Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 940 902
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 9 810
В Италия вече са 2036, новорегистрирани днес - 335.
Германия 157, нови 27 от днес.
Франция 130, Испания 120, от които нови 36.
Все по-трудно става да се проследи от къде може да дойде.

# 9 811
Цитат
Тесла, тези числа за грипа, които се размятат не включват безсимптомните, които при грипа са 3/4 от всички, които го карат. Освен това те не са брой починали в хода на заболяването каквато статистика има за ковид19, а са моделирани и включват дори индиректна смъртност

Вярно е че истинската смъртност ще може да се прецени когато всичко свърши. Но аз досега се чудех защо СЗО повтаря че е 1,5 - 2% при положение че е 3,41% в официалните данни. По едно време даже си мислех че казват че е 2% по инерция защото в официлните данни тя наистина беше 2% преди 3 седмици, оттогава се вдигна много и днес е 3,41% но в тях тя се изчислява на базата на съотношението заболели/починали а в това съотношение влизат и бъдещи починали, защото когато спрат да растат заболелите, починалите няма да спрат да растат (ако няма лечение) и в официалните данни когато всичко приключи ще достигне над 5%, обаче кораба наистина показва че половината заразени карат безсимптомно а нямат по дълъг инкубацинен период, щом вече има 100 излекувани. Мисълта ми е че сега разбирам защо СЗО казват че е 1,5 - 2%. Те ги делят тия над 5% в официалните данни както ще изглеждат когато приключат (ако няма лечение) дори на повече от 2 защото там има висока средна възраст и те предполагат че сред по младите дори повече от половината го карат безсимптомно, и затова заключението е че е 1,5 - 2%. Тези изписани 100 пациенти за това говори.

# 9 812
Все пак на пътуване с кораба са тръгнали сравнително по-здрави и по-млади хора и е нормално да се очаква по-ниска смъртност при такива. Не може да се сравнява директно със ситуацията в Италия където значителна част от заразените са по-възрастни и вероятно по-болни хора.

# 9 813
Аз не разбирам защо се получава напрежение. Ясно, че сме едно голямо село целия свят. За мен просто пътуващите трябва да са по-отговорни, ако не към себе си, то поне към останалите. Но не са... На който не му пука си живее живота и толкова. Даже и температура да вдигне пак ще си мълчи и ще сее зараза. Не говоря само за този вирус.
Просто си е късмет. Правете това, което е нужно и толкова. Има неща, които не зависят от нас. Мен ме е страх, с малки деца съм и едното е бебе. И дракони ви мерки да взема, пак си има риск.

# 9 814
Цитат
Все пак на пътуване с кораба са тръгнали сравнително по-здрави и по-млади хора
Не, там е висока средната възраст на заразените, гледах данните, щом при тях наистина половината го карат безсимптомно, сред младите тази част е още по голяма, защото те поначало го карат по леко.

Това го казвам за успокоение на темата, смъртността наистина е около 1,5 - 2%, не е 3,41% както показват официалните данни към днешна дата. Нито е над 5% колкото ще покажат официалните данни в края на епидемията ако дотогава няма лечение.

# 9 815
  • Нидерландия
В Италия вече са 2036, новорегистрирани днес - 335.
Германия 157, нови 27 от днес.
Франция 130, Испания 120, от които нови 36.
Все по-трудно става да се проследи от къде може да дойде.
Хора защо непрекъснато пишете по колко случая има в отделните държави? какво значение има и може ли да промените нещо? Нека да се пише само нещо полезно. Примерно днес тук в Холандия се призова да не се обаждаш на личен лекар ако температурата ти е под 38' и ако нямаш затруднение с дишането.
Няма паника никаква. Написаха и навсякъде (училища и работодатели) протоколи с инструкции за лична хигиена, миене на, ръце, да се държим на около 2 м разстояние при общуване в офиса и да не си кихаме и кашляме в лицето. Но това са елементарни навици. Поне тук.

# 9 816
  • София
Никола Тесла, а при пресмятане статистиката за грип, дали също ги делят на 2 или 3 ? Защото и при грипа има процент хора, които го карат леко и никой не ги отчита. Някои си ходят на работа, училище, кихащи, кашлящи, но не посещават личния си лекар и така остават извън преброяването.

# 9 817
Цитат
Все пак на пътуване с кораба са тръгнали сравнително по-здрави и по-млади хора
Не, там е висока средната възраст на заразените, гледах данните, щом при тях наистина половината го карат безсимптомно, сред младите тази част е още по голяма, защото те поначало го карат по леко.

На Принцес пасажерите са предимно възрастни хора. Такава е концепцията на компанията.
Казвам го като човек работил за корпорацията.

# 9 818
Днес ходих при ЛЛ на преглед. Чакаха около 30 човека-кашлящи, хремави и всички като мен без маска-маски няма. Само ЛЛ и сестрата с маски-обикновени. Изписа ми антибиотик, лекарства против кашлица и тамифлу. Обиколихме всички аптеки-тамифлу няма. Едва накрая в една аптека намерихме поне авирон.  И какво се оказва, заради малоумници, които са се презапасили, болните хора не могат да си закупят лекарства. Докато търсех тамифлу, търсех и салицилов спирт за лицето на сина си-няма никакъв спирт по аптеките. Всичко изкупено. Догади ми се от отвращение. Що за хора сме.....

# 9 819
  • София
Вярно е че истинската смъртност ще може да се прецени когато всичко свърши. Но аз досега се чудех защо СЗО повтаря че е 1,5 - 2% при положение че е 3,41% в официалните данни.
СЗО също така отрича в репорта си от Китай съществуването на безсимптомни случаи ...
 Иначе мисля след четене на мнооооого статии и собствени сметки има сериозна и много груба грешка в началните оценки на R0

# 9 820
Обиколихме всички аптеки-тамифлу няма. Едва накрая в една аптека намерихме поне авирон.  И какво се оказва, заради малоумници, които са се презапасили, болните хора не могат да си закупят лекарства.

В случая вината не е ли в аптеките? Трудно ми е да си представя, че може да се презапасиш с лекарство, отпускано с рецепта, без активното съдействие на аптекар. Или личните лекари пишат рецепти по заявка без оглед на симптоми?

# 9 821
  • Germany
То няма вече какво полезно да си напишем тук след 600 страници. Всички знаем да си мием ръцете, да не си пипаме лицето и да не облизваме ближните. Освен да открием лекарство в тази тема, друго не остана. Само да наблюдаваме как се разнася.

WHO chief on coronavirus: "Our message to all countries is: This is not a one-way street. We can push this virus back. Your actions now will determine the course of the outbreak in your country. There is no choice but act now." - не е лошо нещо конкретно да предложи как точно да го пушнем този вирус назад

# 9 822
  • София
Днес ходих при ЛЛ на преглед. Чакаха около 30 човека-кашлящи, хремави и всички като мен без маска-маски няма. Само ЛЛ и сестрата с маски-обикновени. Изписа ми антибиотик, лекарства против кашлица и тамифлу. Обиколихме всички аптеки-тамифлу няма. Едва накрая в една аптека намерихме поне авирон.  И какво се оказва, заради малоумници, които са се презапасили, болните хора не могат да си закупят лекарства. Докато търсех тамифлу, търсех и салицилов спирт за лицето на сина си-няма никакъв спирт по аптеките. Всичко изкупено. Догади ми се от отвращение. Що за хора сме.....
Реленца да си беше купила, вместо да си правиш погрешни заключения. Сама казваш, че всички са болни, а това е вече втора вълна грип. Като лекарите си знаят само Тамифлу то е свършило, Реленца е същото, за разлика от Авирон, което е просто хранителна добавка и няма нищо общо.

# 9 823
  • София
Все пак на пътуване с кораба са тръгнали сравнително по-здрави и по-млади хора и е нормално да се очаква по-ниска смъртност при такива. Не може да се сравнява директно със ситуацията в Италия където значителна част от заразените са по-възрастни и вероятно по-болни хора.
НЕ!!!
 На кораба се знае колко са по възрасти. 2/3 са над 60- има хора и над 90, младите са много малко. Кораба е бил пълен на практика само с пенсионери.
Age group
00-09- 16
10-19- 23
20-29- 347
30-39-428
40-49-334
50-59-398
60-69-923
70-79-1015
80-89-216
90-99-11

ей на- предимно "млади" хора Simple Smile

# 9 824
  • София
Ако някой каже къде има Реленца, ще е супер. Аз търсих още есента. Нямаше.

Общи условия

Активация на акаунт