Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 941 722
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 8 595
  • Mediterraneo
Четвърти случай в Мексико и втори в Бразилия, всички привнесени от Италия.

# 8 596
Няма как да знаеш дали не си имал контакт с пътувал.Например на касата в магазина не знам кой къде е бил,болен ли е, здрав ли е....

# 8 597
И това е вярно, но все пак е много малко вероятно, ако вирусът го има в България, той не може да остане дълго скрит, рано или късно ще се покаже. Аз единствено се притеснявам да не го открием със закъснение както Италия, иначе е невъзможно ако е тук да остане дълго време скрит. И затова казвам че е малко вероятно да се е заразила щом не е пътувала и е нямала контакти с пътували.

# 8 598
Може, ако имаме симптоми, но не да ходим, а да се обадим.

# 8 599
ако този вирус е два пъти по заразен от това, което СЗО казва, как тогава ще има толкова малко заразени, до сега трябваше да са много повече.
Това е написал, че още тогава е имало 120, 000 заразени китайци, а относно това дали сега показват истинския брой на заразените в Италия и въобще в Европа...не зная вече.
Възможно е да искат да печелят всеки един ден и колкото се може по-плавно да поднасят информацията.
Не ми се вярва италианското правителство да не е знаело. Спешна среща със здравните министри на ЕС, инициирана от Роберто Сперанца на 31-ви януари само заради един заразен при тях?!

# 8 600
Божеее....в ОЛХ е пълно с обяви за маски????поне 200!!!

# 8 601
Детенцето на моя приятелка е с потвърден грип тип В, тами флу няма, обиколи три квартала, сега пътува към центъра. Поръчка за 150лв от олх не си струва, защо приемът ще се забави..
Грозна работа, наистина.
Искаш ли да ти кажа нещо също толкова грозно.
Идиотите са изкупили и ВСИЧКИ професионални противопрахови маски по магазините за строителни материали и специализираните магазини за работно облекло и лични предпазни средства. А тези маски са жизнено необходими за работниците които работят в запрашена среда. Никой работник не се запасява с подобни маски, защото на никой не му е хрумвало, че идиоти ще изкупят праховите маски за да се защитават с тях от вируси!!! Кой може да му хрумне подобна идиотия.
И сега за работниците маски против прах няма. Ще работят в праха и ще дишат мръсотията заради простаците изкупили противопраховите маски. Изроди.

# 8 602
Ето една статия , където хората не знаем какво да правим и къде да се обърнем.
Накрая пак ние виновни. Но пък и тези идващи от Италия ми писна поне на мен.
Толкова безотговорно, че няма на къде. Няма и да се спрат поне 2 месеца. Около мен всеки ще пътува сега за 3 март, даже са тръгнали из страната, в чужбина и не знам къде си. Писна ми вече наистина.
Копирах я направо статията, извинявам се, ама побеснях. Защо 14 дни, оказа се 28дни май трябва изолация на цялото семейство.
"30-годишен мъж от Кюстендил със съмнения за коронавирус постави медицински лица под карантина с действията си. Той се е прибрал от Италия на 20 февруари, не се е чувствал добре и е отишъл при личният си лекар за преглед в поликлиниката. В момента е настанен във ВМА.

„Човекът се е завърнал от Италия и в рамките на 14 дневният период през, който трябва да бъде доброволно изолиран в дома си, заболява с грипоподобна симптоматика. И вместо да се обади от вкъщи по телефона на личният лекар или на 112 или на неотложен кабинет, болният отива директно в поликлиниката в кабинета на личният лекар.

В резултат на което личният лекар и медицинската сестра ще бъдат под карантина 14 дни. И ако гражданите постъпват по този начин има вероятност да няма кой да ги лекува в един момент“, заяви експертът от РЗИ д-р Илияна Кръстева пред "Дарик".

От РЗИ-Кюстендил призовават всички, които са се прибрали от Италия или Китай да не ходят при личните си лекари , а да се самоизолират за 14 дни. Съпругата и детето на мъжа са уведомени да не ходят съответно на работа и на училище."

# 8 603
Първи случай и в Люксембург.

# 8 604
  • София
Детенцето на моя приятелка е с потвърден грип тип В, тами флу няма, обиколи три квартала, сега пътува към центъра. Поръчка за 150лв от олх не си струва, защо приемът ще се забави..
Грозна работа, наистина.
Искаш ли да ти кажа нещо също толкова грозно.
Идиотите са изкупили и ВСИЧКИ професионални противопрахови маски по магазините за строителни материали и специализираните магазини за работно облекло и лични предпазни средства. А тези маски са жизнено необходими за работниците които работят в запрашена среда. Никой работник не се запасява с подобни маски, защото на никой не му е хрумвало, че идиоти ще изкупят праховите маски за да се защитават с тях от вируси!!! Кой може да му хрумне подобна идиотия.
И сега за работниците маски против прах няма. Ще работят в праха и ще дишат мръсотията заради простаците изкупили противопраховите маски. Изроди.

Не само те - медицински персонал, стоматолози, частни центрове. Сега тези хора ще си рискуват здравето и живота. И това, за няколко лева печалба.

# 8 605
  • София

Добре де, откъде СЗО ще знаят, че е Италия? Единствения вариант е, Италия да е имала някакви предположения за които СЗО е знаел, но не и хората. По интересно е, защо не се споменава Иран? Като и там нещата очевадно не са от вчера.
Защото целият този фейк е сътворен преди няколко дни и е качен в някакви странни сайтове, като се имитира, че е бил част от някакъв форум, където всъщност не е бил.

# 8 606
Всичко, което ни плаши и не ни харесва сме склонни да приемем за фейк.

# 8 607
Преди няколко дни се опитах да си поръчам дезинфектант за ръце, който ползвам от много време. В аптеките го нямаше  и потърсих онлайн. Намерих го в наличност и поръчах два. Потвърдиха ми поръчката, а след това ме уведомиха, че вече нямат в наличност. Извиняват се и предоставят линк, в който в червено информират:

“Πopaди зaвишeнoтo тъpceнe нa Живaceпт, пpoдиĸтyвaнo oт мacoвaтa пcиxoзa oт Kopoнaвиpyc ĸoличecтвaтa мy ca пoчти изчepпaни нaвcяĸъдe, a зa нoви бpoйĸи нa тoзи eтaп нe пoлyчaвaмe пoтвъpждeния oт пpoизвoдитeля мy”.

# 8 608
  • Germany
Това е за Германия, който се интересува:
Bremen: 1
Lower Saxony: 1
Schleswig-Holstein: 1
Hamburg: 2
Hessen: 3
Rhineland: 3
Bavaria: 4
Baden-Württemberg: 15
North Rhine-Westphalia: +65

# 8 609
Немците също са започнали да се запасяват с храна.
https://www.dw.com/bg/германците-се-запасяват-с-храна-заради-коронавируса/a-52582831
Явно навсякъде по света хората не могат да разберат че храната няма да свърши. Никъде по света не е свършила в градовете поставени под карантина. За какво е това презапасяване не мога да разбера. Всъщност единствената логика в това и да се изкупуват лекарства е че ако се влоши положението да не ти се налага да излизаш, за да не се заразиш.

Например в България много лесно може да се пресече опразването на аптеки. Налага се максимално количество лекарства което един човек може да закупи, и то само от да речем ограничен брой вид. А не влизаш в аптеката и я изкупуваш половината и 100 вида лекарства за които е ясно че не може да си болен от всичко това а ги изкупуваш или за да ги складираш в мазето или с цел спекула.

Общи условия

Активация на акаунт