Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 941 112
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 9 300
  • на пистата
Усещам  леко разочарование при  нашите журналисти,че нямаме положителен тест.Нямат новина.

# 9 301
  • София
Роналд, вие ако комуникирате със звездите, аз със звездите не комуникирам, бъркате ме с някой друг. Обясних вече, защо съм написала това, който разбрал, разбрал.

Катар забранява влизането на египетски граждани на тяхна територия заради опасения от коронавирус

https://english.alarabiya.net/en/coronavirus/2020/03/01/Qatar-ba … coronavirus.html#
Прочетох ваше мнение, написано впоследствие, защо така мислите, до този момент се набиваха на очи ваши категорични мнения от типа "Огнището в Египет". Сякаш всичко могат да прозрат мислите ви или да изчетат новите 166 мнения за 2 минути. Винаги, когато с категоричност заявявате, че някъде има огнище, сложете под линия защо Вие мислите така.
Ситуацията не е за подценяване, но паникьорите не са необходими.

# 9 302
Първи случаи и в Доминикана.

В Иран кога излекуваха 175 човека.....??

# 9 303
  • гр. София
Гран при в Катар няма да се състои.

# 9 304
13 институции си прехвърлят топката, за да не обявят какви са резултатите от тест за коронавирус на починала жена от Димитровград, наскоро върнала се от УК.
https://youtu.be/2DmDmuqJetQ

# 9 305
Надявам се и у нас да отменят честванията на 3 март. Зарята може да се направи само с военни без публика. Дали е останал още разум у нашите управници или пак трябва да се пъчат и да им слушаме глупостите.

# 9 306
  • гр. София
13 институции си прехвърлят топката, за да не обявят какви са резултатите от тест за коронавирус на починала жена от Димитровград, наскоро върнала се от УК.
https://youtu.be/2DmDmuqJetQ
И аз го чух това по телевизията. Което поражда пак въпроса - има ли случай в България или не?

# 9 307

Обявиха 978 инфектирани, къде има за излекувани?

# 9 308
Цитат
Това за Финландия не съм го коментирал въобще.

Аз това за Финландия го дадох като пример, а не че ти си го коментирал. Пример какво става когато се дава предимство на хипотези а не на официалните данни, които се изготвят на база докладите на всички държави. И щом те са подвеждащи аз попитах с какво право нападат потребителка която казва че там болните са 130 а не 6 колкото са в официалните данни. Само и единствено върху официалните данни са правят разсъждения. Всичко извън тях са хипотези. По тая логика аз в момента казвам че съм болен от Коронавируса. Нямам никакви симптоми, и да си платя 200 лв. за тест няма да го докаже, а те ще искат да си го платя, понеже не отговарям на критериите за тестване, не се прибирам от рискова дестинация и не съм имал скоро контакти с хора идващи от рискови места, и нямам симптоми, но аз имам едно вътрешно чувство че вируса е в мен, и аз в момента заразявам всички хора с които контактувам, което се поражда от усещането ми че много повече хора са болни от тези в официалните данни. Сега ти трябва ли да ми вярваш на това което казвам. Аз болен си съм в момента или това е само моя хипотеза. Разбира се тя може да се докаже, всичко е възможно на тоя свят и аз може да се окажа 1-ият болен в България, но докато не се докаже си остава хипотеза. Разбираш ли какво ти казвам, по същата логика аз попитах защо я обвиниха потребителката която каза че във Финландия има 130 болни във фейк нюз, да не би да е защото официалните данни показват че те са 6. И предимство се дава на официалните данни, а не на хипотези, всичко извън тях са хипотези.

Цитат
Не- трябва оценка на смъртността при голяма група хора, а не смъртността при вътреболнична инфекция. Тия мъртвите няма да станат живи, но включването им ще доведе до надценяване на опасността от дадена епидемия.
Ето тука отново не съм съгласен, една епидемия е толкова опасна колкото човешки живота ще отнеме, в реалния свят, а не във въображаемият на математиците, за които тия хора изкуствено са повишили процента смъртност, само че ако са прави, трябва да ги съживят от гроба, само че не ги съживяват. След като не могат да ги съживят значи заключението че Сарс е по малко опасен отколкото показват официалните данни е грешно. Аз ще се съглася с това заключения в момента в който те съживят тези починали които са изключили от официалните данни за да кажат че те представят епидемията за по опасна отколкото е. Няма как да твърдиш че една епидемия е по малко опасна отколкото показват официалните данни като изключваш едни починали без да си ги съживил от гроба.

Цитат
Съвестни са хората (немците), сами отиват да се тестват в повечето случаи. От градът с най-много инфицирани се е установило, че се е започнало от Карнавала, най вероятно са им казали да се тестват, за да се проследи нишката.
 Но, от съседния град, две момичета, които са били на Карнавал друг съседен град, със съвсем леки, почти без симптоми, са отишли да се тестват сами, без никой да ги кара.
Тези, които си знаят, че са били в контакт с инфициран също сами се "обаждат". Човекът, който е в тежко състояние в Дюселдорф, също е разказал, къде е бил на басейн преди това и т.н. Всичко си казват. Този в Дюселдорф е бил и разпитан предполагам, защото е важно, но и много хора съвсем самостоятелно отиват да ги тестват, затова и числата на инфицираните се увеличават с часове.
Така се прави и браво на немците, те правят същото като Южна Корея, откриват всички болни докато са още в началото, което ще помогне много за по бързото овладяване на тяхното огнище. Те овладяха 1-ото огнище и излекуваха всички от него, с 2-ото се справят по добре от Италия да речем. Какво показват данните по държави за държавите с поне 200 случая:

Китай: заболели 79 828 починали 2870 смъртност 3,59% приключили заболяването 56,35%
Южна Корея 3736 - 21 - смъртност 0,56% - 1,36% (приключили заболяването)
Италия           1694 - 34                        2,00%    6,90%
Иран                 978 -  54                        5,52%    23,41%
Корабът           705 -   7                          0,99%    2,41%
Япония             252 -   6                          2,38%   15,07%

Прави впечатление че има пряка връзка между смъртността и процента приключили заболяването. Което е логично колкото повече хора преминат през всички фази на болестта повишават смъртността в официалните данни. Пример: Китай над половината са преминали болестта и затова смъртността при тях е най висока, друга такава държава в която повече хора са преминали болестта отколкото са активно болните в момента няма. Затова смъртността при тях е най висока. (Изключвам тази на Иран, които имат 2-ото най голямо огнище в света но още не са го разкрили). Италия леко се отколняват от тази тенденция заради това че разбраха че вирусът е при тях едва когато къщата им гори, и първо разкриха тежките случаи а сега почват да разплитат все по сериозно огнището, и заради това те откриват болни на ден колкото и в епицентъра на епидемията милиарден Китай.

# 9 309
  • гр. София
Надявам се и у нас да отменят честванията на 3 март. Зарята може да се направи само с военни без публика. Дали е останал още разум у нашите управници или пак трябва да се пъчат и да им слушаме глупостите.
Едва ли ще ги отменят. Това би подсилило всякакви съмнения.

# 9 310
  • Варна

Тук така пише :
https://www.worldometers.info/coronavirus/

Статистиката днес е  много, много кофти . В  3 държави по още над 500 случая всяка , в Иран още почти 400. В Италия в графата сериозни/критични са посочени 140 .

От съмнителните, в които няма обявени случаи, ми е и Индонезия.

# 9 311

Иран   978 общо   54 починали   175 възстановени
Италия   1694 общо   34 починали   140 сериозни, 83 възстановени

https://bnonews.com/index.php/2020/02/the-latest-coronavirus-cases/

# 9 312
  • Нидерландия
Някой да е прочел нещо достоверно за "как са се излекували хора от вируса"? Тук (Холандия) вече има 10 случая, но са в начален стадии и все още няма излекувани за да, споделя. Да пием парасетамол и анти грипни Или нещо по специално?

# 9 313
Скрит текст:
у фб пише 2 конфърмд във ВМА.
А аз пиша тук, че ти си тлъст трол.
И то на български, да ти е по лесно да зацепиш.
При това с трети профил, след като два други бяха или баннати, или по някакъв начин ограничени.
И то не само в тази тема, но тук е най-осезаемо. Стилът обаче няма как да се сбърка.
Използвам поста само отново да сложа това, от твой пост доста назад, подозирам, че много хора не са го прочели защото е дълго, но си заслужава да се прочете. Много повече от някакви постоянно набиващи ни се пред очите статистики и цифри. Как ще ги стигнем китайците.....
Скрит текст:
Търновската художничка Гергана Рахнева от епицентъра на епидемията: „Китай е урок за целия свят”
27.02.2020 0 коментара 50674 четения  

ПУСТИ УЛИЦИ, ПРАЗНО МЕТРО И СЪЩО ТАКИВА ПРАЗНИ АВТОБУСИ, ЗАТВОРЕНИ МАГАЗИНИ И МНОГО УПЛАШЕНИ ХОРА – ТОВА ПРЕДСТАВЛЯВА КИТАЙ В МОМЕНТА. Градът, в който ние живеем – Цунчин, е един от огромните градове в Китай с повече от 30 милиона население. Сега е град пустош. Така започва разказа си търновската художничка Гергана Рахнева, която от ноември е със семейството си в Цунчин. Гергана е завършила „Църковни изкуства” в Православния богословски факултет и магистратура по живопис във Факултета по изобразително изкуство на ВТУ. Съпругът й Петър Лазаров е университетски преподавател, затова те остават в Китай за месеците, в които продължава учебната година, и така е от няколко години насам. С тях е и синът им Виктор, който е роден в Китай и който догодина ще трябва да тръгне в подготвителна група.    „Усещането е ужасяващо. Да не говорим, че в нашето посолство тук нищо не знаят. И нищо не казват. Първо затвориха Ухан и от тогава до днес не се пътува до там и оттам не се излиза. А това е главен град с връзки и към Пекин, и към Шанхай. В Цунчин има хиляди ресторанти, места за пиене на техни разни сладки питиета, сладкарници. Животът кипеше с пълна сила, вечер беше претъпкано, където и да поискаш да отидеш, да седнеш. Магазинчета със сувенири има буквално на всеки ъгъл. Сега нищо не работи. Икономиката им започва да се срива така, но те са толкова изпълнителни, че не правят дори крачка встрани от това, което правителството е дало като указания“, казва още Гергана.

ОТ 22 ЯНУАРИ ТЯ И СЕМЕЙСТВОТО Й Е ЗАТВОРЕНО В КООПЕРАЦИЯТА, В КОЯТО ЖИВЕЯТ. И така е с всички останали семейства.

„ИМАМЕ ПРАВО ДА ИЗЛИЗАМЕ САМО НА ТРИ ДНИ ВЕДНЪЖ, И ТО ПО ЕДИН ЧОВЕК ОТ СЕМЕЙСТВО. С ТЕРМОМЕТЪР НИ МЕРЯТ ТЕМПЕРАТУРА, КАТО ЗАПИСВАТ КОЙ КЪДЕ ЖИВЕЕ – БЛОК, ВХОД, НОМЕР НА ЖИЛИЩЕ

Искам да кажа, че знаят кой влиза и излиза, за да могат да следят състоянието на всекиго. Ако някой е пътувал вътре в Китай, след като се прибере, жилището му се запечатва от властта за 14 дни. Доброволци от кооперацията идват и носят храна на хората!“, обяснява Гергана.

Когато й се наложи да излиза, тя носи, като всички, хирургични очила, маска, ръкавици. „Да ти кажа, че изглеждам като някакъв комиксов герой… Ама така излизат всички. Запотяват ти се очилата от маската, посягаш да вземеш торбичка с ръкавицата – пързаля се. Не става. И е смешно, и е много странно. Който може, си работи от къщи. Който е адски изплашен, не излиза от дома си дори за хляб. Тези хора си поръчват пакети храна, които им се доставят с куриер“, описва начина на живот в града Гергана. И после признава, че онзиден използвала правото си да излезе, за да си купи платна и да рисува. Макар че точно в момента картините й са повече драматични и мрачни, облечени в сиво, но въпреки това тя иска да рисува, защото така се чувства свободна, докато е затворена.

АПТЕКИТЕ И ХРАНИТЕЛНИТЕ МАГАЗИНИ СА ЕДИНСТВЕНИТЕ, КОИТО РАБОТЯТ И В МОМЕНТА   Заредени са вече, след като от тях в първите дни на карантината изчезнали първо зеленолистните зеленчуци, хората влачили огромни торби с ориз, за да се запасят. Изчезнало и брашното. Затворени са и училищата и децата учат онлайн. „Знаеш ли колко са отговорни.

ДОРИ И ВКЪЩИ, ТЕ ОБЛИЧАТ УНИФОРМАТА НА УЧИЛИЩЕТО СИ, СЛАГАТ СИ ЧЕРВЕНАТА ВРЪЗКА, ОТДАВАТ ЧЕСТ НА ЗНАМЕТО – КОЙ КАКТО МОЖЕ

Някои деца гледат урока, който следва, на таблети, други – на компютри, има и такива, които ползват само мобилен телефон. Но никой не кръшка, никой не се оправдава. Дори и физкултура карат по този начин – онлайн“, разказва търновката.

И не крие, че когато се разразила бурята, тя буквално умирала от страх и за себе си, и за близките си. Тя и Петър решили да се приберат в България, но полетът им бил отменен и… те останали. „СЕГА ТУК Е МНОГО ПО-СИГУРНО, ОТКОЛКОТО ПО ПЪТИЩАТА. Тук знаят какво да правят! Всеки ден получаваме поне по четири съобщения за ситуацията и предписания как да се пазим, какво да ядем, насърчават ни да се движим, макар и вкъщи, за да не затлъстеем. Представяш ли си за какво мислят хората! Гледам, когато мога, в интернет новини от България. Чета статии и си мисля – това чудо, ако сполети България…“, казва Гергана и след това моли да спестим края на изречението.

И разказва, че преди дни повикали Петър на работа, който в момента е на договор към частна организация, която се занимава с подготовката на деца за университета. За да започне, той трябвало да подпише разни документи за това къде е ходил и по кои точно улици е минавал. „А той не чете на китайски, може ли да знае имената на улиците. Как обяснява, какво говори – голям смях падна. Но тази бумащина сега точно никого не дразни. Защото

ИМА ХОРА, КОИТО СЕ ВРЪЩАТ НА РАБОТА. АКО СА СТОЯЛИ ПО ГРАДОВЕТЕ СИ И ВКЪЩИ, ПРЕДСТАВЯТ ДЕКЛАРАЦИЯ НА РАБОТОДАТЕЛЯ. ТЕЗИ ДЕКЛАРАЦИИ СЕ РАЗГЛЕЖДАТ ОТ ПРАВИТЕЛСТВОТО И АКО КАЖАТ – ДОБРЕ, МОЖЕШ ДА РАБОТИШ, ЧОВЕКЪТ ЗАПОЧВА РАБОТА

Повечето обаче са доста стреснати и си стоят у дома. И ние така. Ние слизаме най-вече в двора на кооперацията, който е чуден, с фитнес уреди, няколко скулптури, площадка, езеро. Слизаме да се раздвижим и се прибираме. Докога ще е така, не знам“, признава Гери.

Някои от хората около нея казват, че когато времето стане топло, но устойчиво топло – около 25 градуса и нагоре, вирусът няма да оцелее и животът ще тръгна пак постарому. Но официална информация за това няма, а китайците вярват на правителството си и се надяват само когато правителството даде надежда.

„Предполагам, че повечето българи приемат всичко това като дива пропаганда, но вярвай ми, тези хора оцеляват, защото организацията тук е желязна. Представям си, ако се случи в България. Колко от тези, които смятат всичко това за пропаганда, ще си останат затворени и под карантина. Нали се сещаш какво казва средностатистическият българин по адрес на правителството. А как ще организират учебната дейност! Никак! Не знам дали моята родина ще успее да се подреди така и да се събере в такъв момент“, казва Гери.
Скрит текст:
Първи случай в Шотландия.
Мароко отлага всички спортни и културни събития, въпреки че в страната все още няма регистрирани случаи.

Мароко ОБМИСЛЯ подобни мерки:
https://www.google.com/amp/s/mobile.reuters.com/article/amp/idUSKBN20O25G
Колко потвърдени случая във форума, в частност ти, приемаме/ш за “огнище” и колко за “голямо”?
Това исках да кажа и аз, Мароко не отлага нищо на този етап, обмислят се подобни мерки. Добре е да се има предвид, че и други хора четат на други езици, или пък ползват Гугъл преводач. Не подвеждайте аудиторията с невярна информация и собствени интерпретации.
Информацията е оттук:

Morocco will postpone sports and cultural events over fears of coronavirus, according to state-run media; there are no confirmed cases in the country - Reuters

https://twitter.com/BNODesk/status/1234200019491794944?s=19

Сега ще се извините ли затова, че ме обвинихте, че съм подвела някого със собствени интерпретации?

# 9 314
Много ясно. В Германия ако бяха забранили карнавалите, ситуацията нямаше да има нищо общо със сегашната. Поне са бързи с карантините и не им дреме за ничии човешки права като го правят.
Е,как бе?Само в България драматизираме и истеризираме.Това в немско беше повод да си над нещата.Карнавали и предстоящи ски ваканции в Италия.Отделно обаче изисквания,препоръки към родители в дълбоката бг провинция да се запасят с храна и лекарства.Щото там сигурно е огромен човекопотока и заразата ще плъзне.
След като наша медия с кеф показа как свършват лекарства и храна по магазините,и аз направих запаси.Даже ще продължа да зареждам.Надявам се да ги използваме в бъдеще,а не заради карантина.
Казах ми,че и в Нидерландия нервничат и мислят,че заразените са много повече.

Общи условия

Активация на акаунт