Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 941 239
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 8 835
Coronavirus: Nasa images show China pollution clear amid slowdown.

https://www.google.com/amp/s/www.bbc.com/news/amp/world-asia-51691967

# 8 836
Що да не вършат работа антибактериалните гелове ? Моя вкъщи е с активно вещество етилов алкохол 70г/100г.

Не знам така ми каза, явно там не са на алкохолна основа.
Обувките също слага на слънце, не знам какво общо има, но такива са им били инструкциите. Каза ми и да ползвам маски за еднократна употреба и да ги хвърлям при прибиране.
Това е човек излизащ всеки ден , който не се е заразил. Така че не е задължително да зарази целия свят, който излиза навън.

# 8 837
Естествено. Стига да е внимателен и отговорен.

# 8 838
  • София
Аз това с извозването на гражданите от Китай не го разбирам. Значи там вече се разболяват и мрат, а ти зорлем си вкарваш проблема в държавата, прибирайки единични бройки обратно вместо да ги оставиш. Съжалявам, грозно звучи, но наистина не го разбирам. Това е умишлено разпространение.
Извозиха ги,няма проблем

Последна редакция: нд, 01 мар 2020, 11:55 от tedi_ig

# 8 839
  • Пловдив
При първите случаи във Франция излезе интервю с пациент от болницата. Мерили са температура, дава ли са парацетамол. Човекът не е починал,.
Проблемът е при хората с тежки пневмонии, а не при леките случаи. Как за една температура ще дават препарати за СПИН?
Елфичка, купи си противогаз, дано си доволна.
Никой не чете първа страница явно, а потребители направиха усилия да съберат там много полезна информация.

# 8 840
Снимки от болница в Иран и от място, което приготвят за гробове на починали от КВ.
Няма трупове, само живи хора, копаещи или чакащи в болницата.

Скрит текст:

Скрит текст:

Скрит текст:
Какъв е смисълът да ни показваш това?

# 8 841
Може би го показва за хората, които не са видели подобните снимки от Китай. И постоянно сравняващите със сезонен грип.

# 8 842
Преди малко линейка дойде от София, за да вземе 1 съсед завърнал се от Италия и със симптоми на грип...
За гр. Кюстендил става въпрос, тук е пълна паника...

# 8 843
Изключвам вероятност да затворят магазините. Може в крайна ситуация да има график, намалено работно време, някаква организация за достъп, но пълно затваряне на всички - не.
Проблемът е, че при съмнение за зараза, затварят и околните сгради. Така стана с гимназията тук. Отсреща в жилищната сграда не можеше да се влиза и излиза, хората бяха затворени вътре/ отвън. Дори тротоарите имаха ленти и охрана. За щастие само за няколко часа... Мисълта ми е, че е добре човек да не е с празен хладилник, особено ако има деца. Сега дали е редно да яде десет дни консерви и буркани, е друг въпрос. Сигурна съм, че има вариант за доставки при хората, които са под карантина и нямат храна вкъщи. Ние самите също още не виждаме смисъл от зареждане, но ще изкараме и с това, което имаме по принцип, поне три дни.

Списъците са общодостъпни по вско време. Не мога да повярвам, че у нас от Гражданска защита нямат такива - по принцип, а не заради вируса.

ПП Честно казано, сега е моментът да се сложат в магазините при количките дезинфектнанти, за да си забърсваш дръжката преди да ползваш. Сигурно няма да го направят, но ми се иска поне един политик да се сети най-после за тези бъкани със зараза дръжки. "Бипа" след случая с гимназията пред очите ми изкара и напръска количките на улицата. Попитах касиерката колко често го правя, каза: веднъж на две години, инче само забърсват от време на време ("manchmal").

Последна редакция: нд, 01 мар 2020, 11:13 от Анонимен

# 8 844
  • Пловдив
В анонс по бтв в 120 минути ще има интервю с разболял се и излекуван от Ухан. Видя ме се, че жена и е европейска.

# 8 845
Дъщеря ми вече е с температура и много силна кашлица и звъннах на 112. Казаха ми в никакъв случай да не ходим в болница, а да се обадим на 116117, те щели да ни изпратят лекар и психотерапевт, ако ни трябва. Повече от половин час чаках да ме свържат с оператор за да ми каже накрая да отидем в болницата. Докато чаках на запис повтаряха, че имат уебсайт 116117.de, от който човек може да извика лекар. Влязох в сайта, попълвах формуляри, кодове ми пращат, потвърждаване на имейли, голяма занимавка и накрая ми излезе списък с лекари до нас, за които мога да запазя час. Не те да дойдат, а час, като най-ранният е във вторник в 9 сутринта. Не знам какво да правя, ще ходя на 15 километра сега в дежурна аптека да пробвам по български да изпрося разни лекарства. Тя е за антибиотик, отделно че не знам дали е за тест, но очевидно не е баш така, както пишат Робърт Кох, че всеки със симптоми трябва да се изследва. Изобщо не чуват за симптомите и даже не могат да се разберат по кризисните телефони  какви инструкции да дават. Всичката им работа е такава.

# 8 846
Преди малко линейка дойде от София, за да вземе 1 съсед завърнал се от Италия и със симптоми на грип...
Ако бях модератор щях да заключа отдавна коментарите по темата.Достатъчна на този етап е систематизираната и обобщаваща информация от първа страница.Останалите 600 страници не допринасят с нищо, напротив, предизвикват повече несигурност и психоза към момента.

# 8 847

Ако бях модератор щях да заключа отдавна коментарите по темата.Достатъчна на този етап е систематизираната и обобщаваща информация от първа страница.Останалите 600 страници не допринасят с нищо, напротив, предизвикват повече несигурност и психоза към момента.

Споделям това мнение.

# 8 848
Ох, няма ли най-сетне да се спрат да пътуват до тая Италия!😠Бясна съм вече. Ами колко пъти трябва се каже!!!Голямо размотаване из тая Италия, спрете се малко всички. Сакън да не изгубят 30те Евро дето са дали за билети, купени ноември! И не говоря само за българите.

# 8 849
Ами тогава излез от темата...

Общи условия

Активация на акаунт