Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 941 031
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 9 495
  • Пловдив
Едно време, преди ваксините, от морбили са измряли милиони. От едра шарка милиони. Бебетата в 70 % от случаите са умирали от шарка, преди да измислят ваксините. И сега антиваксърите правят така, че тези болести да се появят отново. Защото добрия живот и доброто здравеопазване са ни разглезели.
Корона вируса при кучетата, слушах ветеринар по радиото, си е болест, която съществува, и която водела при тях до стомашно неразположение. Сега, дали това е същия корона вирус, друг ли е, какъв е, дали кучето наистина е умряло от такова нещо и кой би го изследвал в този хаос са други въпроси, на които в момента не знаем отговора. Но ще научим в близките месеци.
П. С. А какво стана с Тенерифе и хотела, нещо не казват какво се случва там? За Даймънд Принцес имаше ежедневна информация, а за този хотел нищо.

# 9 496
  • на пистата
Том Круз под карантина 😁

# 9 497
# 9 498
В Южна Корея нещата изглеждат изпуснати.. само преди няколко дни смятахме проценти и помня, че имаха под 1000 заразени.. сега стремително приближават 5000, което е 0.01% от цялото население..

# 9 499
Германия се подготвя за епидемия, още откакто се чу за Италия. За карантина не се говори. Според мен немските учени имат далеч по-добър поглед над нещата случващи се в Италия от нас в бг-мама.
Щом Германия и Франция, които са първенци по икономика в ЕС, не обявяват карантина, значи има защо. Тези неща, че парите им са по важни от здравето на хората, въобще не мисля, че са верни. Ако няма хора, една Германия ще изпадне в рецесия. Да не мислите, че това не са го помислили?

# 9 500
Еми за инвеститорите, не е трудно да се досетят какво предстои, като една провинция в Китай е затворена! В дългосрочен план, това заслабване на ЕС, ще помогне и на Китай и на САЩ, а вие продължавайте да си мислите, че не е нагласено.

# 9 501
Аз бих искал да попитам от медицинска гледна точка ако някой би могъл да обясни добре - в статистиките пише, че голяма група от тежко болните хора имат хронично заболяване "високо кръвно" - как по-точно високото кръвно може да отслаби организма и да го направи по-уязвим при такива заболявания?

Въпроса ми е сериозен.

Също и хроничен синузит брои ли се за хронично заболяване, което увеличава шансовете на човек за по-тежко боледуване?

# 9 502
  • София
Всеки с хронично заболяване пие някакви лекарства ежедневно. Аз съм с тежка епилепсия и 3 пъти на ден приемам медикаменти. Същото е и с хората с диабет или високо кръвно. Всички лекарства имат малки или големи странични ефекти. Тоест отслабва някои определлени органи (при мен бъбреци и черен дроб). Това прави организма по-податлив на всякакви заболявания.

Аз бих искал да попитам от медицинска гледна точка ако някой би могъл да обясни добре - в статистиките пише, че голяма група от тежко болните хора имат хронично заболяване "високо кръвно" - как по-точно високото кръвно може да отслаби организма и да го направи по-уязвим при такива заболявания?

Въпроса ми е сериозен.

Също и хроничен синузит брои ли се за хронично заболяване, което увеличава шансовете на човек за по-тежко боледуване?

# 9 503
  • Бургас
Не искам да съм черногледа, но според мен болни от корона вирус в България със сигурност има. При толкова много върнали се от Италия, няма как да не сме си го внесли. Лично познавам хора, които се върнаха преди 10 дни от Милано, а се разхождат из офисите и децата им са на училище. Надявам се наистина да са здрави, но не мисля че са единствените, които не спазват 14 дневния карантинен период.

# 9 504
Още един високопоставен иранец, член на някакъв техен съвет е починал от коронавирус.

BREAKING: Seyed Mohammad Mirmohammadi, a member of Iran's Expediency Discernment Council, has died of coronavirus - Tasnim

Карантина никой не обявява предварително, не се излагайте. Нали ако кажеш няколко дни в аванс, че ще има карантина еди къде си в еди колко си часа, вкичко живо ще се изнесе оттам и тогава щетите от разнасяне на заразата ще са дори още по-големи.

Последна редакция: пн, 02 мар 2020, 10:55 от LillyM

# 9 505
  • София
Току що гледах пак някакво интервю с Кантарджиев от онзи ден. Присмиваха се на паникьосаните, които много четяли, били малоумни, обявиха, че в Китай всяка година милиони умирали от грип (Те са между 290 000-650 000 годишно за целия свят) че в Китай нищо страшно нямало, умрели били само 2 хил. човека (Кога друг път се е случвало почти един милиард души да са под карантина заради грип? Сигурно всеки грипен сезон) Вирусът щял да мине и да замине и т.н. в този стил.

Значи аз не знам подобен вид говорене колко ще успокои хората, но знам само едно, лъжите доказано подкопават доверието. Българите и без това имат много малко доверие във властите, така окончателно ще се изпари и то. Нали този същия професор утре ще му се наложи да излезне по телевизията да говори други неща, когато вирусът почука на вратата ни и се наложи някоя карантина или нещо друго. Как очаква тогава хората да следват съветите на някой, който е лъгал и омаловажавал нещата? Така се създава много кофти ситуация, но явно нашите власти са си с такъв манталитет просто.

Лили, това което говори Кантарджиев е политика. В Европа няма да има градове под карантина, няма да се всява паника, ще се лъже до последно. Ще оставят този вирус да мине по-бързо и ще се надяват, че останалите 93% от населението бързо ще възстановят икономиката.  Ще се лишат от хронично болните и възрастните, което даже може да се отчете, като "оздравяване" на обществото - естествено на ум ще им минават тези мисли.
Съвсем скоро ще наложат цензура тук, във Фейса и Ютюб вече има. Всеки който "всява паника" ще го сочат с пръст. Бизнеса губи пари от тази паника и от карантината. Ще се срине туризма, цената на петрола ще падне, цените на хранителните продукти ще се повишат много. Това са лесно прогнозируеми неща.
При нас вирусът ще се открие с първият смъртен случай, който не могат да прикрият.

# 9 506
Как може хората да са толкова неуки. Презапасяване се изисква и налага в случай, когато целият град е под карантина, т.е. няколко стотин потвърдени случаи.
Все едно да тръгнеш да правиш зимнина през зимата.

# 9 507
Сингапур и техните препоръки за превенция и социална отгоорност:

https://www.moe.gov.sg/faqs-covid-19-infection

# 9 508
  • на пистата
Аще един високопоставен иранец, член на някакъв техен съвет е починал от коронавирус.

BREAKING: Seyed Mohammad Mirmohammadi, a member of Iran's Expediency Discernment Council, has died of coronavirus - Tasnim
Тези са развъдник.В сайта на СЗО данните за Иран са "местни случаи"   Local transmission което говори,че не са си намерили пациент 0.

# 9 509
Следя ситуацията от първите случаи в Китай, но темата тук намерих едва вчера. Подобно на други от вас, червената лампа ми светна в главата, когато прочетох, че всичките първи 41 случая са били с пневмония. От там нататък не ме интересува дали попадам или не в рискова група. Реално не мисля, че аз или семейството ми попадаме, със съпруга ми сме под 50 годишни, децата ни са на 19 и 25, имаме внук на три месеца, възрастни близки нямаме. Но е абсурдно да се сравнява с грип или да се цитират статистики колко милиона годишно умирали от недохранване. Първо, не всеки грип води до пневмония. И не всяка преболедувана пневмония се излекува напълно. Често остават увреждания. Отделно пневмонията може да се влоши и от имунния отговор на тялото (според уикипедия), така че и здрави хора, с добър имунитет, не са застраховани. И да си се хранил пълноценно, и да си спортувал, и да си водил здравословен живот - нямаш гаранция. От грип примерно не сме боледували в къщи от много години. Дори не помня вече колко. Но от ковид не сме защитени. Това е страшното, това е различното. Стадото те повлича със себе си, каквито и рационални решения и действия да си взимал до момента.

Общи условия

Активация на акаунт