Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 941 753
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 8 625
Цитат
Aко правилно разбирам всъщност германското правителство е съставило такъв препоръчан списък преди 4 години, а сега журналистите са го раздухали. Един вид журналистическа работа, а не правителствена.
Може и така да е, по принцип такава реакция на правителството би показала слабост, защото между редовете казва: Не сме сигурни че ако нещата се влошат ще можем да подсигурим доставки на храни и електроподаване затова запасявайте се и си купете газови котлони.

Цитат
И влизаш в следващата аптека и си купуваш още веднъж това количество, после в трета и тн.
Това също според мен може лесно да се парира, въвежда се плащане само с карта и се въвежда извънреден закон който наруши позволените количества, следва такава и такава санкция, по картата ще се установи, кой в колко аптеки е влизал и какво е купувал.

# 8 626
Цитат
Телса, германското правителство излезе със списък, който включва и храна за 10 дни, свещи, фенери, газов котлон и др. с които всеки да се запаси.
Значи затова са почнали да се запасяват менците. Това говори че немското правителство се опасява че епидемията на тяхна територия вече е неизбежна, с оглед на широкото разпространение по градове.

Мисля че техният здравен министър обяви вече, че страната е пред епидемия.

# 8 627
В кой онлайн форум??? Първоначално не дадохте никаква връзка към никакъв форум
Бях го дала. Не сте ми прочел първия пост до края. Линкът е най-долу в поста, както и написах.

# 8 628
  • При семейството си
Първи случай и в Ирландия.

Телса, германското правителство излезе със списък, който включва и храна за 10 дни, свещи, фенери, газов котлон и др. с които всеки да се запаси.

Потребителка, живееща в Германия, разясни за този “списък”. Стандартен,  изготвен от немския еквивалент на “Гражданска защита”. Не е специално изготвен за вируса или сегашната ситуация. Днес говорих с роднини в Германия, с две малки деца. Представете си и те живеят, пътуват в рамките на страната, не са “изпълнили” никакви списъци.

# 8 629
  • София
очевидни неща, които издават фейка- например че го няма в оригиналния форум, а само в съмнителни уеб архиви и т.н.
??? Оригиналният форум е 4plebs.org
archiv e поддомейнът му.
Говорите несъстоятелни неща.
Oригиналният форум, в който се твърди, че било пуснато е 4chan a това 4plebs не е форум, а "4plebs is a community run archive of 4chan.org". Т.е. място което уж било архив на форума 4chan, където такъв пост НЯМА. Е ако не правите никаква разлика между форум и community run archive - т.е. нещо в deep web-a, извинявайте, ама сте напълно некомпетентна и на това отгоре виновна за разпространяване на фалшиви новини.
 Наистина си има AI модели за моделиране на епидемии, но тук случаят не е такъв.

# 8 630
  • Варна
Потребителка, живееща в Германия, разясни за този “списък”. Стандартен,  изготвен от немския еквивалент на “Гражданска защита”. Не е специално изготвен за вируса или сегашната ситуация. Днес говорих с роднини в Германия, с две малки деца. Представете си и те живеят, пътуват в рамките на страната, не са “изпълнили” никакви списъци.
Ами жалко ако не са го изпълнили. Утре ако обявят карантина и има затруднения в доставките/ затворени магазини/, те първи ще писнат.

# 8 631
raptor, не ми скачайте. Ако според вас няма връзка между 4chan и 4plebs, прочетете каква е. Не ме карайте сега да проверявам Whois-a и на двете.
Бях дала линк към archive.4plebs.org още в първия си пост по въпроса. Защо не го прочетохте до края, вместо да търсите???

# 8 632
Медиите в Германия  публикуваха отново стандартен списък с храни и вещи, който е препоръчителен при природни бедствия и катаклизми.  Медийни сензации на гърба на народа, използвайки притеснението покрай короната.
Да, забелязва се усилено пазаруване, но магазините се зареждат отново и отново. Това, което липсва трайно, са маски. На доста места са изчерпани дезинфекциращи гелове и кърпички.

# 8 633
  • София
Ами жалко ако не са го изпълнили. Утре ако обявят карантина и има затруднения в доставките/ затворени магазини/, те първи ще писнат.
Aз на практика съм преизпълнил техния с изключение на водата, но все си мисля, че водата няма как да стане проблем при положение, че живея в близост до няколко минерални извора и Витошки чешми.

# 8 634
Много Ви моля спрете да дрънкате глупости, попитах 10 живущи човека в Германия, всички ми се смеят за този "списък". Никой не е чувал такова нещо. Ставате смешни вече с тези приказки.

# 8 635
  • В тъмната гора.
Четох, четох и не мога да не пиша. Просто няма да е честно, особено като прочетох, че дечица са се разболели от грип тип Б и няма тамифлу.

Аз съм диабетик и преди близо седмица май ме забръсна новата вълна от грипен вирус тип Б, за който толкова говори главния епидемиолог на държавата. Минах изцяло на концентрат от самбукус нигра /черен бъз/ и не съм изпила нито едно помощно хапче. Оводняване, стриктно следене на кръвната захар, лека и питателна храна, съобразена със заболяването и толкова. Първите два дни ми беше зле, едва не припаднах пред един магазин, но още на четвъртия ден бях значително по-добре, а сега на шестия ден съм почти излекувана.

Пиша го това, заради хората с хронични заболявания и онкоболните. Особено онколоните, знаете, че е препоръчително ежегодно да приемате от тази билка, толкова добре се отразява на организма и пази от рецидиви.
Много ме е страх от новия вирус и поради тази причина пробвах да се лекувам без хапчета, а не като всяка година да ходя при личната да ми изписва допълнителна доза антибиотик. Исках да видя дали ще издържа и ще се излекувам ли.

Дори с цената да стана смешна в очите на редица "компетентни" съфорумци, реших да напиша за моя експеримент и на един да помогна е от полза.

Трябва да се снабдя с още от концентрата и се надявам в края на сезона годността да е адекватна. Има и сиропчета за деца със самбукус и ехинация. Но специално аз ползвах концентрата и само за него мога да гарантирам.

# 8 636
  • Варна
Да, забелязва се усилено пазаруване, но магазините се зареждат отново и отново. Това, което липсва трайно, са маски. На доста места са изчерпани дезинфекциращи гелове и кърпички.
Магазините зареждат, но ако се наложи карантина като в Китай вероятно е магазините да затворят. Все пак продавачите не са войници.

# 8 637
  • София
raptor, не ми скачайте. Ако според вас няма връзка между 4chan и 4plebs, прочетете каква е. Не ме карайте сега да проверявам Whois-a и на двете.
Бях дала линк към archive.4plebs.org още в първия си пост по въпроса. Защо не го прочетохте до края, вместо да търсите???
Проверявайте колкото искате whois, резултата е интересен Simple Smile Цялата работа е написана преди максимум няколко дни за да се прави някой на Нострадамус или по-лошо- да пуска слухове и манипулира пазара.

# 8 638
Цитат
въвежда се плащане само с карта
Тесла, как си представяш бабите и дядовците да плащат с карта?

_Мishel_ , не всеки може да пие черен бъз. Направих си есента, но не смея да го пия. Срещнах в едно интервю, че не е препоръчително при хора на антикоагуланти. А такива са много.
Разбира се , не мога да го твърдя със сигурност, че не е подходящо.  Просто мен ме достраша да го пия.

# 8 639
  • При семейството си
Хексе, ти в Германия ли живееш?

Общи условия

Активация на акаунт