Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 941 184
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 8 865
Нямам идея как е ситуацията в Италия, но гледам из фейсбук мои роднини, които са в северна Италия как вече започнаха пак да излизат - в момента карат ски.

# 8 866
След секвениране на американския щам, учени предполагат, че е циркулирал от няколко седмици(5-6).

Това означава, че доста по-голяма част от хората го изкарват без да разберат. Т.е. процентът с усложнения и нуждаещи се от каквото и да било лечение е много малък. Хубавото е, че подминава децата.

От друга страна се е разпространил навсякъде и може даже в момента по-скоро да затихва. Интересно е наистина колко хора са го изкарали без да разберат.

# 8 867
Някой беше постнал разказ на жена, болна от коронавируса с температура,която не е подозирала че има, но е взела температуропонижаващо,след което вече не е изявила симптоми.
Не знам, толкова ли неразбираемо съм го написала -жената през цялото време е подозирала, че е заразена, затова се е обадила на съответния телефон, не е искала и да стои часове наред в чакалнята, за да предпази другите хора. Относно симптомите -имала е и съм ги описала, не са изчезнали, само е свалила температурата.
добре,извинявам се,моя грешка. Идеята ми беше,че е свалила температура с температуропонижаващо, с не с комбинация от лекарства за хив Simple Smile)

# 8 868

Ако бях модератор щях да заключа отдавна коментарите по темата.Достатъчна на този етап е систематизираната и обобщаваща информация от първа страница.Останалите 600 страници не допринасят с нищо, напротив, предизвикват повече несигурност и психоза към момента.

Споделям това мнение.
За човекът от Кюстендил имаше статия и се разпространява. Отделно е имало и предаване по Дарик радио и коментирано, чуто е от доста хора. Вчера дори аз поместих тук статията, днес жената пише за случая, явно сега е видяла и разбрала. Какво ще промените с това затъмнение? Ще спрете вируса, ще запушите устата и тревогите на хората, ще го ограничите или какво?
Омръзна ми от хора над нещата и такива богоизбрани дето тях нищо не хваща, нищо не ги интересува, дават насоки, подиграват се и после други страдат.

# 8 869
Преди малко линейка дойде от София, за да вземе 1 съсед завърнал се от Италия и със симптоми на грип...
За гр. Кюстендил става въпрос, тук е пълна паника...
Ох, няма ли най-сетне да се спрат да пътуват до тая Италия!😠Бясна съм вече. Ами колко пъти трябва се каже!!!Голямо размотаване из тая Италия, спрете се малко всички. Сакън да не изгубят 30те Евро дето са дали за билети, купени ноември! И не говоря само за българите.
А само за миг да допуснеш, че има хора, които са били по работа там? Например международни шофьори? Те какво да направят, да не се прибират ли?
Допускам всичко, имам много приятели шофьори, но повярвай ми 90% са тръгнали на екскурзия. От което откачам. Предстои ми да сторнирам почивка на Канарските острови, което ще ми струва(сторнирането)минимум 1200 евро. Ама то трябва да мислим с тия глави, не за украса да ги ползваме.

# 8 870
  • Sofia
Лошото е, че южните народи т.е италианци са трудно контролируеми - там просто не са свикнали да си седят у дома. При китайците имаше някакъв контрол, но в италия е трудно контролируемо. Нашите отлагат признаване на случаите или наистина чакат пробите от чужбина иначе е ясно от миналата седмица, че има положителни - просто е забранено да се казва.

# 8 871
Fanfanito, ами да се обречем на смърт тогава Simple Smile)) хората могат да си се тревожат и без да казват на всеки как идва края на света. Не става въпрос за затъмнение, а за всяване на излишна паника. Ясно е че тук ще дойде, но не трябва да се самоунищожаваме като стресираме допълнително хора. Пак казвам, има хора с много лабилна психика Simple Smile

# 8 872
Сега може да вдигна малко оборота и на спортните магазини, но ако някой държи да слага предпазни очила, доста добре изолират очилата за плуване. Щом не влиза вода вътре, значи и вирус няма да мине. Абе направо водолазен костюм. Тъкмо и бутилка за кислород има. А ако всички се втурнем да се гмуркаме, гаранция ще му избягаме на вируса
Те изолират и ще свършат работа, но не са ли неудобни за носене дълго време?

# 8 873
Пътуват си хората по екскурзии, не се спират. Когато си здрав и млад няма и причина да се страхуваш. Не осъзнават, че могат да заразят хора около тях, които са с хронични или здравословни проблеми и няма да имат този късмет. Мога само да си представя да пламне циганския квартал...

# 8 874
На мен ми е интересно, защо никой не предприема мерки за ситуацията във Видин и като цяло в цяла северозападна България?
Ако вирусът върлува там кой ще разбере? Сградата, в която са отделили 4 легла уж за изолация е почти рухнала. След като няма тестове как ще разберат кой да изолират? И кой нормален ще си признае, че има симптоми наподобяващи коронавирус, като знае, че нямат с какво да го изследват, ще го настанят в рухнала сграда и е твърде възможно да го заразят, ако се окаже, че не е болен? Видин е град с огромен поток от хора. Пълно е с международни шофьори, румънци, сърби, много хора работят в Италия и си идват често. Да не разберем, че там има огнище, чак като пламне цяла България и започнат да умират хора?

# 8 875

Допускам всичко, имам много приятели шофьори, но повярвай ми 90% са тръгнали на екскурзия. От което откачам. Предстои ми да сторнирам почивка на Канарските острови, което ще ми струва(сторнирането)минимум 1200 евро. Ама то трябва да мислим с тия глави, не за украса да ги ползваме.
Сторнирай смело, здравето е далеч по важно от някакви си 1200 евро. После постни в БГМама за да дадеш пример : Dear Marry Cherry, your reservation was canceled, we are sorry for the lost  of  1200 euros Laughing

# 8 876
Нашите отлагат признаване на случаите или наистина чакат пробите от чужбина иначе е ясно от миналата седмица, че има положителни - просто е забранено да се казва.

Откъде е тази информация?

# 8 877
Ако се замислите, тук и 1 случай да обявят, ще настане такава масова паника (която наблюдаваме и без потвърдени случаи), че даже и аз се чудя удачно ли е да се обявява официално..

# 8 878

Ако бях модератор щях да заключа отдавна коментарите по темата.Достатъчна на този етап е систематизираната и обобщаваща информация от първа страница.Останалите 600 страници не допринасят с нищо, напротив, предизвикват повече несигурност и психоза към момента.

Споделям това мнение.
За човекът от Кюстендил имаше статия и се разпространява. Отделно е имало и предаване по Дарик радио и коментирано, чуто е от доста хора. Вчера дори аз поместих тук статията, днес жената пише за случая, явно сега е видяла и разбрала. Какво ще промените с това затъмнение? Ще спрете вируса, ще запушите устата и тревогите на хората, ще го ограничите или какво?
Омръзна ми от хора над нещата и такива богоизбрани дето тях нищо не хваща, нищо не ги интересува, дават насоки, подиграват се и после други страдат.
Мерси за подкрепата, но случая е съвсем друг. Това е втори случай. Незнам как все в нашият град. Скоро ще говорят и за този случай по радиото и телевизията.

# 8 879
https://www.kantei.go.jp/jp/headline/kansensho/coronavirus.html

В тази статия - обръщение на Премиера на Япония  пише, че в  някои случаи разпространението на инфекцията се наблюдава при посещения в спортни и фитнес зали и при вечери на шведска маса.

Министерството на здравеопазването, труда и благосъстоянието пък правят следните препоръки в случай, че някои от дома е засегнат от коронавируса:

https://www.mhlw.go.jp/stf/seisakunitsuite/newpage_00009.html

Скрит текст:
Ако членовете на вашето семейство се подозират, че са заразени с новия коронавирус (оттук нататък, заразени лица), членовете на вашето семейство трябва да отбележат следното:
1. Разделете стаята на заразения човек от другите съквартиранти колкото е възможно повече
2. Грижете се за заразения човек възможно най-малко (за предпочитане един)
3. Използвайте маски колкото е възможно повече
4. Гаргара / измийте ръцете
5. Вентилирайте колкото е възможно повече през деня.
6. дръжка, дезинфекция на общите части, като копче
7. мръсно бельо, да се измие дрехите
8. боклук изхвърлят в запечатан

1. заразено лице и разделете колкото е възможно повече от друга дневна човек в стая
лицето заразени Разделете възможно най-много стаята за възстановяване и стаята с други членове на семейството. Добре вентилирана самостоятелна стая с прозорци. Важно е заразените хора да стоят извън стаята колкото е възможно повече, за да намалят контакта с хората. Ограничете поведението на заразени лица, сведете до минимум използването на общи пространства (тоалетни, бани и др.) И осигурете адекватна вентилация (например, дръжте прозорците отворени за известно време). Дори ако не можете да разделите стаите поради малки деца или малък брой стаи, дръжте разстоянието от поне 2 м от заразения човек, инсталирайте прегради, завеси и т.н., и разпространете вируса и разпространете вируса. Нека намалим възможността дори малко. В идеалния случай, отделни стаи за хранене и сън. Когато спите в една и съща стая, вместо да лежите един до друг с възглавниците, обърнати една към друга, просто залитането им ще увеличи разстоянието от лицето на заразения човек.

2. Използвайте възможно най-малко хора (за предпочитане един), за да се грижите за заразени хора
Ако трябва да се грижите за някой около вас, най-добре е да останете сами колкото е възможно повече поради възможността за предаване на вашето грижовно семейство (хора със сърце, бели дробове, бъбречни заболявания, диабет Избягвайте хора с нисък имунитет, кърмачета, бременни и др.).

3. Ако е възможно, използвайте маска за всички
заразени хора и техните семейства. Носенето на маска ще предотврати разпространението на вируса. Поставете използваната маска на входа на стаята, без да я отвеждате в друга стая, или я изхвърлете веднага. Маската има и ефект на овлажняване на гърлото и носа. Когато махнете маската, я извадете, като прищипвате гумата или връвта и я изхвърлете, без да докосвате повърхността на маската. След като махнете маската, винаги измивайте ръцете си със сапун (прием на дезинфектант за употреба на алкохол). Ако маската се намокри или замърси от секрети, тя трябва незабавно да бъде заменена с нова, чиста, суха маска. Ако нямате достъп до маска или не можете да си позволите да използвате маската, покрийте устата и носа си, когато кашляте или кихате с тъкан.

4. Ако
докоснете очите, носа, устата и т.н. с ръка за измиване на вируси, за да измиете и измиете ръцете си, може да се заразите през лигавицата и конюнктивата. Членовете на семейството трябва често да мият ръцете си със сапун или да дезинфекцират с алкохол.

5. Проветрете колкото е възможно повече през деня.
Проветрявайте редовно заразеното помещение. Стаите с други семейства трябва да бъдат добре проветрявани. Може да искате да включите вентилаторите за климатизация и вентилация или да отворите прозорците през по-топлите часове на деня.

6. Дезинфекцирайте общи части като дръжки и копчета на вратите
Важно е също да не споделяте кърпи, съдове, палачинки, лъжици и т.н. Тоалетните и ваните могат да се избърсват с вода или домакински почистващ препарат, за да се намали вирусното натоварване. Не е необходимо да миете или миете съдове след хранене. Обикновено се измиват и измиват кърпи, дрехи, съдове за хранене, палачинки, лъжици и др. Не е необходимо да отделяте и измивате заразените. Въпреки това, не споделяйте този преди почистване. По-специално, искаме да гарантираме, че кърпите не се споделят между тоалетни, перални и кухни.
Дори ако заразеният живее в друга стая, мисля, че ще споделят тоалетната, тоалетната, банята и т.н. Вирусът съществува от известно време, така че може да има вирус на дръжка, копче или легло. След избърсване с 0,05% натриев хипохлорит (разредена белина), избършете с вода или алкохол. Почиствайте тоалетните и миещите помещения често. За почистване използвайте наличен в търговската мрежа почистващ препарат.След изплакване използвайте домакински дезинфектант, съдържащ 0,1% натриев хипохлорит.

7.
Новите коронавирусни инфекции, които мият мръсно бельо и дрехи, могат да имат диария и могат да бъдат открити в изпражненията. Когато боравите с дрехи и спално бельо, замърсени с телесни течности, използвайте ръкавици и маска и измийте и изсушете напълно с помощта на пералня с обикновен домакински препарат.

8. Боклуците са херметически затворени и се изхвърлят.Точните
тъкани на носа също имат вируси. Поставете го веднага в найлонов плик и го запечатайте, когато излезете от стаята. След това веднага 4. Моля, измийте ръцете си.

Членовете на семейството и живеещите заедно вече могат да бъдат заразени. Препоръчва се да наблюдавате здравето си в продължение на 14 дни, след като инфекцията отшуми. Когато излизате на работа или училище, носете маска и мийте ръцете си често.

Преводът е на google

Общи условия

Активация на акаунт