Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 941 305
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 8 640
  • Варна
Хексе, ти в Германия ли живееш?
Защо питаш?

# 8 641
Аз съм в района с над 60 потвърдени случая на Корона, магазините ни са празни от два дни, не смогват да ги заредят. Няма хляб от два дни, ако се отиде рано сутрин ще се намери, до 10 сутринта се опразва. Няма тоалетна хартия, консерви, паста, и сапуна в ДМ беше свършил.
Много необичайно ми се стори този списък с, който излезе правителството днес.
Затвориха само училищата, в които има случаи на Корона, синът ми трябва да е на училище в Понеделник.
Отлагат концерти, събирания на народ и др.

# 8 642
  • При семейството си
Да знам като “първоизточник” ли репликираш или на общо основание?

# 8 643
  • София
Да, забелязва се усилено пазаруване, но магазините се зареждат отново и отново. Това, което липсва трайно, са маски. На доста места са изчерпани дезинфекциращи гелове и кърпички.
Магазините зареждат, но ако се наложи карантина като в Китай вероятно е магазините да затворят. Все пак продавачите не са войници.
И в Китай и в Италия под карантина са все някакви периферни градове, не столици. Тук дори София да пламне, карантина няма да сложат- ще си оставят епидемията да си се развива. Никоя държава няма да може току така да си наложи затваряне на столицата. Интересен въпрос все пак защо огнището в Италия не е в голям град, защо и на други места не почва от столиците.

# 8 644
Много Ви моля спрете да дрънкате глупости, попитах 10 живущи човека в Германия, всички ми се смеят за този "списък". Никой не е чувал такова нещо. Ставате смешни вече с тези приказки.
Кое му е смешното на списъка?  Кажи, че да се посмеем и ние.
Аз го намерих с два клика. Може да не е някакъв специален списък за тази ситуация, но съдържа съвсем логични неща като храна, вода, медикаменти, документи. Нищо смешно.

# 8 645
  • София
В Гърция заразените вече са 7, единият мъж е пътувал в Италия.

# 8 646
Изключвам вероятност да затворят магазините. Може в крайна ситуация да има график, намалено работно време, някаква организация за достъп, но пълно затваряне на всички - не.

# 8 647
raptor, момент, за какъв deep web ми говорите?!! Тази публикация е ИНДЕКСИРАНА от Google. Знаете ли какво значи това и как го свързвате с dark web-a?

# 8 648
  • Другата България
Доколкото ми е известно, няма ограничение на тестовете за грип.
Всеки, който смята, че е болен от грип, може да си направи изследването/теста, става много бързо.
ОПЛ-тата също го правят, може и в РЗИ.
Когато има грипоподобни симптоми, не за всяка хрема и кашлица да се тича за тест.
Въпроса е че личните лекари не правят тестове за грип като отидеш при тях. Казват ти, че имаш вирусна инфекция и те пращат да се лекуваш вкъщи. Аз лично почти всяка зима карам някаква вирусна инфекция, на 50 г. съм и досега НИКОГА, АМА НИКОГА личния ми лекар не ми е правил тест от какъв точно вирус съм болен. Пише ми в болничния лист "остра вирусна инфекция ОВИ" и толкова. Нито изследвания, нито нищо. Е как пък разбраха че зачестилите случаи на ОВИ напоследък са били от грип, като не се изследва всеки човек.
Освен това, защо да не ходим да се изследваме при всяка кашлица - нали кашлицата е основен симптом при корона вируса? Защо да не се изследваме тогава?
Пак ще ти кажа - не всяка ОВИ е грип, така е. Позволи на ОПЛ-тата да могат да преценят по симптоматиката. Няма как всеки, ама наистина всеки, който кашля и има хрема да е с грип, има и други вируси, различни от него и за тях не е необходим тест. Сам казваш, че караш ОВИ, при грипът симптомите са специфични, началото е внезапно и остро, и те сваля веднага. Докато една ОВИ може да я влачиш с дни, образно казано, ние така и на работа си ходим-кашлящи, смъркащи, особено сега в тоя зор нямаш време да боледуваш. Но наистина помисли разумно - ако всеки /а от януари досега наистина са хиляди болните/ иска да се тества за грип, то и тестовете за него ще свършат, половината ще са отрицателни-защото няма да е грип, и сега при такива пациенти като болното детенце например няма да има как да се докаже какво е. И трябва да се "стреля насляпо", да се чуди лекарят какво да изпише, а всяко забавяне понякога може да се отрази зле на пациента, независимо дали е дете или не. Паниката е лош съветник, отново ще кажа, това се отнася и за последното ти изречение, от което поне аз това виждам. Да се изследваш за коронавирус само при кашлица? При всяка кашлица? То дори и не звучи сериозно това. Уж четеш....температурата е основен симптом, не кашлицата, то ако ставаше така....та сега аз поне не познавам човек, който да не кашля, всеки по различни причини, аз също кашлям от месец, от моята ОВИ /защото моето не беше грип, правих тест и излезе отрицателен/. ММ кашля откакто го познавам, хронична кашлица с неизяснен произход. Майка ми е с алергична такава, за тютюнджийските няма да отварям дума. Та ако всеки кашлящ тръгне да се тества нали се сещаш какво ще стане? Утре като има реален болен за него няма да има тест, защото Кура булгара се тества при всяко прокашляне. Стига, нищо ти няма, спокойно.
Вчера и на Дунав мост 2 при Видин един шофьор на БУС беше спрян заради съмнения, основно негови за коронавирус. Кашлица, хрема и отпадналост. Но температура 36,5. Дори не е тестван, категорично от РЗИ отхвърлиха диагнозата.

Последна редакция: нд, 01 мар 2020, 00:17 от Merri_An

# 8 649
Цитат
Тесла, как си представяш бабите и дядовците да плащат с карта?
Ако има желание, може да се измисли гъвкаво. Без рецепта, само с карта. Временна мярка, до преминаване на извънредната ситуация опразваща аптеките.

# 8 650
Наистина си има AI модели за моделиране на епидемии, но тук случаят не е такъв.
Тук вече стана манджа с грозде.  LaughingАз споменах във връзка с AI това, че е използван за детектиране и ранно предупреждение за настъпващия вирус още на 31 декември 2019. Вметнах, че благодарение на AI може да се определя следващо вероятно огнище на зараза и това може да е обяснението на този пост - фалшив или не. Не е ставало дума за моделиране на вируси... Няма да се повтарям повече. Могат да се четат стари постове по потребителско име.

# 8 651
Цялата работа е написана преди максимум няколко дни за да се прави някой на Нострадамус или по-лошо- да пуска слухове и манипулира пазара.

Как ще обясните датите? Прави се на ниво база данни.

# 8 652
  • София
raptor, момент, за какъв deep web ми говорите?!! Тази публикация е ИНДЕКСИРАНА от Google. Знаете ли какво значи това и как го свързвате с dark web-a?
До ден два най-вероятно ще престане да я индексира. Просто е много нова и не им е репортнат този домейн. Иначе те в момента а и фейсбук бързо разкарват всякакви източници на фалшиви новини и паника по темата.
 Айде бе датите- искате ли да се появи някъде "доказателство" че в бг-мама са предвидили коронавируса с постинг от 1 септември 2019 ...

# 8 653
  • Варна
Да знам като “първоизточник” ли репликираш или на общо основание?
Аха, е, при всички случаи няма как да съм първоизточник, защото говорим за една хипотетична ситуация.

Намирам за безотговорно семейство с две малки деца да не се погрижи да изпълни някакъв списък, който важи при всякакви извънредни ситуации. Вече обявиха, че са пред епидемия.

Изключвам вероятност да затворят магазините. Може в крайна ситуация да има график, намалено работно време, някаква организация за достъп, но пълно затваряне на всички - не.
Дори така да е, това означава затруднения с доставките. В Китай пускаха по един човек от семейство веднъж на няколко дни да пазарува. В крайна сметка това не са някакви огромни количества продукти.

Последна редакция: нд, 01 мар 2020, 00:24 от Хексе

# 8 654
Кое му е смешното на списъка?  Кажи, че да се посмеем и ние.
Аз го намерих с два клика. Може да не е някакъв специален списък за тази ситуация, но съдържа съвсем логични неща като храна, вода, медикаменти, документи. Нищо смешно.

Това, че 2 района на Германия са получили някаква листовка, не прави цяла Германия. Вероятно в района се подготвят за карантинни действия и насърчават хората да си напазаруват. С този списък/листовка го изкарахте все едно армагедон идва в Германия, което не е така.

Общи условия

Активация на акаунт