Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 941 312
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 9 825
  • Пловдив
И все пак, нека кажа, понеже обичам круизите. Не си представяйте грохнали старци с теперещи ръце и бастунчета в ръка. Има и такива, но голямата част са пълни с живот, танцуват, пеят, ходят, младеят, гледат си живота. Може и да отговарят на 50 годишни българи. Нека се има предвид това. Това обяснява според мен не чак толковата висока смъртност сред тези хора,като се има предвид, че в тази група са много рискови.

# 9 826
Ако имам съсед, за когото знам, че трябва да е под карантина, а се разхожда, ще се обадя и още как. Цялата ни работа е такава, защото вечно някой мисли, че е по-тарикат от другите и правилата за него не важат. И не се свежда само до карантината, а до манталитет.
И като се обадиш, какво ще стане? Мярката е пожелателна, не е задължителна. Което само по себе си говори за абсурдността на цялата истерия. Но ти си се обаждай.
Ами, аз съм написала, че зависи от манталитета на Ганьо. Няма да си попълни лл лекар, няма да си даде данните, няма да спазва карантината и т.н.

# 9 827
Пак го пускам този старозагорски елемент тук, да го видят повече хора. 2 милиона и половина маски продава на чужденци. Сметнете колко е 0,40 евро по 2 мил. и половина. Сигурно и Тамифлу-то е изкупил/откраднал също.
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:

# 9 828
  • Нидерландия
То няма вече какво полезно да си напишем тук след 600 страници. Всички знаем да си мием ръцете, да не си пипаме лицето и да не облизваме ближните. Освен да открием лекарство в тази тема, друго не остана. Само да наблюдаваме как се разнася.

WHO chief on coronavirus: "Our message to all countries is: This is not a one-way street. We can push this virus back. Your actions now will determine the course of the outbreak in your country. There is no choice but act now." - не е лошо нещо конкретно да предложи как точно да го пушнем този вирус назад
WHO са най големите мушенници и всяват паника за да, си правят PR за финансиране от държавите. Аз тях не ги чета.

Последна редакция: пн, 02 мар 2020, 20:44 от Madelief

# 9 829
на мен пък ми е полезно да се дава актуална статистика къде колко новорегистрирани случаи има.
Скрит текст:
Днес с колегите бяхме много по- предпазливи от обичайното, понеже работим с хора...дензифектираме си ръцете, пазим повече дистанция, но въпреки това, никой от нас не е спокоен. Още повече, че в околните градове има нови случаи на  регистрирани заболели.

# 9 830
В “като две капки вода” правят скеч за короната Grinning малко ми е смешно,малко повече ми е тъжно... Grinning

# 9 831
Браво, 90-99 - 11! И на круиз на тези години! Сладурчета! Дано не са сред заразените. Ето че на колкото и да си, на човек му се живее и починалите досега не са лесни за прежалване, само заради възрастта си. Дано достигнем годините им.
За Тамифлуто - втора грипна вълна върви за много кратко време, естествено че ще е изкупено. Няма нужда от обвинения, не съм видяла някой да си купи 5 или 10 кутии от което и да е лекарство. Че си вземат хората по 1 кутия обезболяващи и температуропонижаващи не е подсъдно, нито неразумно. Ако има изкупуване е на по-високо ниво.

Наистина ли СЗО не признава съществуването на безсимптомни случаи?!
Ама всеки ден ли ще научаваме нещо ново и то такова?!

# 9 832
  • София
Ако някой каже къде има Реленца, ще е супер. Аз търсих още есента. Нямаше.
Есента нямаше, а и предишите две години, така и не разбрах защо, но от ноември вече има. Не става за деца под 5 и асматици, но иначе е по-ново, с по-малко странични ефекти и понеже е ихалатрно действа по-бързо. Май не е и по-скъпо. Иначе личните лекари преди имаха Тамифлу в кабинетите си и затова са свикнали него да изписват.
(Не го рекламирам и професията ми няма общо с бранша, само за протокола да кажа.)

А по темата – по круизите винаги са ходели предимно пенсионери. Не ми се търси статистика, но вероятно на повечето средната възраст е 70+. Нашите пенсионери пък едва си купуват храна и лекарства, та вероятно и затова все още нямаме завърнал се човек над 70 в тежко състояние от някъде. Предполагам, разбира се.

# 9 833
Цитат
То няма вече какво полезно да си напишем тук след 600 страници. Всички знаем да си мием ръцете, да не си пипаме лицето и да не облизваме ближните. Освен да открием лекарство в тази тема, друго не остана. Само да наблюдаваме как се разнася.
Абсолютно вярно. Аз я следя и учавствам в темата от самото начало. Абсолютно всичко което трябва да се каже,
вече е казано за вируса. Днес дори разбрах защо СЗО оценява смъртността на 1,5 - 2%. Само не сме измислили лекарството в темата. Simple Smile

# 9 834
  • София
Този старозагорски нещастник с маските не може ли да бъде докладван някъде?

# 9 835
  • Пловдив
На НАП? Съмнявам се, че има фирма и плаща данъци и издава фактура...

# 9 836
Търсих къде мога да го докладвам, но всъщност закон против спекулата няма, така че единствено НАП могат да го проверят, ако решат.

# 9 837
Хора защо непрекъснато пишете по колко случая има в отделните държави?
За хората, които пътуват е важно. Не всеки е тръгнал на ваканция, има и служебни контакти, както и други причини. Ето, например форумка ме попита на лични за положението във Виена - в магазините, в транспорта, как стои въпросът с маските.. Отговорих и на лични, но се оказа, че още една дама от темата е тръгнала за там и я интересува същото. Може да има и други...Няма как все на лични едно и също да копирам, а и нямам толкова често възможност да пиша. На мен например други неща ми се виждат къде по-излишни и по-голям спам, но не чета всичко и не ми пречи. Все пак е свободен форум за всеки. Simple Smile

2 милиона и половина маски продава
И покрай другото и данъчните е редно да го видят.

ПП Два нови в Щирия, тоест сега са 18 в цялата страна. Жената се е върнала от почивка в Италия, мъжът се е заразил от вече известен в статистиката случай.

Последна редакция: пн, 02 мар 2020, 20:26 от Анонимен

# 9 838
Наистина ли СЗО не признава съществуването на безсимптомни случаи?!
Ама всеки ден ли ще научаваме нещо ново и то такова?!

СЗО /т.е. ръководителят на мисията в Китай/ смята, че шансът да има неоткрити безсимптомни случаи в Китай е малък.

# 9 839
Тами флу е доста скъп медикамент. Не мисля, че обикновените граждани са заредили шкафовете.

Общи условия

Активация на акаунт