Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 941 257
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 9 000
елеонор, оставам с впечатлението, че знаете повече от другите, така че освен да привличате внимание, поради чщо ви е хорското мнение?

# 9 001
Обадете се на личния си лекар. И после споделете какъв е протокола, по който действат.
Правят ли анкета по телефона, преди да извикат пациента на преглед. Задават ли въпроси от вида "Били ли сте в рискови райони?", "Контактували ли сте с хора, завърнали се скоро от рискови райони?"....и т.н.

# 9 002
елеонор, оставам с впечатлението, че знаете повече от другите, така че освен да привличате внимание, поради чщо ви е хорското мнение?
аз ли? :д обикновено други коментатори се изказват с мнения и цитати,статистики и прочее,най-често негативни. Не казвам,че знам повече, а че всявам по-малко паника. Може би от малък процент хора знам повече,да - като човек, завършващ мед специалност

# 9 003
Включвам се пак само да кажа, че споменах Резохин по повод на факта, че една група хора (пациентите на ревматологията) вече са оставени на "естествения подбор", както някой се изрази. Лекарства за тях няма. Затова да не чакате по-различно отношение от държавата към всички останали. Това не беше препоръка да се купува това лекарство. И още нещо важно. Тези лекарства ги ползват за автоимунни заболявания. Имунната система напада собствения организъм с две думи. Тоест вероятно ги взимат, за да подтискат имунната система да не се бори с организма. Затова изобщо, ама изобщо не бива да се вземат превантивно.

# 9 004
Хора, това вещество Chloroquin/ Resochin предизвиква проблеми с очите, може да не могат да се различават и цветовете, стомашни смущения и загуба на апетит. Ако някой ви го предложи, не го купувайте. По-голяма беля ще стане. Само под лекарско наблюдение се взимат тези лекарства. Всякакви новини от този род са за експерименти, а не като сигурно средство.

Ли лу, това лекарство го няма и няма как Пешо да влезе в аптека и ей така да си го купи.

Такива странични ефекти се получават при продължителен прием, обикновено над 1 година. (Казвам го от личен опит, не от четене в нета). Хваща се с изследване за утайка в очите. За 10г прием (с почивки) съм имала само един път страничен ефект. Като се получи - спираш за 3-4 месеца и при необходимост продължаваш пак.

А колкото до пациентите на ревматологичните отделения - отдавна сме светнати на медицински туризъм за един ден до Гърция.

# 9 005
Обадете се на личния си лекар. И после споделете какъв е протокола, по който действат.
Правят ли анкета по телефона, преди да извикат пациента на преглед. Задават ли въпроси от вида "Били ли сте в рискови райони?", "Контактували ли сте с хора, завърнали се скоро от рискови райони?"....и т.н.
обадих се. Първо личния ми лекар се изнерви,че звъня в неделя. Пита ме за рисковите райони,да,но след това каза да си сложа маска и да дойда утре. Каза да не се притеснявам.Това е. Разговора продължи около една минута.

# 9 006
  • Маниакалното чистене е признак за неудовлетвореност.
Според Corriere della sera италианците, пътуващи за България ги преглеждат в самолета или веднага след кацането на самолета.
Скрит текст:
 https://www.corriere.it/cronache/20_marzo_01/coronavirus-voli-paesi-che-hanno-imposto-restrizioni-all-italia-a2d416a0-5b8f-11ea-ae74-e93752023e91.shtml?refresh_ce  
American Airlines са преустановили полети от/до Милано до 24.04.2020.

# 9 007
  • В тъмната гора.
Нямам идея кой е Григор Лилов, но евала му!

Известен журналист.

# 9 008
  • Другата България
Аз съм с постоянна температура от 4 дни,без други симптоми освен леко неразположение в гърдите като затруднено дишане. (да уточня,че дори до магазина не съм излизала за тези 4 дни)Утре отивам при личния,интересно ми е дали някой ще ме критикува защо при тези симптоми не съм се обадила първо по телефона и чак тогава да ходя по болници и да заразявам хора.
Кой и кога, и къде е казал, че не трябва да се ходи на лекар заради грипоподобни симптоми и оплаквания, свързани с тях? Линк или достоверно инфо, различно от "ЕЖК и моя интерпретация на прочетено" имате ли?
Била ли сте в чужбина скоро, контакти със завърнали се имала ли сте? Това се говори, и се пише, но явно не се чете.
Защо хората не четат, а просто си пишат ей така, за спорта? Внимание ли се  търси, що ли?
Темата наистина се напълни с тролове, не визирам конкретната потребителка, но ако се продължава в същия дух, ще се клопнат кепенците скоро.
обадих се. Първо личния ми лекар се изнерви,че звъня в неделя. Пита ме за рисковите райони,да,но след това каза да си сложа маска и да дойда утре. Каза да не се притеснявам.Това е. Разговора продължи около една минута.
А, ето. Точно това, което казвам. Първо се пита дали е имало пътуване в чужбина, след което преглед не се отказва. Колко да продължи разговора? Диагноза по телефон първо не се поставя, второ-ако се направи, то аз поне бих сменила лекаря на момента.

# 9 009
Елфичка, lovely,
Дано сте прави, момчета, защото явно днес е било в медиите и имам вече две обаждания на тази тема, тъй като някои хора си мислят, че мога да им набавя. Трябва да си пълно куку според мен без лекарско предписание да предадеш на друг такова нещо.

ПП 14 случая актуално в Австрия.
8 Виена
2 Тирол
2 Долна Австрия
1 Щирия
1 Залцбург

Четирите нови случая: двама германски туристи, които са имали контакт на карнавал с един вече известен заболял. И една жена и мъж (нямат връзка помежду си) от Милано. Всички след изследване в болницата са в домашна карантина и ги лекува от мобилен екип.

Последна редакция: нд, 01 мар 2020, 15:47 от Анонимен

# 9 010
И откъде да знам дали съм имал контакти. В метрото и магазините гъмжи от хора, знам ли кой откъде се е върнал. Тая мантра , ако не си се върнал от чужбина или си си пил кафето с някой, върнал се от там, е много ненадеждна.

# 9 011
  • Другата България
И откъде да знам дали съм имал контакти. В метрото и магазините гъмжи от хора, знам ли кой откъде се е върнал. Тая мантра , ако не си се върнал от чужбина или си си пил кафето с някой, върнал се от там, е много ненадеждна.
Предполагам не задаваш сериозно този въпрос.

# 9 012
Merri_An точно след моето мнение една потребителка се изказа “ами децата,бременните,възрастните навън??” Никой не назначава теста за короната досега на човек без контакт с рискова държава. И така хората с обикновен грип не ходят да се преглеждат, а се мъчат по къщите за да “не зарязят компромемтираните”. Ако не съм болна от корона а от грип значи нищо ми няма тогава и ще го изкарам на крака според мненията, да не ходя на преглед? По телефона не диагностицират, като не си ходил в такава страна естествено че ще отидеш на преглед, преслушването на гърдите е основно при тези симптоми. Никой няма да дойде у нас да ме лекува.

Последна редакция: нд, 01 мар 2020, 15:27 от elleonore1

# 9 013
Естествено, че сериозно го задавам. Как да съм сигурен, че не съм контактувал с някой, който е бил в чужбина. Че то може и продавачката от магазина да е била, откъде да знам.

# 9 014
Скрит текст:
Лошото е, че южните народи т.е италианци са трудно контролируеми - там просто не са свикнали да си седят у дома. При китайците имаше някакъв контрол, но в италия е трудно контролируемо. Нашите отлагат признаване на случаите или наистина чакат пробите от чужбина иначе е ясно от миналата седмица, че има положителни - просто е забранено да се казва.
Аз също имам подобна информация от близка, работеща в Министерство на Здравеопазването. Това което тя ми разказа е, че в България имало няколко потвърдени случая на Коронавирус, но са им казали, че щяло да се съобщи след 3-ти март официално.

Верно ли за след 3 март са им казали, че ще съобщят официално?
Аз пък имам още по-близка приятелка от МЗ, която ми подшушна, че ще съобщят официално не след 3-ти, а след 8-ми март. Защо да развалят празниците на хората? Предупреди ме на никого да не казвам, но понеже ви чувствам близки, реших да споделя. Wink
Аз пък чух, че след първа пролет ще го обявят.

Шегата на страна, но замислете се, защо да лъжат? Бойко има нужда от положителни проби, за да му съчувства Европа.

Общи условия

Активация на акаунт