Вирусът в Китай - COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019)

• 940 988
  • 21 677
  •   1
Отговори
# 9 795
  • София
Хубаво де, ако се окаже, че кораната е нещо-не знам какво, но нещо, което носи всеки втори?!?

# 9 796
Според изнесените данни колко е смъртността в Италия и Южна Корея в този момент?

# 9 797
  • София - Рим и обратно
Ако имам съсед, за когото знам, че трябва да е под карантина, а се разхожда, ще се обадя и още как. Цялата ни работа е такава, защото вечно някой мисли, че е по-тарикат от другите и правилата за него не важат. И не се свежда само до карантината, а до манталитет.
И като се обадиш, какво ще стане? Мярката е пожелателна, не е задължителна. Което само по себе си говори за абсурдността на цялата истерия. Но ти си се обаждай.

# 9 798
  • В офиса
Adoralova, имаш си глава на раменете, ползвай я по усмотрение и според наличните ти умения. Тук много пъти вече е правен детайлен анализ на различните между грипа и ковид-19. Не се вълнувам от твоето отношение, защото не ме застрашаваш директно, не се разхождаш по улиците, където аз се разхождам.

Корейците имат много яка статистика: https://en.wikipedia.org/wiki/2020_coronavirus_outbreak_in_South_Korea Никъде другаде не се прави такъв анализ и проследяване на контактите.

Още няма данните от днес за UK?

# 9 799
https://czpz.org/politics/12186-43
Оказва се, че вече Ковид 19 се лекува по клинична пътека.

ЛЛ издава болничен за карантината. РЗИ му дава информация кои от пациентите му са били в Китай и Италия (само те се водят карантинни) и ЛЛ издава БЛ. Този БЛ не е нужно да се взема лично  от ЛЛ. До третия ден трябва да се уведоми работодателя (по телефон), а БЛ да се занесе след приключване на карантината.
На въпроса за хората, които не си спазват карантината - можете да сигнализирате на районното РЗИ. Но това е само за Китай и Италия.

# 9 800
Още един случай на жена приета в инфекциозното в Русе.
"Жената е била от няколко дни под домашна карантина, тъй като се върнала от Италия. Чувствала се е добре, докато днес е вдигнала температура. Чрез тел.112 е извикан екип на „Спешна помощ“, който е транспортирал пациентката до отделението. "

Съобщава сайтът РУСЕ МЕДИА

# 9 801
  • София - Рим и обратно
Да, в Италия ги пази дори армията да не излизат от къщи. Но, забележи, в населените места, където има случаи на заразени, и карантината е за тези, в контакт с тях. А не Пена да се обади на незнайно кой, че бай Гошо се разхожда, а според нея трябва да си е дОма.

Последна редакция: пн, 02 мар 2020, 18:53 от 'Кафе с мед'

# 9 802
Първи случай в Саудитска Арабия, Латвия и Сенегал.

Adoralova, вие числата за нищо ги нямате. Да оставим на страна, че грипът няма такава смъртност, знаете ли колко е 2% от населението на САЩ например? Шест милиона и половина.

Да, на света има и по-смъртоносни вируси - бяс, ебола и др. но шансът те да предизвикат пандемия е практически нула. Колкото е по-смъртоносен един вирус, толкова по-трудно се предава. Ковид19 притежава всички качества да нанесе максимум щета, защото може да достигне до милиарди хора. 2-3% а при срив на здравните системи вероятно повече смъртност за толкова заразен вирус е страшно много, а потенциалните жертви са в порядъка на стотици милиони.

Само за първите два месеца от пандемията той вече е убил повече хора от по-смъртоносните му братовчеди САРС и МЕРС.

Последна редакция: пн, 02 мар 2020, 18:53 от LillyM

# 9 803
UK : общо-40. Днес 4 заболели.
https://www.bbc.com/news/uk-51708550

# 9 804
Никой нищо не проверява. Или поне хората, които познавам спокойно се прибраха от екскурзия. На работа са си, няма карантина. В Турция и Италия им беше пътуването.

# 9 805
Да, в Италия ги пази дори армията да не излизат от къщи. Но, забележи, в населените места, където има случаи на заразени, и карантината е за тези, в контакт с тях. А не Пена да се обади на незнайно кой, че бай Гошо се разхожда, а според нея трябва да си е дОма.
И да се обаждат, най-много да получат "сигналът е приет" или телефонът на РЗИ да дава заето. Wink

# 9 806
Цитат
Според изнесените данни колко е смъртността в Италия и Южна Корея в този момент?
Италия 2,40%
Южна Корея 0,59% (разликата идва оттам че в Италия много повече са приключили заболяването 7,27% срещу 1,29% и логично колкото повече хора преминат заболяването повече е техният дял в починалите спрямо заболелите)

Обаче имам много добра новина. Изписани са 100 пациенти които са се заразили на кораба. Те спазваха карантина 4 седмици и сега са изписани което коренно променя нещата там, смъртността остава 0,99% но вече 1/седма от хората са преминали заболяването. Там става ясно че половината хора не развиват симптоми. Аз се притеснявах че някои учени изразиха опасения че ще развият симптоми и има опасност кораба да покаже че голяма част от хората имат по дълъг инкубационен период, обаче това че изписват 100 човека показва че ранните заключения са верни и инкубационният период е 14 дни, а изкл. са малко не са много каквито бяха опасенията, има много леки случаи без симптоми които не се утежняват и оздравяват това коренно променя смъртността и заключението на СЗО че тя е между 1,5 и 2% е вярно, въпреки че в официаните данни е 3,41% (отново се е вдингала вчера беше 3,39%). Защо са прави от СЗО. Защото кораба показва че половината хора до които е достигнал вируса на тая планета (истинската бройка а не официалните данни, го карат безсимптомно). В официалните данни смъртността ще достигне 5% ако не бъде открито лечение, защото тя е 3,41% при приключилите заболяването но те са малко над половината), когато и другата част го приключат ще е някъде в рамките на 5% в официлните данни. Но ако вземем предвид че половината хора го карат без-симптомно заболяването и голяма част от тях наистина не влизат в стат. (това показва кораба) може да се доверим на СЗО че истинската смъртност е 1,5 - 2% Което пак е много (20 пъти по смъртоносен вирус от обикновенният грип който се оценява на 0,05 - 0,1% но много по добре от официалните данни)

Последна редакция: пн, 02 мар 2020, 19:20 от Анонимен

# 9 807
И статистиката за грип ли включва само доказаните случаи? Тествани и потвърдени конкретни щамове?

# 9 808
18 нови смъртни случая в Италия, общо 54.

Тесла, тези числа за грипа, които се размятат мисля че не включват безсимптомните, които при грипа са 3/4 от всички, които го карат. Освен това те не са брой починали в хода на заболяването каквато статистика има за ковид19, а са моделирани и включват дори индиректна смъртност, която се хваща само статистически до 1 месец след епидемията като общо увеличение на смъртността. Мисълта ми е, че смъртността при грипа е изчислена, а не е по документи и обикновено са доста закръглени числа. Това не я прави неистинска, а по-подробна от тази за ковид19.

# 9 809
Според мен в Корея, заради масовото тестване хващат случаите в ранна фаза. Тепърва ще се развива заболяването при тях и ще им се вдигне (дано не стане) смъртността. След месец ще си проличи.

Там е особен случай. Лидерите на църквата са се срещали с китайци от опасната зона, но не са казали на никой и сега Корейското правителство ги съди за умишлено причиняване на вреди. Не само са внесли вируса в страната, но са си заразили всички в църквата си, а от там и семействата им и така:
https://www.bbc.com/news/world-asia-51701039

Общи условия

Активация на акаунт