Скрит текст:

Пак питам, защото никой не ми отговори - как разбират че всички тези зачестили случаи на остри вирусни респираторни инфекции напоследък, се дължат на грип и други вируси, а не на корона вируса, като се не правят изследвания на всички пациенти с такива симптоми. Нали в Италия вируса точно така е навлязъл толкова дълбоко в страната - отначало случаите са били като тези на грип и други вируси и никой не е подозирал че е корона, защото не са правени изследвания.
Имам съвсем основателни подозрения и че при нас ще стане така - на ден се проверяват 10-20 случая от стотиците случаи с грипоподобни симптоми на ден, които без изследвания с лека ръка ги класифицират като обикновен грип или не знам си какво там...
Цитат
и
И аз това се чудя, защото и аз съм с температура от четвъртък, а днес лекарствата не успяха да я свалят, имам и затруднено дишане. Днес казаха, че в Сащ има случаи на хора,които не са пътували,нито са имали контакт с пътуващ,но са с положителни резултати.
Немалко време сте с температура, затрудненото дишане може да е от нея. Направихте ли 'теста" за дробове със задържане на въздуха за 10 секунди, през които ако ви прекъсне кашлица, задължително е да се обадите на горещия телефон в Бг?

# 8 586
Какъв им е протоколът?

# 8 587

Откъде е знаел, че ще е точно Италия?
Първият случай в Италия е бил на 31-ви януари, точно на датата на публикацията.
Във Франция е регистриран първият случай за Европа още на 24-ти януари в Bordeaux.
В Германия първият случай е на 27-ми януари и има предполагаемо огнище.

The majority of the COVID-19 cases in January and early February originated from Webasto headquarters in Bavaria. A total of 14 employees and family members tested positive and were treated at München Hospital in Schwabing.

Добре де, откъде СЗО ще знаят, че е Италия? Единствения вариант е, Италия да е имала някакви предположения за които СЗО е знаел, но не и хората. По интересно е, защо не се споменава Иран? Като и там нещата очевадно не са от вчера.

От 30.01 - Италианският министър на здравеопазването Роберто Сперанца е предложил свикване на спешна среща на министрите на здравеопазването от ЕС, за да се обсъди разпространението на коронавируса в Европа. “Ситуацията е много сериозна, не трябва да се подценява.”

https://www.monitor.bg/bg/a/view/novi-sluchai-na-koronavirusa-sz … izvynredno-187263

# 8 588
Първи потвърден случай в Република Ирландия - мъж , който скоро се е върнал от Се

https://www.irishtimes.com/news/health/coronavirus-case-of-covid … epublic-1.4189306верна Италия.

# 8 589
Снежана, да, мисля, че под "will collapse" говори за борсата.

Не е трудно за един инвеститор да си ги сметне тия неща, на фона на глобална заплаха от вирус, за който има инфо, че заразява всичко живо, не е невероятно това предположение, че криза ще ни удари. Той като го е писал 60млн Китайци вече не работиха. Ама тия противоречиви писаници, нещо не се връзват, ако този вирус е два пъти по заразен от това, което СЗО казва, как тогава ще има толкова малко заразени, до сега трябваше да са много повече. За Бразилия и прилепите не изключвам, че може да казва истината.

# 8 590

Откъде е знаел, че ще е точно Италия?
Добре де, откъде СЗО ще знаят, че е Италия? Единствения вариант е, Италия да е имала някакви предположения за които СЗО е знаел, но не и хората.
Или от доклади на правителството на  Италия към СЗО, или от доклади, които те си набавят по друг начин.
Приятелят на финансиста му споделя, че първо ще е Италия, той го пише в онзи форум, никой не му вярва, 20 дни по-късно избухва епидемията.

# 8 591

Лекар, веднага. Не заради коронавируса. Просто това е симптом, който заслужава повишено внимание и трябва да се прегледаш.

# 8 592
Цитат
Според мен не сте с коронавируса, защото в България все още е малко вероятно да имаме неоткрито огнище водещо до случаи на заразяване с неизвестен произход, подобно на САЩ, ние дори не сме официално открили нито един болен а те имат над 60. След като не сте пътували или сте нямали контакти с хора връщащи се от рискови зони е много малко вероятно да става дума за коронавирус.

# 8 593
  • София
Детенцето на моя приятелка е с потвърден грип тип В, тами флу няма, обиколи три квартала, сега пътува към центъра. Поръчка за 150лв от олх не си струва, защо приемът ще се забави..
Грозна работа, наистина.

# 8 594
Инкубационния период е доста дълъг - 2 до 28 дни. За мен това е обяснението. За сега масово завърналите се от Северна Италия се разболяват. Във всички страни освен в нашата. Може би всички в БГ са на солидна ракия за пречистване.

Общи условия

Активация на акаунт