Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 941 416
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 9 090
  • София
Ами ако видите за колко деца се търси тамифлу заради такива препоръки и вие ще се ядосвате Simple Smile)))
Щом сте пропуснали постовете, в които се търсешв кои са лекарствата за СПИН и малария върнете се назад и ще ги видите сама. Не беше само изразяване на надежда, че ги има Simple Smile
Предпоследния пост не го схванах, потребителката явно има проблем с четенето и разбирането, нито пък съм господин, но нека е спокойна, че аз зад моите думи си стоя винаги.

# 9 091
  • на пъпа на Златията
==
За маските вече казах, обърнете се към властите, които са решили да няма производство тук, а на другия край на света. Маски няма откакто Китай попадна под карантина. Затова вместо да обвинявате потребители в темата, започвайте да шиете, за това поне има алтернатива.
==
Хора аз работех известновреме  в болница като техническо лице.
Ходех навсякъде в отделенията  и като започнеше грипната епидемия всичкия мед.персонал  нахлузваше маските .
От ония  хасените маски с 4 връзки. Понеже влизах и в заразните отделения аз  напоявах маската с ракия. Така че  изваждам сега едно хасе . Правя маската двойна и вътре у дома слагам ракия , ако се разкихам разкашлям ,  , ако ми се налага да излизам  може би да сложа от мокрите кърпички.
Имайте предвид че някои сапуни  , обикновено по евтините  имат измивно действие но не и антисептично . Едно време докторите  се миеха със сапун бебе защото в него задължително имаше антисептик .Бяха благодарни ако някоя баба им подари домашен сапун . Спирта пък има  антисептично действие  а няма измивно.
Тия дни си купих един доместос за тоал.чинии.  и той мирише на белина та не се трае.
Така че не е излишно да сипете в тоалетната  некоя чаша белина  .

Елеонор не казваш каква ти е температурата??
То има разлика ,  Като имаш температура защо чакаш 4 дни?
Пи ли поне обикновен аналгин да смъкнеш температурата и да облекчиш болките в ставите , а ако ти е здрав стомаха поне  половинка аспирин?
Кашляш ли?
Какво да обсъждаме лекарствата  , това си е грижа на лекарите .
.

# 9 092
  • Terra incognita
Това с лекарствата за спин, малария и ебола ми се струва твърде несериозно.
Някой е искал да ги купува за себе си ли, не разбрах?

# 9 093
Тогава защо се нахвърлихте конкретно върху Снежана, която нито е препоръчвала, нито пък се е залетяла да купува?

А тамифлу-то откъде сте сигурна, че са го изкупили потребители от темата, а не спекуланти?

# 9 094
Започна 120минути и част от статистиката е - 41% оздравели и изписани!!!
Също така , водещият направи паралел с друг респираторен вирус от 2015 (Мерс). От него до сега има около 2200 случая и 800 с летален край (над 30% смъртност).
Въпросният МЕРС е много по-тежък и съответно, когато човек се зарази буквално е повален на легло и съответно не може да го предаде, докато 80% от заразените с новия вирус го карат на крак и въобще не разбират, че са болни.

И инфото от кризисния щаб - няма положителен тест в България! И не се очакват нови проби за сега!

# 9 095
  • София
Аз пък се примирих. Паниката отстъпи място на приемане, че реално нищо не мога да направя. Аз от простия грип не мога да се предпазя, пък какво остава от нещо още по-заразно. Е, не ходя по детски площадки, детето го спрях от ясла, тренирала съм го, че не ходим по магазини още от първата грипна вълна. Слагам шал пред лицето в магазина и какво реално се случва, мъжът ми се разболя. Разкиха се вкъщи и се е зараза, надявам се не от най-страшната.

# 9 096
  • София
Интервю с немския патолог, който бе заразен от дъщеря си - и двамата са добре, нямат никакви симптоми. Момичето трудно преживява обидите и обвиненията, на които е подложена в социалните мрежи.

https://www.spiegel.de/wissenschaft/medizin/coronavirus-intervie … FL7DD-j7s#ref=rss

# 9 097
е щом няма да тестват значи със сигурност ще ни се размине Laughing

# 9 098
е щом няма да тестват значи със сигурност ще ни се размине Laughing

Ми явно няма хора с изявена клинична картина. Кое е смешното ?

# 9 099
  • Пловдив
Това с лекарствата за спин, малария и ебола ми се струва твърде несериозно.
Някой е искал да ги купува за себе си ли, не разбрах?
Нееее, искаха генералът от ВМА да каже с какви количества разполагаме.
Не че досега въпросните дами са се интересували с какво лекуват болните от СПИН или от хепатит А.
Стана ми интересно за този французин в Ухан. Наистина не намерих нищо ново за него.
Хора, Лили има способности да предсказва огнища. Къде успешно, къде не съвсем. И е преброила дистанционно болните в Иран. Имало и болни във Вашингтон, ама в града или в щата, няма значение...

# 9 100
Ами ако видите за колко деца се търси тамифлу заради такива препоръки и вие ще се ядосвате Simple Smile)))
Щом сте пропуснали постовете, в които се търсешв кои са лекарствата за СПИН и малария върнете се назад и ще ги видите сама. Не беше само изразяване на надежда, че ги има Simple Smile
Предпоследния пост не го схванах, потребителката явно има проблем с четенето и разбирането, нито пък съм господин, но нека е спокойна, че аз зад моите думи си стоя винаги.

Май не можем да се разберем с Вас, не Ви попитах, кой коментира лекарства и начини на лекуване в Китай, а кой по точно МОЙ пост е свързан с купуване на лекарства за какво ли не! Аз такова нещо не съм казвала и винаги съм твърдяла, че самолекуването е страшна глупост! Многократно повтарям и се ядосвам, че няма антивирусни препарати за децата по аптеките, защото се коментира, че уж лекували и те се изпаряват след това. Айде почнете да четете по сериозно тая тема, преди да коментирате и обвинявате.

Скрит текст:
Цитат
Хубаво измийте зеленчуците с топла вода. Не вярвам тоя вирус да оцелява на гореща течност, много имба ще излезе. Ръцете също с топла вода и сапун поне 20 секунди, както каза Лили няколко пъти вече. Антибактериялните гелове не вършат работа, търсете продукти на алкохолна основа за навън, макар че може да се реши проблема, като просто използвате ръкавици за еднократна употреба, които да изхвърлите преди да се приберете. Спирта се използва за дезинфекция на повърхности, чистете редовно с белина. Дрехите които носите навън след прибиране ги оставяйте на слънце. Това са инструкциите на човек живеещ в Китай.

Скрит текст:
Цитат
Стига с тези чудотварни лекарства, който според статии са използвани в Китай, в Тайланд и не знам си още къде. Тези лекарства си имат предназначение, възможно е наистина с някакви отвари от различни лекарства, пациента да се е излекувал, но дали е точно от лекарството, не се знае. По-добре не се запасявайте да се самолекувате с лекарства, без да знаете какви може да са страничните ефекти. Още по малко 100 поста имаше, че това презапасяване ВРЕДИ на наистина нуждаещите се. Не е редно ти вкъщи да имаш 1 дузина антивирусни, а някой който има грип да няма 1 хапче. В тези цифри влизат децата ни бе, замислете се, утре като се разболеят, с какво ще ги лекуваме, като масово хората се презапасяват?! Ставате банални в изказванията си, аз разбирам всеки да се запаси, ама с нещо необходимо, а не да изкупуваме аптеката, защото може би ще ни се случи.

Скрит текст:
Цитат
Във фейса пише, че не се намира вече лесно, помагал за имунната система. Моля да спрем да говорим какво и как помага, защото явно безследно изчезва след това. Аптеките трябва да спрат тази масова продажба на едро, защо му е на човек да си купува витамин Д за 500-1000лв, това е смешно направо.

Мнението ми за паниката в България, ако случайно някой го е пропуснал.

Скрит текст:
Цитат
Като гледам в Брайтън живота си върви нормално, няма безредици, хората са спокойни, хората работят, децата си учат, града не е заприличал на Болница. Както обикновенно, някой носят маски,други не носят маски, няма и изпразване на аптеките и магазините. Май само Вас тук Ви е хванала паниката и сте решили да изпразваме магазините. За лекарствата се каза да се купят необходимите, а не да се изкупи аптеката! Вземете си по 2 кутии парацетамол, аналгин, нурофен. За какво се изкупува лекарство за грип, което не помага за коронавирус, не го разбирам това аз. За пореден път ще го напиша в тази тема, престанете с Вашия апокалипсис, такова нещо няма! Интересно ми е, ако тази вълна ни подмине, макар че шанса е малък, хората изкупили маските от аптеките на кой по точно ще ги продадат.

По назад в историята не ми се рови, нямам цял ден да се цитирам, влезте ми в профила и прочетете, ако не ми вярвате.

# 9 101
3 нови случая в Холандия, общо 10. Някои от случаите са без ясен първоизточник. Една жена е в тежко състояние.

BNO

Много вероятно огнище.

# 9 102
Какъв е смисълът да ни показваш това?
Какъв е смисълът да се показват?
Това е все едно да питате какъв е смисълът да се информираме какво се случва в една държава с огромни огнища на смъртоносен вирус, с която ни дели само Турция, въпреки че е на друг континент?
На друг континент е, не е на друга планета.
Друг аспект на смисъла защо се показва това, е за да си дадем сметка какво се случва, когато един сериозен проблем се неглижира на държавно ниво и се замаскира с лъжи тип "it's just the flu, bro", за да се направят едни избори, например.
И не на последно място - ако все още имате някакви илюзии, че това е "just the flu".

dimitrinavelcheva, благодаря за туит треда за Иран, там кадрите вече са наистина потресаващи и покъртителни, млади хора падат на земята в Иран, точно, както виждахме в Ухан.

Последна редакция: нд, 01 мар 2020, 17:38 от Не се сърди, човече

# 9 103
Meredith_Grey Вие сте ми цитирали пост в който се ядосвам на мисленето на някой хора и нещата, които се пишат за маларията. Дори да се използва в Китай такъв медикамент, той е с други цели. Доколкото знам, тези медикаменти потискат имунната система, затова е крайно глупаво да се взимат на своя глава и затова съм го написала. Същото бях написала и за имуностимуланта. Никъде не съм казвала, хората да не ходят на лекар, даже напротив, постоянно повтарям, че при проблем се ходи на ЛЕКАР.

# 9 104
3 случая в Чехия

Първи случай в Доминиканската Република.

Благодаря, но не се тревожете за мен. Психозата е по-скоро при вас, която едва сега разбирате за проблема, а не при мен, която знам, че предстои пандемия от 1 месец насам. Забелязвам и че останалите стари потребители в темата са доста спокойни. Относно "гузен негонен бяга" спомнете си, че ме попитахте какви лекарства препоръчвам. Вероятно не сте очаквали точно такъв отговор, просто сте дошли тук с предубеждения.Иначе ако нямате някаква ценна и интересна информация да дадете, освен да нападате останалите, радвам се, че ни оставяте.

Общи условия

Активация на акаунт