Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 940 917
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 9 540
  • София - Рим и обратно
Да, вероятно правителството наистина не крие нищо - от хиляди върнали се от Италия, Китай, Иран и др. са изследвани само 40-50 човека. Просто не са имали късмета да уцелят болен.
То пък един късмет Laughing..
Сега сметнете - на фона на нашите 40-50 теста, в Италия са направени 6 536 теста до 25 февруари. В САЩ някакви си 450 теста, във Франция - пак толкова... И малоумен ще се сети как така в Италия има толкова много положителни. А у нас няма.
А между другото има излекуван болен на 98 годишна възраст в Италия. Толкова за "страшната нелечима" чума.

# 9 541
Цитат на: TAED
И защо се сравнява разпространението на вирус на 90 години с такъв, който е нов за човека? Да не говорим, че тези данни са удобно "отрязани" за период от 100 дни.
Сравняват се три заболявания, едното от които е също корона вирус, другото е подобно като разпространение (свински грип). "Отрязано" е за период от 100 дни, защото короната е нов вирус, който още не е достигнал даже 100, официално започва на 31.12.2019г. 
Графиките показват началното разпространение и тежест. Затова е само за 100.
Ако изчакаме и SARS-CoV-2 да се разпространява колкото време и свинския(което едва ли ще стане, по-скоро ще се ограничи като ТОРС през лятото) то тогава ще са данните за цялото време.

# 9 542
  • Sofia
У нас няма ...само тестове явно.

# 9 543
Свинския грип е убил много повече хора, не знам откъде това инфо, че са по-малко спрямо коронавирус. Оценено е, че е заразил над 1 млрд човека и е убил между 200 и 500 хиляди души. Разбира се като % на смъртност е бил доста по нисък.

# 9 544
Накрая наистина ще останем само ние и още няколко бивши соц държави. И то не защото сме богопомазани и изолирани, точно от тези държави има най-много миграция и гурбетчии, а защото властите обявяват, че всичко е чисто на базата на 20-тина теста.
Нужно ли е във всяки пост да обяснявате как ни лъжат или не изследват достатъчно?
Българите не са с нищо по-ралзични от останалите хора, ако имаше болни, щеше да има и починали. А няма сила, която да спре близките им да съобщят на медиите, дори ако са починали от друга пневмония.

Ще дойде и тук и ще ни уведомят. Просто сме по-малко като брой и пътуванията на чужденци насам са по-малко, в сравнение с потока в другите страни.

# 9 545
от кога "deceased " означава починали?

Отдавна.

# 9 546
Цитат на: TAED
И защо се сравнява разпространението на вирус на 90 години с такъв, който е нов за човека? Да не говорим, че тези данни са удобно "отрязани" за период от 100 дни.
Сравняват се три заболявания, едното от които е също корона вирус, другото е подобно като разпространение (свински грип). "Отрязано" е за период от 100 дни, защото короната е нов вирус, който още не е достигнал даже 100, официално започва на 31.12.2019г. 
Ако изчакаме и SARS-CoV-2 да се разпространява колкото време и свинския(което едва ли ще стане, по-скоро ще се ограничи като ТОРС през лятото) то тогава ще са данните за цялото време.

Ако вземем в предвид другите хипотези, че:
- вируса циркулира навсякъде от доста по рано (за мен лично - много вероятно)
- отразени са едва 10% от всички случаи (за мен лично - още повече вероятно)

то тогава би следвало вируса да НЕ Е толкова страшен.

Страха според мен идва от непознатото - както със смъртта - защо ни е страх от нея? Защото е непозната. Защо хората ги е страх да влязат в тъмна стая - защото не знаят какво може да има вътре.

И така нататък.

# 9 547
  • София - Рим и обратно
Имам чувството, че за някои хора е жизнено важно да започнат да се обявяват случаи и то колкото повече, толкова по-добре, само и само да се оправдае собствената им паника и истерия, и да си отдъхнат най-после "ето, аз ви казах!"

- вируса циркулира навсякъде от доста по рано (за мен лично - много вероятно)
- отразени са едва 10% от всички случаи (за мен лично - още повече вероятно)

то тогава би следвало вируса да НЕ Е толкова страшен.

А, здрасти.

# 9 548
А между другото има излекуван болен на 98 годишна възраст в Италия. Толкова за "страшната нелечима" чума.
Излекуван по техните стандарти означава с два отрицателни теста за COVID-19, нали така?
Не е задължително човекът да е в цветущо здраве и ни най-малко не означава, че няма някакви трайни увреждания на белите дробове, ако е развил пневмония. Не споделям вашия оптимизъм докато не получа достоверна информация, че излекуван = здрав.

# 9 549
Нужно ли е във всяки пост да обяснявате как ни лъжат или не изследват достатъчно?
Българите не са с нищо по-ралзични от останалите хора, ако имаше болни, щеше да има и починали. А няма сила, която да спре близките им да съобщят на медиите, дори ако са починали от друга пневмония.
А при симптоми и усложнения подобни на тези от настинка и без възможност за изследване близките как могат да разберат? Чудя се и аз не се заяждам..
Иначе медиите на няколко пъти пускаха новини от непотвърдени източници и бързо бяха изтривани след това. Как ги карат не знам.

Последна редакция: пн, 02 мар 2020, 11:55 от ieatchips

# 9 550
  • град-държава
Маски (хирургически) има в аптеките - 4лв бройката. ДГД
Аз вече мисля, че вирусът е минал през БГ.

# 9 551
Без коментар...

# 9 552
от кога "deceased " означава починали?
А според теб какво означава?

# 9 553
Снежана, Таед, редактирах първият пост.
Благодаря за корекцията, важно е да има това уточнение.
Относно кога е започнал, цитират се официалните данни и за трите. Ако е на база предположения, всеки може да си пише всичко, нали? Отделно, дори да е започнал още началото на ноември, пак сме около 100 дни.

Аз самата казвам, че вирусът не е толкова притеснителен. Лошото при него е, че ако се остави да се разпространява ще натовари здравните системи. Иначе като смъртност е доста по-малко плашещ от доста други.

# 9 554

Това се нарича спекулация с данни. Ако статистиките за сезонните грипни заболявания (за произволна година откакто има сравнително точни данни) се нанесат на горните графики те ще изглеждат различно и ще носят различно послание. И това би било донякъде спекулативно.
Не ми е ясно какво се цели с подобни спекулации, още повече ако се правят от хора без научна квалификация.

Общи условия

Активация на акаунт