Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 941 344
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 8 790
Цитат
Телса, германското правителство излезе със списък, който включва и храна за 10 дни, свещи, фенери, газов котлон и др. с които всеки да се запаси.
Значи затова са почнали да се запасяват менците. Това говори че немското правителство се опасява че епидемията на тяхна територия вече е неизбежна, с оглед на широкото разпространение по градове.
По принцип нищо не говори тоя списък, защото той не е специално за коронавируса създаден, а изобщо за кризисни ситуации. И си го пускат от време на време в обращение.
От снощи - съмнения за първи случай на коронавирус в моя град(живея в провинцията с най-много случаи в Германия).Направен е тест, чакаме резултати.

# 8 791
Елеонор, като се "цитира" нещо се дава източника, в тази тема. Като се изразява лично мнение се казва: Според мен, Аз мисля.

Така както сте го написала изглежда като абсолютна истина от мед. експерт. Така ли е?
Написала съм,че е от сайта на CDC. В случая Вие се извявявате като мед ескперт с това хвалене на анти спин лекарствата,такава ли сте?

Чак пък хвалене. Хайде да не се заяждаме от 9 сутринта в неделя. Живо се интересувам от това какви хора ги поразява този вирус, как се хваща този вирус, как можеш да се предпазиш, какво е лечението в различните страни, защото имам и родители с проблеми и дете с проблеми и за разлика от няколкото егоисти, за които всеки, на който му пука за семейството му е изтрещял и паникьосан, аз както и много други се интересуваме живо от това, което се случва. Отговорих ли ви?
Вие може живо да се интересувате, но аз това го уча. Следователно всеки ден общувам с хора,занимаващи се с вирусология. И аз се интересувам Simple Smile)

# 8 792
  • Варна
Може ли чаршафите да си ги слагате в скрит текст? А личните войни на ЛС?

# 8 793
  • София
https://twitter.com/trvrb/status/1233970442152472577   в САЩ са секвенирали генома на пациент от Вашингтон:
The team at the
@seattleflustudy
 have sequenced the genome the #COVID19 community case reported yesterday from Snohomish County, WA, and have posted the sequence publicly to http://gisaid.org. There are some enormous implications here.
This case, WA2, is on a branch in the evolutionary tree that descends directly from WA1, the first reported case in the USA sampled Jan 19, also from Snohomish County

... иначе казано преди 6 седмици са намерили заразен, той е държан вероятно под карантина, а в щата вероятно от 6 седмици си се развива епидемия от вируса. Долу както е коментирал някой, в САЩ явно тази зима част от умрелите от грип са умрели от Covid 19 всъщност.

# 8 794
LillyM, в случая паникьосаната и стресираната не съм аз. Някой беше постнал разказ на жена, болна от коронавируса с температура,която не е подозирала че има, но е взела температуропонижаващо,след което вече не е изявила симптоми.

Това в коя страна? Кой град? Какъв е този, който е постнал това спрямо тази жена?

Може ли чаршафите да си ги слагате в скрит текст? А личните войни на ЛС?

Трудно. Всеки ден има по няколко, които влизат в тази тема единствено с целта да се изкарат мед. светила, адвокати, прокурори, какво ли още не, което ще грабне вниманието на плебеите, и  да таргетират и дискредитират мнението на всеки, който поства по темата и с линкове.

Последна редакция: нд, 01 мар 2020, 09:03 от Елфичка

# 8 795
# 8 796
  • София
Може да мутира на топлото време и тогава да има два корона вирус. Единият - сегашният, другият новата щампа.

Може и ебола от Централноафриканската Република да дойде, не се знае ! А нищо чудно и метеорит някой да се отклони от траекторията си. Мерки трябва да се вземат ! Хареса ми вчера мнението на съфорумничка, двоумяща се дали да изхвърля коша за мръсни дрехи след като е бил опразнен и дрехите са отишли в пералнята !

Да го пусне и него на 90 С. Това сериозно ли?

# 8 797
Силно се надявам,че здравомислещите хора още спят, затова темата е пълна със стресирани хора. Ами като сте толкова паникьосани,нека поне приемем,че ще умрем и това е съдбата ни и поне да не го мислим толкова и да се успокоим,по тази логика,а? Елфичка,снощи беше постнал някой. Жената беше пациентка от Гърция.

# 8 798
Казаха, че китайци са спрели да публикуват в интернет заради отганичения на местно ниво. Нямали достъп до фейсбук, ютуб и подобни.
Има ли клипове на заразени от Италия?
Доста хора се тревожат, че няма мнения и клипове от хора, които са го преболедували.
Така ли е?

# 8 799
Боже господи! В Китай по принцип са ограничени редица социални мрежи, като ФБ, ИГ, Ютюб, както и Гугъл. Не е от днес, не е от вчера!!!!

# 8 800
Силно се съмнявам,че нито един върнал се от Италия в България, няма симптоми. Хората може и да са се наплашили от мненията, и ако решат да се изследват и имат вируса, това означава сигурна смърт. Паниката и паникьосването на други влияе на психиката,замислете се,има много лабилни хора.Представете си някой се връща оттам,развива симптоми,но е толкова наплашен че ще умре ако е корона,че си казва “само обикновен грип” и така се лекува,в същото време заразява други.

# 8 801
Може ли някой пак да сподели как се препоръчва да се действа с еднократните маски, които сега са ограничено количество?
По принцип носим такива маски при прегледи и после хвърляме, но сега като няма достатъчно?
Удачно ли е да се пръска с алкохол и колко време да се държи настрана?
Също така ако вирусът издържа 9 дена по повърхности, какво правим с продуктите от магазина-плодове, зеленчуци, салати най-вече, които се мият по-трудно, но и такива с разни опаковки?
Имам спомен за някакво видео от Китай, че миеше всичко със сапун след пазар, но не съм сигурна.
А връхните дрехи?

# 8 802
Боже господи! В Китай по принцип са ограничени редица социални мрежи, като ФБ, ИГ, Ютюб, както и Гугъл. Не е от днес, не е от вчера!!!!
Благодаря за инфото. Няма нужда от възклицания. Не всеки има близки и познати или се е интересувал от социалните медии в Китай. 😉

# 8 803
  • София
Силно се съмнявам,че нито един върнал се от Италия в България, няма симптоми. Хората може и да са се наплашили от мненията, и ако решат да се изследват и имат вируса, това означава сигурна смърт. Паниката и паникьосването на други влияе на психиката,замислете се,има много лабилни хора.
   Вчера имаше пусната научна статия от съфорумник, в която се твърди, че 9% от случаите на инфектирани стигат до знанието на лекарите и се рапортуват ... ако е така (а има аргументи в тази посока) значи да- хората със симптоми мислят че имат грип и на почти всичките ще си им мине като грип. Ето в щата Вашингтон е имало 6 седмици огнище (и доста хиляди инфектирани) и никой не е забелязал и това в столицата на САЩ ... нормално е доста време и в България да няма регистрации на случаи. Айде бе- в Полша, Чехия. Словакия и Унгария няма. Знаете в Прага и Будапеща какъв е наплива на туристи. В Чехия заради наплива в Прага няма как още януари да не са имали някой случай.

# 8 804
Може ли някой пак да сподели как се препоръчва да се действа с еднократните маски, които сега са ограничено количество?
По принцип носим такива маски при прегледи и после хвърляме, но сега като няма достатъчно?
Удачно ли е да се пръска с алкохол и колко време да се държи настрана?
Хирургически или респираторни?

Общи условия

Активация на акаунт