Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 941 184
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 8 850
Представям си какво ще стане с темата,ако реално почнат да се потвърждават случаи в България...

# 8 851
  • SF
Аз съм в България и тук също непрекъснато се твърди, че имат готовност, че са предприети извънредни мерки... Но ако някой вдигне температура, ще трябва по познатия му ред да си отиде в поликлиниката при Джи-Пи-то и да търсят причината настинка ли е, коронавирус ли е. Съответно лекарят ще трябва да взима някакви решения сам, вместо да прибегне до извънредните предприети мерки за сигурност срещу разпространение на заразата.

# 8 852
Дъщеря ми вече е с температура и много силна кашлица и звъннах на 112. Казаха ми в никакъв случай да не ходим в болница, а да се обадим на 116117, те щели да ни изпратят лекар и психотерапевт, ако ни трябва. Повече от половин час чаках да ме свържат с оператор за да ми каже накрая да отидем в болницата. Докато чаках на запис повтаряха, че имат уебсайт 116117.de, от който човек може да извика лекар. Влязох в сайта, попълвах формуляри, кодове ми пращат, потвърждаване на имейли, голяма занимавка и накрая ми излезе списък с лекари до нас, за които мога да запазя час. Не те да дойдат, а час, като най-ранният е във вторник в 9 сутринта. Не знам какво да правя, ще ходя на 15 километра сега в дежурна аптека да пробвам по български да изпрося разни лекарства. Тя е за антибиотик, отделно че не знам дали е за тест, но очевидно не е баш така, както пишат Робърт Кох, че всеки със симптоми трябва да се изследва. Изобщо не чуват за симптомите и даже не могат да се разберат по кризисните телефони  какви инструкции да дават. Всичката им работа е такава.
Soft Click, съжалявам, че си в такава ситуация. Не мога да повярвам. Аз бих продължила да звъня на 116 117. Тук, в Ремшайд(до Дюселдорф) имаме жена от снощи, тествана за корона вирус. Чакаме резултати. Дошли са у тях, тествали са я, под домашна карантина е.
Или да звъннеш пак на 112, да обясниш, че не можеш да се свържеш с 116 117? Да ти кажат какво да правиш. В кой град сте?

# 8 853
  • София
Ама според мен зеленчуците, че и дрехите трябва да се автоклавират на 121 гр, 1 атм за поне 10 мин 😊
За маските разбрах как се правят, не знам защо изобщо в болниците не си шият сами попринцип, както работните облекла. Някой знае ли как сами да си направим автоклав? Благодаря предварително!
А, щях да забравя, LilyM, може ли да споделиш с какви лекарства да се запасим?

# 8 854
Ли лу, и аз точно това си мислех, за дръжките на количките в супермаркетите. При нас единствено в ЕДЕКА има стойка с дезинфектант на входа. И то не от сега, поне от 6 месеца. Толкова ли много пари струва да се сложи навсякъде, да си почистиш ръцете и дръжката на количката при влизане и излизане?

# 8 855
Имам чувството, че преднамерено се появи чак днес информация, че ако има заразен у нас, то неговата проба трябва да се  потвърди в лаборатория в Европа. В Европа има две лаборатории - едната е в Германия, другата в Холандия. (Ако съм запомнила правилно).Тоест за да се потвърди случай, трябва да минат поне 3-4 дни.....

# 8 856
  • София
Преди малко линейка дойде от София, за да вземе 1 съсед завърнал се от Италия и със симптоми на грип...
За гр. Кюстендил става въпрос, тук е пълна паника...
Ох, няма ли най-сетне да се спрат да пътуват до тая Италия!😠Бясна съм вече. Ами колко пъти трябва се каже!!!Голямо размотаване из тая Италия, спрете се малко всички. Сакън да не изгубят 30те Евро дето са дали за билети, купени ноември! И не говоря само за българите.
А само за миг да допуснеш, че има хора, които са били по работа там? Например международни шофьори? Те какво да направят, да не се прибират ли?

# 8 857
А хлябът? Него първо във фурната да си го доопечем? Или само домашно приготвен?
Ей затова ще има опашки като от клипчето за Сан Франциско.
И в същото време и аз почнах да се плаша и чудя в мен ли е повредата, или извън мен.

# 8 858
След секвениране на американския щам, учени предполагат, че е циркулирал от няколко седмици(5-6).

# 8 859
  • София
Някой беше постнал разказ на жена, болна от коронавируса с температура,която не е подозирала че има, но е взела температуропонижаващо,след което вече не е изявила симптоми.
Не знам, толкова ли неразбираемо съм го написала -жената през цялото време е подозирала, че е заразена, затова се е обадила на съответния телефон, не е искала и да стои часове наред в чакалнята, за да предпази другите хора. Относно симптомите -имала е и съм ги описала, не са изчезнали, само е свалила температурата.

# 8 860
Имам чувството, че преднамерено се появи чак днес информация, че ако има заразен у нас, то неговата проба трябва да се  потвърди в лаборатория в Европа. В Европа има две лаборатории - едната е в Германия, другата в Холандия. (Ако съм запомнила правилно).Тоест за да се потвърди случай, трябва да минат поне 3-4 дни.....
Ето Мутафчийски какво каза за това "С голям интерес щабът наблюдава какво ще потвърдят тези лаборатории за няколко европейски държави, в които обявиха по един случай и той не се реплицира вече четвърти ден. Това е интересна тенденция, защото самата методика допуска фалшиви положителни резултати, затова контролът е много строг и всеки положителен случай трябва да се препортвърди", каза проф. д-р Венцислав Мутафчийски"

# 8 861
Сега може да вдигна малко оборота и на спортните магазини, но ако някой държи да слага предпазни очила, доста добре изолират очилата за плуване. Щом не влиза вода вътре, значи и вирус няма да мине. Абе направо водолазен костюм. Тъкмо и бутилка за кислород има. А ако всички се втурнем да се гмуркаме, гаранция ще му избягаме на вируса

# 8 862
В moreto.net четв заглавието Коронавирус: Повече от 2900 починали,85 000 болни . Нищо чудно,че се създава паника. Има 85 000 заболели, болните в момента са 41,644... за сравнение, излекуваните са 42 370

# 8 863
  • Варна
И какво променя това?
Ако се потвърди тук, болния ще бъде под карантина в болницата, така или иначе няма да го пуснат да се разхожда свободно. Ще се изчака резултата, ако е положителен пак нищо няма да се промени, ако е отрицателен Ок знсчи всичко е наред

# 8 864
  • Маниакалното чистене е признак за неудовлетвореност.
Италия: “Признаха” наличието на коронавируса от седмици. Ситуацията се оценява като “тсунами” за системата на здравеопазването.

Общи условия

Активация на акаунт