Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 941 605
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 8 700
Hermione Granger, ако мнението е редактирано и това е станало вчера примерно, като дата на поста ще показва датата на последната редакция.
Всички коментари под публикацията също са от 31-януари, а те са много.
Наричат го тъпак и не му вярват.
Някои обаче, се замислят.

Да, мисля да пиша на админа за повече инфо по темата.

# 8 701
  • Варна
Скрит текст:

Токът си върви сам като се разболеят, как какво става? Бензин, хляб, всичко само се зарежда и продава.
Честно ли?! Така ли си го представяш? Токът си обикаля, хляба само го разнасят някакви камиони, никой не меси, не пече?
Случайно да си чувала, че още не са измислени големи батерии за съхранение на ток и, че се произвежда на момента?

Това ми звучи като американчетата, дето мислели, че млякото идва от магазина. Не са чували за кравите, горките.
Ирония е това.Hands Plus1

# 8 702
  • на пистата
Китай наистина ли са им спрели достъпа до социани мрежи?От много време няма клипове от там.

# 8 703
Как да си направим медицинска маска против Коронавирус почти безплатно
https://www.digital.bg/kak-da-si-napravim-medicinska-maska-proti … 2384.html?rand=47
Във статията ме плаши снимката. Надпис няма маски и вигантол.
Като се потърси в Гугъл излиза, че е по лекарско предписание, със един куп предупреждения и странични ефекти.
Въпросът ми е, защо няма регулация на кой какво се продава?
Толкова ли са им важни парите на аптекарите, че продават такива лекарства (визирам и антивирусни и антибиотици) без рецепта.
Някоя, от онези дето си дават на децата ракия, ако го натрови със лекарства, кой ще е виновен. Разбирам истерия и паника, но защо хората, които трябва да следят(за рецептите) си правят оглушки, че да печелят пари?

# 8 704
Soft Click, по-назад пуснах по провинции в Германия. 65+ дават за NRW. Не е ли вярно?

В сайта на здравното министерство по-рано днес пишеше 66 за цяла Германия, преди около час излязоха нови случаи и казват, че общата бройка е 70.

# 8 705
Къде прочетохте, че наричам тоя списък смешен? Казах, че е смешно да се твърди, че списъка е специално за коронавирусът. А да мой приятели в центъра на събитията директно ми се изсмяха и ме попитаха, кой ми ги говори тези неща, по ТВ и радиа не се споменава никакъв списък. Имам и роднина работеща в болница, най-малкото тя щеше да знае, ама не знаеше.

# 8 706
Следя ги на всеки час от около 18 часът днес, защото растат, горе долу на всеки час и чакам новини.
10 Uhr е десет сутринта, може би затова е и неактуално вече.

# 8 707
Скрит текст:

Токът си върви сам като се разболеят, как какво става? Бензин, хляб, всичко само се зарежда и продава.
Честно ли?! Така ли си го представяш? Токът си обикаля, хляба само го разнасят някакви камиони, никой не меси, не пече?
Случайно да си чувала, че още не са измислени големи батерии за съхранение на ток и, че се произвежда на момента?

Това ми звучи като американчетата, дето мислели, че млякото идва от магазина. Не са чували за кравите, горките.
Ирония е това.Hands Plus1

Дано Simple Smile

# 8 708

Честно ли?! Така ли си го представяш? Токът си обикаля, зърното се друса в  някакви камиони и става на хляб, никой не меси, не пече?
Случайно да си чувала, че още не са измислени големи батерии за съхранение на  огромни количества ток и, че се произвежда на момента?

Ти сериозно ли помисли, че не е сарказъм? При тази скорост на темата нишката лесно се губи.

# 8 709
Цитат
В сайта на здравното министерство по-рано днес пишеше 66 за цяла Германия, преди около час излязоха нови случаи и казват, че общата бройка е 70.
Вече са 79 в офииалните данни, във Франция вече са 100

# 8 710
  • При семейството си
Добре, де, с тези, които претендирате, че не си заравяте главите в пясъка, как си ги представяте нещата? Обявяват първият случай на вируса в БГ (защото почти неизбежно ще стане) и...заключваме се 6 милиона по домовете, плющим консерви с боб, който е успял да се запаси и правим чайчета на газовите контлончета, тези които не са били щрауси. Чакаме да стане трайно 25-30 градуса, че да ни пуснат евентуално тока и да “изпълзим” от бункерите, тоест домовете си.

# 8 711
Ами точно затова вместо да крякат it's just the flu bro да помислят кои сектори са от изключителна важност и да вземат мерки вирусът да не влезне там. Тук някой пусна е-мейл от един прост e-bag там всички служители са с ръкавици, мерят температури, дезинфекцират и т.н.

Защото ако спре тока в София, тогава газовият котлон ще е най-малкия проблем. Ще умрем от студ, преди да умрем от глад.

И изобщо такива планове би трябвало вече да има, детайлен план стратегия какво да правим в случай на пандемия. Дано да имат нещо, иначе жална ни майка.

# 8 712
Добре, де, с тези, които претендирате, че не си заравяте главите в пясъка, как си ги представяте нещата? Обявяват първият случай на вируса в БГ (защото почти неизбежно ще стане) и...заключваме се 6 милиона по домовете, плющим консерви с боб, който е успял да се запаси и правим чайчета на газовите контлончета, тези които не са били щрауси. Чакаме да стане трайно 25-30 градуса, че да ни пуснат евентуално тока и да “изпълзим” от бункерите, тоест домовете си.

Аз си представям как цъкам с език от Ривиерата, ама едва ли.

Какво значи как си го представяте? Като не си го представим, значи не може да се случи, така ли?

# 8 713
В Китай май го решиха въпроса с ел. подаването като си затвориха под ключ работниците и те живеят там. Не излизат за да не се заразят.

# 8 714
  • Варна

Във статията ме плаши снимката. Надпис няма маски и вигантол.
Като се потърси в Гугъл излиза, че е по лекарско предписание, със един куп предупреждения и странични ефекти.
Въпросът ми е, защо няма регулация на кой какво се продава?

А, вигантолът е кът поне от 10 години. Когато малката ми дъщеря беше бебе, една съфорумка ми намери, чак от София.

Общи условия

Активация на акаунт