Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 941 137
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 9 060
Скрит текст:
А бе хора, разберете едно нещо, лекарствата за малария се използват в случаите, когато човека е в хипер реактивната фаза, за да се предотврати цитоконовата буря, която води до многоорганна недостатъчност.
Разбирам, че много хора тук не са медици, но в гугъл има достатъчно информация. Четете първо.

Спрете да давате медицински съвети като не сте с подходящото образование и квалификация за целта. Важи за всички. Нито има цитоконова буря нито се казва многоорганна недостатъчност...
Не е зле да се цитират достоверни източници, с конкретни линкове, а не само психоза.

Явно паниката на повечето ви носи някакво удоволствие. Не знам защо си мислите, че с нещо си помагате така, а тези дето не се панират са кретени.
Представете си повечето нормални хора може да спазват хигиена и да не се бутат между хората, както и да си вземат продукти за 10 дни. Това е в реда на нещата. Ама проповедите да изкупим аптеките, да се заредим за месеци, да шием безполезни маски, да мием месото със сапун и да спрем да съшествуваме минават границите на нормалното.

Повече ме плаши склонността ни от всичко да разбираме, отколкото вируса.

Нагледен пример за ефекта на примамката. Неща, които не са казани ама никога и от никой (удебелени) се вмъкват като нещо, срещу което да се борим. Ахам

# 9 061
Интересен е случаят с един студент французин, решил доброволно да остане в Ухан. На 1ви февруари френските медии качват видео с него, в който той подхожда доста снизходително и казва, че според него карантината в Ухан ще продължи 3 седмици и че едва ли не всичко е наред и че западните медии вдигат тревога за нищо.

Две седмици по-късно отново видео от него и думите му са "В сравнение с миналия път, съм по-малко оптимистичен". Във второто видео  
Скрит текст:
https://www.youtube.com/watch?v=tPSqxI6nvg0 (от 13 февруари)
  казва, че там в Ухан щели да се взимат още по-драстични мерки. Разказва, че карантината е станала по-стриктна в смисъл, че вече не можели да излизат дори от блоковете, които живеят, свободно. Т.е. или се излизало само в определени дни, или имало купони, които позволяват един член на семейството да излезе веднъж да 3 дни. В неговото общежитие можело да се излиза само при извънредни случаи, винаги имало човек на входа, който те пита къде си тръгнал.
Също така видял домове, които се барикадират от властите (1:44мин се вижда как заварвяват вратата). А когато се установи болен в даден блок, понеже цитирам "няма повече места в болниците", слагали под карантина директно целия блок и храна се доставяли по домовете (2:09мин).

Разказва още, че имало все повече хора, които обезпаразитяват улиците, магазините (кадри 2:16мин). С две думи китайските власти явно са притеснени. Какво може да накара 11 милионен град да спре тотално дейността си? Нима е нещо "по-малко от грип"? Как ли се чувстват тези хора, барикадирани по домовете си, със заварени врати, за да не мърдат никъде, сякаш са добитък?

Около мен забелязвам тотално неглижиране на ситуацията, от родителите ми, от колеги :"хич да не ти пука", "нас не ни хваща"," взели са мерки по границите", на което аз скромно отговарям :"Ще стане ясно.. " какво повече да кажа? Ако ни дойде епидемия до главата, да знаете, че сме си я заслужили.

Последна редакция: нд, 01 мар 2020, 16:19 от fentiss

# 9 062
Относно навременното диагностициране. Толкова ли е невъзможно да се погледне секрет от носа или устата под микроскоп и да се идентифицира поне първично корона вируса? Всеки общодостъпен микроскоп с окуляр 30х и обектив 100х би имал увеличение 3000х и ще даде възможност да се види грубо 500нм вирус като 1.5мм обект в зрителното поле и по специфичната му форма да бъде различен от всичко останало. Бих бил благодарен на някой по-запознат да сподели възможно ли е това. Иначе ще чакаме симптомите за да ни разрешат официален тест, после потвърждение от лаборатория някъде си и т.н. докато стане твърде късно и сме заразили още хора.
Нямате никаква идея за какво говорите, нали? Вируси могат да се наблюдават само с електронни микроскопи, последно поколение и никога не се използват за диагностика. Вие какво наричате общодостъпен микроскоп? Мен ме съмнява и два такива да има в цяла България.

В тази връзка се чудя и на шиещите платнени маски...вие сериозно ли мислите, че и с 5 слоя можете да предотвратите вдишването на аерозол?

# 9 063
Да разсъждаваме върху следната ситуация: В България влизат много хора със самолети. В Румъния е доста по-голям пътникопотока.
В тази връзка, дали да отменя пътуване до Букурещ идния уикенд, при условие, че в Румъния има един доказан случай, който не е в столицата.
За сега мисля да сюрпризирам ММ, че няма да ходим.

За сега е спокойно.. бих ти препоръчал даже едно кафе в Букурещ близо до парка Cisimgiu..

# 9 064
  • Terra incognita
Ами то излиза, че и да носите маски, ако някой кихне, частица може да ви попадне в окото.
А геловете пазят, докато не пипнете нещо. Представям си някой да се маже след всяко натиснато копче, хванато перило, колича в супера, дръжка на врата...отстрани би изглеждал като куку.

# 9 065
Стана ми жал за този студент. На 12ти Февруари вече покашля, а една седмица по-късно е последното му видео, където си личи че е с температура.

# 9 066
Вики Тайлър, обяснявано е много пъти досега, няма нужда да мажете с гелове след всяко докосване, най-много да си разраните ръцете, просто трябва дисциплина да не си пипате лицето, дори и неволно. Ако ще и цял ден да ходите с мръсни ръце, ако не си пипнете лицето, вирусът няма как да влезне във вас, той не влиза през ръцете.
А геловете са само в краен случай, ако сте на място където не можете да си измиете ръцете. Най-доброто средство е поне 20 сек. със сапун и течаща вода.

# 9 067
За тези, които не мислят, че превенцията е психоза.

https://pbs.twimg.com/media/ESB7TYnWoAAb4QS?format=jpg&name=medium

ВикиТейлър, спазва се дистанция.

# 9 068
Стана ми жал за този студент. На 12ти Февруари вече покашля, а една седмица по-късно е последното му видео, където си личи че е с температура.
А към момента е може би вече мъртъв...

# 9 069
  • Terra incognita
Това хубаво. За възрастните важи, макар че колкото и да се старае да не го прави, човек докосва лицето си несъзнателно много пъти на ден.
Ами малките, подрастващи деца, които много обичат да пипат всичко и да си пъхат ръцете в устата, колкото и да им се караш, минава време, докато се научат.

# 9 070
# 9 071
Дано изкупилите дезинфектантите да знаят и как да ги използват.
Този се ползва така, свършил е, дано някой не си мие ръцете през 15 минути с него.

Готов за употреба алкохолен препарат за дезинфекция на ръце и кожа с бактерицидно,включително туберкулоцидно,вирусоцидно и фунгицидно действие ,продължаващо до 2 часа след извършване на дезинфекцията.
https://evercleanbg.com/produkt/dezinfektant-za-ratse-bez-otmiva … sept-gel-0-500ml/

За други - друго, например, трябва да си измиеш след това ръцете с вода и сапун.

# 9 072
Скрит текст:
А бе хора, разберете едно нещо, лекарствата за малария се използват в случаите, когато човека е в хипер реактивната фаза, за да се предотврати цитоконовата буря, която води до многоорганна недостатъчност.
Разбирам, че много хора тук не са медици, но в гугъл има достатъчно информация. Четете първо.

Спрете да давате медицински съвети като не сте с подходящото образование и квалификация за целта. Важи за всички. Нито има цитоконова буря нито се казва многоорганна недостатъчност...
Не е зле да се цитират достоверни източници, с конкретни линкове, а не само психоза.

Явно паниката на повечето ви носи някакво удоволствие. Не знам защо си мислите, че с нещо си помагате така, а тези дето не се панират са кретени.
Представете си повечето нормални хора може да спазват хигиена и да не се бутат между хората, както и да си вземат продукти за 10 дни. Това е в реда на нещата. Ама проповедите да изкупим аптеките, да се заредим за месеци, да шием безполезни маски, да мием месото със сапун и да спрем да съшествуваме минават границите на нормалното.

Повече ме плаши склонността ни от всичко да разбираме, отколкото вируса.

Мисля, че не оцелихте човека, който го е хванал паниката. Нито се запасявам с лекарства, нито давам мнения за това, как в Китай лекуват вирус. Аман вече от разбирачи. Не знам на български в болницата как му казват, но превода от английски на български си е точно цитокинова буря, кое поколение сте не знам, но дори СЗО използва този термин, само Вие твърдите друго и аз трябва да Ви повярвам.

# 9 073
За Илиноис случаят е нов.

За Англия по непотвърдена информация част от случаите се очертават да са от местно огнище.

# 9 074
В Египет има огнище, колко е голямо, предстои да видим. Страните с топъл климат са ми доста съмнителни, че и те като нас не тестват достатъчно.
Няма огнище в Египет ,не заблуждавай.
По скоров Египет ,ще хванеш хепатит C ,отколкото крона,даже и грипна епидемия няма.

Последна редакция: нд, 01 мар 2020, 16:40 от Amona_Ra

Общи условия

Активация на акаунт