Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 941 312
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 9 015
В случая е прав. Отдавна мина момента, в който само свързани с чужбина са заразени. Доказателство - останалите пламнали страни.

# 9 016
Защо всички си мислят, че вирусът ще дойде от Италия, а не от Иран да речем, където има огромно огнище от поне 18 хиляди човека. А огнища има и в Германия, Франция, мисля Испания също, ето сега се разкрива едно голямо във Вашингтон, вирусът вече може да дойде от толкова много места, ако не е и дошъл вече. И това се признава дори от официалните лица, които сега са се втурнали да замазват. Проблемът е, че те тестват много малко хора, с толкова малко тестове, нищо чудно, че досега не са открили вируса. Дано не го открият, когато вече е в напреднала фаза и е подпалил голямо огнище. Засега все още имаме шанс да гасим малки огнища и да печелим време.

# 9 017
Мисля, че мнохо хора тук сте пропуснали да прочетете поста на elleonore за това, че е студент в Медицинския университет. Също изкоментира, как за тях няма маски и са изложени на голям риск, не само от заразяване от коронавирус. Извинявам се, ако съм в грешка и го е казала друга потребителка.

# 9 018
Мдаммм.И не разбрах...по телефона първо....или на преглед....Ако всички първо звънят.....как ЛЛ ще преглежда....на едното ухо телефона...на другото слушалката ли?

# 9 019
Много ясно, че няма как да знаеш на 100% дали не си имал контакт със заразен.
Имам познати, прибрали се от чужбина - ограничила съм си сама контактите и вижданията с тях в момента, защото май те сами не се ограничават.
Но как да знам къде са били и с кой са комуникирали продавачката в магазина, човека зад мен на опашката в банката, возещия се до мен в автобуса и т.н.

# 9 020
  • Другата България
Естествено, че сериозно го задавам. Как да съм сигурен, че не съм контактувал с някой, който е бил в чужбина. Че то може и продавачката от магазина да е била, откъде да знам.
Joy Ами то по тази логика целокупното българско население не е сигурно, че не е контактувало с някой, който някога е бил някъде.
Стига хора, не мога да повярвам, че се задават такива въпроси и не се чете и се слуша всичко, което се говори навсякъде. Има се предвид известните ти контакти с хора, завърнали се от чужбина или контактни с такива, естествено, че няма да тръгнеш по улиците или в учереждения, магазини, ГТ и всеки, до който се приближиш на повече от метър да го питаш дали се е върнал от странство. Какви ли не вируси циркулират целогодишно навсякъде, не само грипоподобни, всички или почти всички се предават по въздушнокапков път, няма как да се опазим.
Решението на твоя въпрос, щом е сериозен е следното-затваряш се в къщи, по възможност сам в стая, запасяваш се с химическа тоалетна, вода, храна за неограничено време и не излизаш от стаята докато не отмине тази истерия. така ще си сигурен, че не си се срещал с никой, който някога е ходил на трип в чужбина.
Извини ме за сарказма, ама на така зададен въпрос няма как поне аз да отговоря по друг начин.

# 9 021
.

Последна редакция: нд, 01 мар 2020, 18:49 от elleonore1

# 9 022
За маските вече казах, обърнете се към властите, които са решили да няма производство тук, а на другия край на света. Маски няма откакто Китай попадна под карантина. Затова вместо да обвинявате потребители в темата, започвайте да шиете, за това поне има алтернатива.

# 9 023
  • Другата България
Скрит текст:
Мисля, че мнохо хора тук сте пропуснали да прочетете поста на elleonore за това, че е студент в Медицинския университет. Също изкоментира, как за тях няма маски и са изложени на голям риск, не само от заразяване от коронавирус. Извинявам се, ако съм в грешка и го е казала друга потребителка.
Аз съм, да. Благодаря. Казах,че след симптомите за 4 дни не съм имала контакт с никой,освен с родител. Казах,че ще взема една от 4те ми останали маски за да отида на преглед. Според мен това са достатъчни мерки на болен от нещо, според моите възможности друго не мога да направя. Но и аз трябва да се излекувам. По телефона не се диагностицира.
Иначе се радвам,че личния ми лекар все пак ме разпитва за рисковите райони и има протокол.
Има го още от началото на тази ...не знам как да я нарека, за мен е истерия и психоза, не от всички, но от много хора. Същото важи и за СП, за там вече ви писах.

# 9 024
  • Terra incognita
Няма нужда от страх и паника. В края на краищата сме социални животни, не можем да се изолираме в някой бункер и да спрем да работим, учим, живеем.
Достатъчно е да се спазват правилата и препоръките.пък то, другото, си е божа работа.

# 9 025
Изключително безмислен е този въпрос и само показва желание за отбиване на номера. Трябва да се гледат симптоми на този етап, а не дали си си пил кафето с китаец. Щом още се задава, това говори за пълна неадекватност и про-форма поведение на държавата.

# 9 026
Те властите не рвшават да има или няма производство на маски тук. Това го решава негово величество Пазара.

# 9 027
  • Другата България
Изключително безмислен е този въпрос и само показва желание за отбиване на номера. Трябва да се гледам симптоми на този етап, а не дали си си пил кафето с китаец. Щом още се задава, това говори за пълна неадекватност и про-форма поведение на държавата.
Интересно ми е ти какво предлагаш? Как според теб трябва да се реагира адекватно, от държавата? Питам за симптомите, понеже споменаваш тях.

# 9 028
Иване какво стана с твоят оптимизъм? Преди 2 дена би казал, че явно сме безсмъртни и затова вируса е решил, че няма нужда да се хаби с нас Simple Smile Честно казано, взе да ми липсва, този оптимизъм.

# 9 029
  • Terra incognita
Снощи един лекар каза, че маска може да се изработи и от три слоя памучен плат.

Общи условия

Активация на акаунт