Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 941 065
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 9 075
Ето планът на Великобритания за справянето със ситуацията:

https://twitter.com/DHSCgovuk/status/1234040692772671488

Отдолу са коментарите на Британци, които никак не се радват, че правителството е чакало толкова дълго преди да направи нещо.

Ето и препоръките на еНейЧеС за превенция:
https://www.nhs.uk/conditions/coronavirus-covid-19/

# 9 076
Скрит текст:
Стана ми жал за този студент. На 12ти Февруари вече покашля, а една седмица по-късно е последното му видео, където си личи че е с температура.
А към момента е може би вече мъртъв...

Нямам идея дали е заразен или мъртъв, търсих информация за него, но от 13 февруари насам няма такава. Той самия беше казал, в началото на карантината, че за него е по-опасно да тръгне да се връща към Франция, отколкото да стои в Ухан. Но тогава още не бяха ясни размерите на заразата. Оплакваше се, че за да стигне френското посолство в Ухан, трябва да върви пеша с километри, понеже няма градски транспорт..

# 9 077
Досега не съм написала едно нещо в темата, което да е било подвеждащо, заблуждаващо или преувеличено. Египет имат 7 експортирани случая в други държави, т.е. хора които идват от там или са били там. Практиката досега показва, че вероятно става дума за местно огнище. Естествено, вие сте свободни да не вярвате, така както не вярваха и за Иран, Италия, Франция, Германия, за последните две специално отнесох бая хейт и атаки в темата.

# 9 078
Аз работя основно с англичани. До Петък след обеда не им пукаше особено и казваха, че тоя вирус хваща само хора, които пътуват до Китай и другите няма от какво да се страхуват. Не си седнаха на г*за от пътуване. Сега ми е интересно ще ги завладее ли паниката след последната новина за 12 нови потвърдени случая.

# 9 079
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:
А бе хора, разберете едно нещо, лекарствата за малария се използват в случаите, когато човека е в хипер реактивната фаза, за да се предотврати цитоконовата буря, която води до многоорганна недостатъчност.
Разбирам, че много хора тук не са медици, но в гугъл има достатъчно информация. Четете първо.

Спрете да давате медицински съвети като не сте с подходящото образование и квалификация за целта. Важи за всички. Нито има цитоконова буря нито се казва многоорганна недостатъчност...
Не е зле да се цитират достоверни източници, с конкретни линкове, а не само психоза.

Явно паниката на повечето ви носи някакво удоволствие. Не знам защо си мислите, че с нещо си помагате така, а тези дето не се панират са кретени.
Представете си повечето нормални хора може да спазват хигиена и да не се бутат между хората, както и да си вземат продукти за 10 дни. Това е в реда на нещата. Ама проповедите да изкупим аптеките, да се заредим за месеци, да шием безполезни маски, да мием месото със сапун и да спрем да съшествуваме минават границите на нормалното.

Повече ме плаши склонността ни от всичко да разбираме, отколкото вируса.

Мисля, че не оцелихте човека, който го е хванал паниката. Нито се запасявам с лекарства, нито давам мнения за това, как в Китай лекуват вирус. Аман вече от разбирачи. Не знам на български в болницата как му казват, но превода от английски на български си е точно цитокинова буря, кое поколение сте не знам, но дори СЗО използва този термин, само Вие твърдите друго и аз трябва да Ви повярвам.

Аман, не аман, после ще чакате разбирачи да ви лекуват ако нещо стане. Затова писах, че по-страшно от вируса е само всезнанието по всички въпроси, а тук половината са такива, то лекарства за ХИВ/СПИН, за малария, за ебола, нищо не са. Направо да махат всички лекари и да застъпват всички експерти от темата да ръководят карантините и лечението.

# 9 080
Лили възможно е да си права, но нека да мине малко време, това не доказва, че там има огнище. Както и моята теория с топлото време не доказва, че вирусът няма да се разпространи из топлите страни.

# 9 081
  • Terra incognita
Ами то, както е тръгнало, инкубационният период след китайската нг мина и Европа започна да "разцъфва".

# 9 082
Скрит текст:
Скрит текст:
А бе хора, разберете едно нещо, лекарствата за малария се използват в случаите, когато човека е в хипер реактивната фаза, за да се предотврати цитоконовата буря, която води до многоорганна недостатъчност.
Разбирам, че много хора тук не са медици, но в гугъл има достатъчно информация. Четете първо.

Спрете да давате медицински съвети като не сте с подходящото образование и квалификация за целта. Важи за всички. Нито има цитоконова буря нито се казва многоорганна недостатъчност...
Не е зле да се цитират достоверни източници, с конкретни линкове, а не само психоза.

Явно паниката на повечето ви носи някакво удоволствие. Не знам защо си мислите, че с нещо си помагате така, а тези дето не се панират са кретени.
Представете си повечето нормални хора може да спазват хигиена и да не се бутат между хората, както и да си вземат продукти за 10 дни. Това е в реда на нещата. Ама проповедите да изкупим аптеките, да се заредим за месеци, да шием безполезни маски, да мием месото със сапун и да спрем да съшествуваме минават границите на нормалното.

Мисля, че не оцелихте човека, който го е хванал паниката. Нито се запасявам с лекарства, нито давам мнения за това, как в Китай лекуват вирус. Аман вече от разбирачи. Не знам на български в болницата как му казват, но превода от английски на български си е точно цитокинова буря, кое поколение сте не знам, но дори СЗО използва този термин, само Вие твърдите друго и аз трябва да Ви повярвам.

Аман, не аман, после ще чакате разбирачи да ви лекуват ако нещо стане. Затова писах, че по-страшно от вируса е само всезнанието по всички въпроси, а тук половината са такива, то лекарства за ХИВ/СПИН, за малария, за ебола, нищо не са. Направо да махат всички лекари и да застъпват всички експерти от темата да ръководят карантините и лечението.

Ако обичате циритайте един мой пост, където аз съм казала, нещо за лекарства и лечение на коронавирус. Даже няколко пъти казах, да се спре с тия лекарства. Не е редно да ме обвинявате, като аз никога не съм коментирала нещо подобно.

# 9 083
В Кайро май проблемът е огромното летище с полети от Китай. Поне така си спомням, че казаха в някакво предаване в началото, като изброяваха опасните места за зараза.

# 9 084
  • Germany
MyPlace, мисля че сайта се обновява сутрин към 10 ч. Иначе от Байришкото министерство: 7 нови от вчера и днес (досега) - 2 -ма Мюнхен, по 1 от Еберсберг, Фрайзинг, Щанберг, Розенхайм и Алгой ( където цяла фирма от 1600 човека са разпуснати). В Мюнхен препоръчват да няма събирания повече от 1000 човека и утре всички деца и учители, които идват от рисковите райони да останат 2 седмици в къщи. Всички други на шуле ( синът ми е много разочарован). Това е засега. Но предполагам другата седмица ще завалят случаите.

# 9 085
Файда, 5000 на открито, нали все пак е толкова заразно, че дали си на открито, закрито май няма особена разлика стига да се изкихат двама трима нали бацилите стигат до 1.8 метра Thinking и ще лепне тук там някой ии после става един кръг ... Абе шантава работа... Господ да ни пази и това е....
До 300 м. го дават китайските лекари.

В Южна Корея 600 нови само за днес и 4 смъртни случая.

Последна редакция: нд, 01 мар 2020, 17:02 от papi6

# 9 086
  • на пистата
Хората си пазят цветята да не им ги откраднат  😁

# 9 087
Не знам наистина защо така се нахвърля въпросната потребителка. Аз, която чета почти всички мнения, съм пропуснала как и кога хората са си купували лекарства срещу СПИН и ебола. Спомена се само за кои лекарства има данни, че успешно лекуват тежки случаи в други държави и че се надяваме и тук да ги има, ако нашите лекари трябва да ни лекуват. Защо такава информация предизвиква толкова много гняв? Вчера бях яростно нападната заради пост, в който обяснявах да си мием ръцете и да не си пипаме лицето.

Темата наистина беше много по-приятна когато тук пишехме няколко човека. Сега се напълни с новодошли уж непаникьосани, които непрекъснато нападат останалите, сякаш ние имаме някаква вина за случващото се.

# 9 088
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:

Скрит текст:
Ако обичате циритайте един мой пост, където аз съм казала, нещо за лекарства и лечение на коронавирус. Даже няколко пъти казах, да се спре с тия лекарства. Не е редно да ме обвинявате, като аз никога не съм коментирала нещо подобно.[/quote]

Това е ваше мнение, Мередин, не е нито на Снежана нито на някой друг. Хем слагате ваши твърдения на масата, хем обвинявате другите в това. Моля ви, както всеки поема отговорността за това, което е написал и това, което е споделил като линк, моля ви да си поемете и вашата отговорност за вашите мнения. Удебелила съм ги за улеснение.

# 9 089
Аз пък помня, че имаше пост да почнели да се събират пари за закупуването на лекарства против ХИВ, за да имало с какво да ни лекуват, както уж било в другите страни. Само дето не помня на кой потребител беше.

Общи условия

Активация на акаунт